202 ευχές, 202 παιδικές ψυχές που πίστεψαν ότι μπορούν να γίνουν καλά

202 ευχές, 202 παιδικές ψυχές που πίστεψαν ότι μπορούν να γίνουν καλά

Από την πρώτη στιγμή που μια οικογένεια θα αποτανθεί στο Make-A-Wish Ελλάδος, μια σχέση εμπιστοσύνης αρχίζει να χτίζεται. Το ότι παιδιά που παλεύουν μάς εμπιστεύονται την ψυχή τους και το όνειρο που κρύβουν μέσα σε αυτήν, αποτελεί τη μεγαλύτερή μας ευθύνη.

make_a_wish_main
H αμέριστη εμπιστοσύνη τους είναι ύψιστη τιμή για εμάς. Είναι η δύναμή μας και επιτακτική υπενθύμιση ότι τα καθημερινά μας εμπόδια είναι αμελητέα, μπροστά στον αγώνα αυτών των παιδιών.  
Το 2020, άφησε στις ψυχές όλων μας πληγές και απώλειες. Ο περασμένος Φεβρουάριος μάς βρήκε απροετοίμαστους έναντι όσων ακολούθησαν. Όχι όλους. Άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως τα παιδιά μας, ήταν απόλυτα προετοιμασμένοι. Κοίταξαν τον ιό κατάματα, με εμπειρία. Η αντιμετώπισή του είναι η καθημερινότητά τους. Η μάσκα είναι μόνιμος «σύντροφός» τους και η τήρηση αποστάσεων, δεύτερη φύση τους

Όλοι εμείς στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ως άνθρωποι λυγίσαμε μα δεν το βάλαμε κάτω. Μη έχοντας το δικαίωμα να προδώσουμε την εμπιστοσύνη των παιδιών μας, ορθοποδήσαμε άμεσα και ανακάμψαμε, έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον μεγαλύτερο εχθρό της ελπίδας. Καταφέραμε με την απλόχερη υποστήριξη γιατρών, υποστηρικτών και εθελοντών - παρόλες τις δυσκολίες - να εκπληρώσουμε με ασφάλεια 202 μοναδικές ευχές, ενώ δεν σταματήσαμε στιγμή να δεχόμαστε νέες ευχές. Κάθε φορά που οι δυνάμεις μας εξαντλούνταν, με έναν μαγικό τρόπο τις ανακτούσαμε μαζί με τους απαραίτητους πόρους, και συνεχίζαμε να πορευόμαστε δυναμικά προς την ελπίδα. Και αυτή είναι η δύναμη της ευχής. Πιστεύουμε στα θαύματα, καθώς τα ζούμε καθημερινά, και ένας πολύ προσεκτικά σχεδιασμένος με άπειρη προσπάθεια μηχανισμός μπαίνει σε εφαρμογή για να επαναφέρει την τάξη των πραγμάτων.
Η εκπλήρωση μιας ευχής δεν είναι μια ακόμη εκδήλωση ή ένα πάρτυ ή ένα δώρο.
Είναι μία εμπειρία που συμπορεύεται με την ασθένεια ως το παράθυρο στο φως.

Προσωπικό και εθελοντές, χορηγοί και υποστηρικτές, εκπληρώνουμε κάθε ευχή με την προσοχή και την αγάπη που της αρμόζει. Κάθε παιδί είναι μοναδικό, καθώς και η οικογένειά του και χρήζουν διαφορετικής προσέγγισης. Ακόμη και αν κάποιες ευχές μοιάζουν μεταξύ τους, δεν είναι ο προορισμός ο αυτοσκοπός, αλλά το ταξίδι. Αυτό που νοηματοδοτεί καθεμία ευχή, είναι μοναδικό. Η διαδικασία της εκμαίευσης αναδεικνύει τους λόγους με κάθε λεπτομέρεια και έτσι κάθε νεράιδα έχει στα χέρια της όσες πληροφορίες χρειάζεται για να οργανώσει και να εκπληρώσει μία ευχή που θα μείνει αξέχαστη σε ένα παιδί με ψυχή πληγωμένη από τα πρώτα κιόλας του βήματα.

Κλείσιμο
Όσο υπάρχουν παιδιά που μας χρειάζονται θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε ευχές καθημερινά. Λαμβάνοντας τιμητική διάκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Καινοτομία του παραρτήματός μας, το 2020 είχαμε στο πλευρό μας 389 μοναδικές εταιρείες και 7.440 ιδιώτες που μας υποστήριξαν δωρίζοντας ποσά από €1, καθώς και 670 εταιρείες συνολικά που μας ενίσχυσαν με δωρεές σε είδος για τις ευχές. Λάβαμε 3.011 παραγγελίες στο eshop μας που μας έδωσε ανάσα αισιοδοξίας σε δύσκολες στιγμές. Από τις 202 ευχές που εκπληρώσαμε περίπου το 68% των παιδιών μας νοσούσαν από ογκολογικές ασθένειες, ενώ το υπόλοιπο 32% από γενετικές διαταραχές, μυϊκές και νευρολογικές και λοιπές σοβαρές ασθένειες.

Με αφορμή την 15η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, σας καλούμε να σταθείτε ακόμη μία φορά στο πλευρό μας.

Υποστηρίξτε μας με μία δωρεά στο makeawish.gr ή με μια αγορά στο makeawish-eshop.gr.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πίστη σας στο έργο μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης