Founding Sponsor η Εθνική Ασφαλιστική στο συνέδριο του Economist «Silver Tsunami»

Founding Sponsor η Εθνική Ασφαλιστική στο συνέδριο του Economist «Silver Tsunami»

Η Εθνική Ασφαλιστική, η κορυφαία του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα ήταν Founding Sponsor στο διεθνές φόρουμ του Economist "Silver Tsunami": Ξεπερνώντας τα κύματα της γήρανσης του πληθυσμού στη σκιά του covid-19.

web4th-Panel-65-_1_
Διακεκριμένοι ομιλητές από την πολιτική και οικονομική σκηνή τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, τοποθετήθηκαν για το φαινόμενο της γήρανσης του πληθυσμού, τον αντίκτυπό του αλλά και την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται μέσα από την πανδημία.
 
Ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Χριστόφορος Σαρδελής αναφέρθηκε στα διαφορετικά αποτελέσματα όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας από χώρα σε χώρα, αναλόγως και των προτεραιοτήτων που έθεσε κάθε κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στις διαρκείς αναθεωρήσεις των προβλέψεων για την ανάπτυξη καθώς και στις συνέπειες που θα έχει η πανδημία για το παγκόσμιο εμπόριο. Επίσης τόνισε, όσον αφορά την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα, ότι δεν κάναμε όσα βήματα έπρεπε τα προηγούμενα χρόνια και μίλησε για μεταρρυθμίσεις χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο κόστος, όπως η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και η επίσπευση απονομής δικαιοσύνης.

web1st-Panel-73


Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 75% του χρέους που δημιουργήθηκε τα 15 χρόνια πριν την κρίση οφείλονταν στα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία χρηματοδοτούσε το κράτος από δικά του ελλείμματα. Τόνισε επίσης ότι, από τα χρήματα που θα λάβει η χώρα από την Ε.Ε αναγκαστικά θα δοθεί προτεραιότητα στη στήριξη της απασχόλησης μέσα στο υπάρχον πλαίσιο, αλλά πρέπει να επιταχυνθεί και η διαδικασία των αλλαγών. Χαρακτήρισε δομικό το πρόβλημα της Ελλάδας σχετικά με το μικρό μέγεθος της ιδιωτικής ασφάλισης και τα χαμηλά επίπεδα ιδιωτικής αποταμίευσης που επιδρούν αρνητικά στις επενδύσεις, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να αλλάξει.

Κλείσιμο
"Ο τομέας της ασφάλισης μπορεί να είναι στρατηγικός εταίρος του δημόσιου τομέα για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της οικονομίας ως θεσμικός επενδυτής", επισήμανε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Σταύρος Κωνσταντάς και συμπλήρωσε ότι η πρόταση για το Σύστημα τριών πυλώνων, που ζητάει η Ιδιωτική Ασφάλιση στην Ελλάδα αποτελεί μια πολύ γνωστή συνταγή παγκοσμίως και είναι κρίμα να μην επωφεληθούμε από τα μαθήματα και τις λύσεις, που αντλήθηκαν από άλλες κοινωνίες. Εκτίμησε ότι, μια πιθανή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2021 με την αξιοποίηση της ανοδικής πορείας που υπήρχε πριν τον κορωνοϊό, ως μιας τάσης που αναμένεται να επιστρέψει, ίσως ταχύτερα από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

web1st-Panel-19
web4th-Panel-61


Ο Ασφαλιστικός Τομέας στην Ελλάδα μπορεί να συμβάλλει μέσω Επενδύσεων σε εξωστρεφείς και παραγωγικούς τομείς της Ελληνικής Οικονομίας.

Το συνέδριο του Economist έλαβε χώρα στις 23 Ιουλίου στο Grand Resort Lagonissi.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης