Σχολική τσάντα εν μέσω καλοκαιριού; Κι όμως, τώρα είναι η καλύτερη περίοδος

Σχολική τσάντα εν μέσω καλοκαιριού; Κι όμως, τώρα είναι η καλύτερη περίοδος

Πολλοί δεν έχουν φύγει καν για διακοπές κι εμείς μιλάμε για σχολικές τσάντες; Κι όμως, τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για να φροντίσετε να προμηθευτείτε τα σχολικά είδη και ιδιαίτερα την καινούρια σχολική τσάντα, καθώς το συγκεκριμένο είδος είναι από αυτά που εξαφανίζονται πιο γρήγορα από τα ράφια. Και φέτος που τα σχολεία θα ανοίξουν πιο νωρίς από το συνηθισμένο, καλύτερα να έχετε φροντίσει από πριν.

public
Η σχολική τσάντα δεν θα πρέπει να επιλέγεται βιαστικά, καθώς ειδικά στα μικρά παιδιά, τα οποία κουβαλούν πολλά κιλά βιβλίων και τετραδίων κάθε μέρα, είναι σημαντικό να είναι πολύ καλής ποιότητας, να στηρίζει σωστά την πλάτη, να διαθέτει ανθεκτικούς και μαλακούς ιμάντες και φυσικά άπειρες θήκες. Που θα τα βρείτε όλα αυτά; Μην σας πιάνει πανικός. Όλα αυτά και πολύ περισσότερα μπορείτε να βρείτε στον νούμερο ένα προορισμό και στα σχολικά, το Public. Άπειρες τσάντες διαφόρων μεγεθών και χωρητικότητας, για την πλάτη, τον ώμο ή με ροδάκια και με δεκάδες σχέδια – μην ξεχνάτε ότι η σχολική τσάντα είναι και μόδα, επομένως εκτός από την εργονομία και τη βολικότητα θα πρέπει να αρέσει και στα παιδιά –.

Πώς να διαλέξετε;

Η επιλογή της κατάλληλης σχολικής τσάντας θα πρέπει να βασιστεί στις ανάγκες του κάθε παιδιού και φυσικά να του αρέσει εμφανισιακά. Είναι σημαντικό να πάτε μαζί με το παιδί σας σε ένα κατάστημα Public για να διαλέξει την τέλεια σχολική τσάντα του. Το μέγεθος είναι το πρώτο κριτήριο και εξαρτάται από την τάξη του παιδιού σας. Άλλη τσάντα χρειάζονται τα πρωτάκια, άλλη τα παιδιά του Γυμνασίου και άλλη του Λυκείου.

Μερικά πράγματα στα οποία πρέπει να απαντήσετε είναι τα παρακάτω:

  • Χρειάζεστε ειδική εσωτερική θήκη για φορητό υπολογιστή ή tablet;
  • Χρειάζεστε ειδικό χώρο για κολατσιό;
  • Είναι απαραίτητες οι μικρές θήκες για στυλό, κλειδιά ή άλλα μικροαντικείμενα;
  • Θέλετε εξωτερικές θήκες για μπουκάλι με νερό, ομπρέλα κ.λπ;
  • Πόσα τετράδια και βιβλία θα κουβαλάει το παιδί ταυτόχρονα;

Επιλογή υλικών κατασκευής

Σε άλλους αρέσουν τα φυσικά υλικά και σε άλλους τα συνθετικά. Το υλικό κατασκευής παίζει σημαντικό ρόλο στην ανθεκτικότητα και τη διάρκεια. Μια υφασμάτινη τσάντα με ραφές που θα ξηλωθούν σε μια εβδομάδα γιατί δεν υπολογίσατε σωστά το βάρος είναι κάτι που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Τα συνθετικά υλικά όπως ο πολυεστέρας είναι πιο ανθεκτικά και αδιάβροχα.

Ελέγξτε τις ραφές, τα φερμουάρ, τις τσέπες και τους ιμάντες. Τα φερμουάρ θα πρέπει να είναι μεγάλα, ιδανικά από μέταλλο και να προορίζονται για βαριά χρήση (οι μικροί μπόμπιρες δεν θα τα προσέχουν ιδιαίτερα, επομένως θα πρέπει να αντέχουν στις καταπονήσεις). Οι ιμάντες θα πρέπει να αυξομειώνονται ενώ αναζητήστε μπροστινούς ιμάντες που βοηθούν στην σωστή κατανομή του βάρους. Εάν η τσάντα ταλαντεύεται ή κάθεται πολύ χαμηλά στην πλάτη, μπορεί να προκαλέσει πόνο και προβλήματα στη σπονδυλική στήλη. Τέλος αναζητήστε τα ειδικά μαξιλαράκια στην πλάτη και στους ιμάντες του ώμου.

Με ροδάκια ή όχι;

Κλείσιμο
Μια τροχήλατη τσάντα (ή σακίδιο τρόλεϊ) είναι η καλύτερη επιλογή ειδικά για το Νηπιαγωγείο και τις μικρές τάξεις του Δημοτικού. Τα πρωτάκια βρίσκονται συνήθως στο ισόγειο του σχολείου, ωστόσο έχετε υπόψη σας ότι οι τσάντες αυτές έχουν μεγαλύτερο βάρος από τις απλές. Έτσι εάν το παιδί σας χρειάζεται να ανεβαίνει πολλές σκάλες για να πάει στην τάξη του, δεν αποτελεί την καλύτερη λύση.

Μην το καθυστερείτε άλλο. Επισκεφτείτε τώρα με τα παιδιά σας ένα κατάστημα Public ή ακόμη πιο εύκολα διαλέξτε μαζί την κατάλληλη σχολική τσάντα online στο public.gr μέσα από τη μεγαλύτερη ποικιλία της αγοράς.

Και μην ξεχνάτε ότι στο Public θα βρείτε τα πάντα για το σχολείο από τσάντα , χαρτοσχολικά, γραφική ύλη και όλα τα βιβλία του σχολείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης