Ελενα Κουντουρά: Νέο μοντέλο Τουρισμού

Ελενα Κουντουρά: Νέο μοντέλο Τουρισμού

Από πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος έγινε η πρώτη Ελληνίδα top model και υπέγραψε το μακροβιότερο συμβόλαιο με εταιρεία καλλυντικών στην ιστορία της μόδας

Ελενα Κουντουρά:  Νέο μοντέλο Τουρισμού
Κάποτε συγκατοικούσε με τη Σίντι Κρόφορντ στη Νέα Υόρκη και πετούσε με ελικόπτερο δίπλα στη Ναστάζια Κίνσκι. Τι άλλο θα της επεφύλασσε η ζωή, ιδιαίτερα μετά το μόντελινγκ; Αυτό που μόνο η ίδια θα μπορούσε να φανταστεί: να γίνει υπουργός Τουρισμού στην πιο κρίσιμη ιστορική καμπή της Ελλάδας.

Η τελετή παράδοσης του υπουργείου Τουρισμού από την Ολγα Κεφαλογιάννη ήταν όπως εκείνη για το στέμμα σε καλλιστεία μεταξύ δύο ωραίων μελαχρινών γυναικών - φυσικά όχι με την αντίστοιχη ελαφρότητα δύο καλλονών σε μια γέφυρα ομορφιάς, αλλά με την ιδιαίτερη βαρύτητα που μαρτυρούν και οι απρόσωποι σοβαροφανείς χώροι ενός υπουργείου νευραλγικής σημασίας. Η Ολγα Κεφαλογιάννη, επιτυχημένη στο έργο της καθώς κατάφερε να φέρει στη χώρα μας πάνω από 21 εκατομμύρια τουρίστες σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ και ομολογουμένως μία από τις ωραιότερες παρουσίες της προηγούμενης κυβέρνησης, παρέδωσε τα σκήπτρα του υπουργείου της σε μια γυναίκα η οποία κατά το παρελθόν διεκδίκησε, κέρδισε και τιμήθηκε στα παγκόσμια σαλόνια της μόδας ως η ωραία Ελληνίδα. Η Ελενα Κουντουρά, πρωταθλήτρια στη νοοτροπία και top model στην προηγούμενη επαγγελματική καριέρα της, καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με τον πήχη να είναι ήδη ψηλά από την προκάτοχό της και να κάνει ένα επιτυχημένο άλμα - αντίστοιχο με εκείνο που έκανε στα νεανικά της χρόνια ως αθλήτρια του άλματος εις ύψος. Ωστόσο, η συναρπαστική ζωή της είναι γεμάτη από άλματα, δόξα, επιτυχίες αλλά και ανατροπές που είχαν αντίκτυπο στην ίδια και στους οικείους της. Σήμερα μένει να αποδείξει αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί επάξια στον ρόλο που της ανατέθηκε - αυτή τη φορά για το δημόσιο συμφέρον και όχι μόνο για το προσωπικό της βιογραφικό.

Κλείσιμο


Βλέποντάς την ο καλλιτεχνικός διευθυντής και μεγαλύτερος make up artist της εποχής, Σερζ Λουτένς, θα αναφωνήσει ενθουσιασμένος: «Επιτέλους, βρήκα αυτό που έψαχνα τόσο καιρό! Φέρτε μου χαρτιά να υπογράψω τώρα… Βρήκα την Ελληνίδα θεά της Shiseido!»

Παρίσι 1985. Η ιαπωνική εταιρεία καλλυντικών Shiseido κάνει καστ και στα σαλόνια μεγάλης αίθουσας ξενοδοχείου περιμένουν εκατοντάδες μοντέλα. Ανάμεσά τους και κάποια top models της εποχής. Η νεαρή Ελενα Κουντουρά διαβάζει ένα περιοδικό μέχρι να έρθει η ώρα της. Είναι ευδιάθετη και, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες συναδέλφους της, χαλαρή, διατηρώντας την πεποίθηση ότι τη δουλειά τελικά θα την πάρει εκείνη. Οταν φτάσει ενώπιος ενωπίω με τους ανθρώπους της εταιρείας, το προαίσθημά της θα επιβεβαιωθεί πανηγυρικά. Βλέποντάς την ο καλλιτεχνικός διευθυντής και μεγαλύτερος make up artist της εποχής, Σερζ Λουτένς, θα αναφωνήσει ενθουσιασμένος: «Επιτέλους, βρήκα αυτό που έψαχνα τόσο καιρό! Φέρτε μου χαρτιά να υπογράψω τώρα… Βρήκα την Ελληνίδα θεά της Shiseido!».



«Οταν της πρωτοδείξαμε τη φωτογραφία της Χέπμπορν, θυμάμαι που μας είπε: “Ετσι θα με κάνετε; H γυναίκα αυτή δεν είναι όμορφη!”», διηγείται ο σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας

Το άλμα από τον πρωταθλητισμό στο διεθνές μόντελινγκ

H Eλενα Κουντουρά είχε πάντα τον τρόπο της να βάζει τον πήχη ψηλά. Ηταν μαθημένη στον πρωταθλητισμό από παιδί. Σε ηλικία μόλις 12 ετών ο Αλέξανδρος, ο στρατιωτικός πατέρας της, τη γράφει στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο - στο άλμα εις ύψος. Μετά από σκληρές προπονήσεις αλλά και με το όπλο του φυσικού ταλέντου καταφέρνει να διακριθεί και κατακτά την πρώτη θέση στους Διασυλλογικούς Αγώνες. Η φόρα της όμως δεν σταματά εδώ. Σύντομα θα κατακτήσει τη θέση της πανελλήνιας πρωταθλήτριας και θα καταρρίψει πολλά ρεκόρ.
«Οποτε την είχαμε απέναντί μας, την υπολογίζαμε ως σημαντικό αντίπαλο. Την τρέμαμε!» εξομολογείται παλιά συναθλήτριά της. «Εμπαινε στον στίβο, έκανε ρεκόρ χωρίς να ζορίζεται ιδιαίτερα και αποχωρούσε έχοντας ήδη βάλει στο μυαλό της τον επόμενο στόχο». Ως παλιό μέλος της εθνικής ομάδας, θα μπει χωρίς εξετάσεις στη Γυμναστική Ακαδημία από όπου, όταν θα αποφοιτήσει, θα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι αυτό που ονειρεύεται να κάνει στη ζωή της. Η γνωριμία της με τη σιδηρά τότε κυρία της μόδας, την Αντιγόνη Δέλιου, η οποία εκείνη την εποχή διατηρεί ένα από τα πιο μεγάλα γραφεία της εποχής, το γνωστό Agence, από την οποία βγήκαν τα καλύτερα εγχώρια μοντέλα, θα της δείξει τον επαγγελματικό δρόμο. Είναι η δεκαετία του ’80 και το μόντελινγκ δεν βρίσκεται ακόμη στη χρυσή εποχή του. Η Ελενα Κουντουρά, λόγω του εντυπωσιακού φιζίκ, πανύψηλη και με εύπλαστο πρόσωπο, με λεπτά χαρακτηριστικά, θα γίνει η αγαπημένη των ατζέντηδων. Την εποχή που το μόντελινγκ στην Ελλάδα είναι σχεδόν άγνωστη επαγγελματική ιδιότητα, εκείνη δέχεται προτάσεις από τους Γάλλους και φεύγει για το εξωτερικό. Το σπίτι της είναι στο Παρίσι αλλά συνεχώς βρίσκεται με μια βαλίτσα στο χέρι καθώς δουλεύει σε Νέα Υόρκη, Μιλάνο και Τόκιο. Διανύει χιλιάδες αεροπορικά μίλια και κυνηγά το όνειρό της στο παγκόσμιο στερέωμα. Σήμερα, ο Βασίλειος Κωστέτσος, στενός της φίλος εκείνη την εποχή, θυμάται τη γνωριμία τους: «Ενα βράδυ με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου, ο οποίος διατηρούσε σχολή οδηγών, και μου είπε ότι βοήθησε ένα νέο κορίτσι να βγάλει δίπλωμα. Το όνομά της είναι Ελενα Κουντουρά και αρχίζει να ασχολείται με τη μόδα. Καθότι έκανα και εγώ τα πρώτα μου βήματα, θέλησε να μας φέρει σε επαφή, όπως κι έγινε. Κάποια στιγμή η Ελενα μου τηλεφώνησε από το Παρίσι και με προσκάλεσε για λίγες μέρες. Τελικά πήγα όχι για λίγες μέρες αλλά για τρεις υπέροχους μήνες, που θα μου μείνουν αξέχαστοι. Εμενα στο σπίτι της και μαζί κάναμε σχέδια για το πώς θα καταστρώναμε τα επόμενα βήματά μας. Κάπως έτσι γεννήθηκε και το όνομα Βασίλειος, που ήταν δική της ιδέα. Στα καστ με έπαιρνε μαζί της, όπως και στους οίκους μόδας με τους διάσημους σχεδιαστές. Ζούσαμε το απόλυτο όνειρο: το πρωί Dior και Yves Saint Laurent και το βράδυ πίτσα στο σπίτι. Οταν βγαίναμε έξω, πηγαίναμε στα μοδάτα εστιατόρια όπως το “Ηippopotamus” και τρώγαμε κρέας και παγωτό προφιτερόλ. Moυ είχε κάνει εντύπωση ότι, αν και μοντέλο, δεν στερήθηκε ποτέ τις γεύσεις που της άρεσαν».



Βασίλειος Κωστέτσος
«Στα καστ με έπαιρνε μαζί της, όπως και στους οίκους μόδας με τους διάσημους σχεδιαστές. Ζούσαμε το απόλυτο όνειρο, το πρωί Dior και Yves Saint Laurent και το βράδυ πίτσα στο σπίτι. Moυ είχε κάνει εντύπωση ότι, αν και μοντέλο, δεν στερήθηκε ποτέ τις γεύσεις που της άρεσαν»


Το μυθικό συμβόλαιο και ο γάμος με τον σταρ της μπάλας

Το συμβόλαιο που το 1985 υπέγραψε με την ιαπωνική εταιρεία καλλυντικών Shiseido γράφτηκε στην ιστορία με χρυσά γράμματα, καθώς ήταν το μακροβιότερο που έχει ποτέ υπογράψει εταιρεία καλλυντικών με μοντέλο. Κράτησε δέκα ολόκληρα χρόνια και οι αμοιβές γι’ αυτό ήταν μυθικές. Η όμορφη Ελληνίδα ήταν για μια δεκαετία το πρόσωπο που στήριζε την καμπάνια του οίκου και οι φωτογραφίες της, μεταμορφωμένης σε Οντρεϊ Χέπμπορν ή γκέισα, κοσμούσαν τα ψηλά κτίρια σε Παρίσι, Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Τόκιο.



Επί δέκα χρόνια υπήρξε κεντρικό πρόσωπο στις διαφημιστικές καμπάνιες της Shiseido

«Ημουν ο πρώτος άνθρωπος που τη μεταμόρφωσα σε Χέπμπορν για τις ανάγκες του περιοδικού “Γυναίκα”», διηγείται ο σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας, ο οποίος έχει συνεργαστεί δεκάδες φορές μαζί της. «Οταν της πρωτοδείξαμε τη φωτογραφία της Χέπμπορν, θυμάμαι που μας είπε: “Ετσι θα με κάνετε; H γυναίκα αυτή δεν είναι όμορφη!”. Ωστόσο οι φωτογραφίες αυτές που μπήκαν στο book της αποτέλεσαν ένα δείγμα για το πώς μπορεί να μεταμορφωθεί το πρόσωπό της. Εκεί πάτησε και η Shiseido».



Η Ελενα Κουντουρά υπήρξε ανάμεσα στα 10 κορυφαία top models παγκοσμίως τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, έχοντας συμβόλαια με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας της Ευρώπης και της Αμερικής



Παρίσι, Μιλάνο και Νέα Υόρκη ενδίδουν αμέσως στη γοητεία της και η Ελενα Κουντουρά μπαίνει πολύ γρήγορα στα μεγάλα σαλόνια της διεθνούς μόδας. Δουλεύει κάθε μέρα, όλο τον μήνα και αμείβεται με ασύλληπτα για την εποχή ποσά. «Και τσουβάλι να φορούσε πάνω της μπορούσε να το αναδείξει», λέει ο Βασίλειος Κωστέτσος. «Την είδα σε πολλές επιδείξεις του εξωτερικού και ομολογώ ότι ήταν το κάτι άλλο. Οταν οι ξένοι μάθαιναν ότι είναι από την Ελλάδα, πραγματικά απορούσαν».



Η Ολγα Κεφαλογιάννη της δίνει τη σκυτάλη στο υπουργείο Τουρισμού

Το 1986, σε κάποια πτήση για ευρωπαϊκό προορισμό, γνωρίζεται με τον άνδρα που έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή της. Σε συνέντευξη που είχε δώσει σε ελληνικό περιοδικό παλαιότερα είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Δεν ήξερα ποιος είναι, αλλά ούτε εκείνος ποια είμαι εγώ. Προερχόμασταν από δύο διαφορετικούς κόσμους. Συμπαθηθήκαμε, ανταλλάξαμε τηλέφωνα, βρεθήκαμε μετά από καιρό και ερωτευτήκαμε». Ο Ισπανός σταρ της μπάλας Μισέλ Πινέντα ήταν καταγοητευμένος από την Ελληνίδα καλλονή. Μετά από έναν χρόνο, στις 28 Ιουνίου 1987, ακολούθησε γάμος στο εκκλησάκι Αγιος Γεώργιος στο Καβούρι, με όλη την ομάδα της Εσπανιόλ να παραβρίσκεται και κουμπάρους τον Βασίλειο Κωστέτσο και την παιδική της φίλη Αγάπη Κουτά. Ο γάμος τους όμως δεν κράτησε πολύ. Η έντονη επαγγελματική ενασχόληση, οι υψηλές απαιτήσεις καριέρας και των δύο και η απόσταση έφερε μετά από δυόμισι χρόνια τον χωρισμό. Το διαζύγιο βγήκε αθόρυβα, έστω κι αν ο διεθνής Τύπος διψούσε για κουτσομπολιό και λεπτομέρειες.



Πολυσέλιδο αφιέρωμα της γαλλικής «Vogue» με σύνολα του Βασίλειου Κωστέτσου που προμόταρε την ελληνική μόδα σε όλον τον κόσμο

Η Ελενα Κουντουρά άλλωστε είχε έναν λόγο παραπάνω να προσπερνά τα γεγονότα γρήγορα. Ηταν η μοναδική Ελληνίδα που είχε εισβάλει δυναμικά με το γνήσιο ελληνικό ταμπεραμέντο της στη λίστα των 10 καλύτερων μοντέλων του κόσμου. Ηταν ένα από τα παγκόσμια top models της εποχής και όλος ο κόσμος ήταν στα πόδια της. Ηταν πάντα στα σόου του Galliano, και μάλιστα από τις κορυφαίες του, όπως και σε εκείνα του Versace και του Yves Saint Laurent: «O Γκαλιάνο τη θαύμαζε πολύ - ήταν και προσωπικός της φίλος», διηγείται ο Βασίλης Ζούλιας. «Τη λάτρευε και έκαναν στενή παρέα», ενώ ο Βασίλειος Κωστέτσος θυμάται ότι στο σπίτι που νοίκιαζε κάποτε στη Μύκονο και τη φιλοξενούσε τα καλοκαίρια, αν τύχαινε και βρίσκονταν στο νησί ο Versace ή ο Yves Saint Laurent, δεν υπήρχε περίπτωση να μην της τηλεφωνήσουν για να συναντηθούν. H ιταλική «Vogue» τη φιλοξενεί επίσης στο εξώφυλλό της, ενώ μέσω της Μαρίνας Δημητροπούλου, διάσημης δημοσιογράφου που συνέδεσε την προσωπική της ζωή με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, πρωταγωνιστεί σε μια εντυπωσιακή φωτογράφηση που έγινε στην Ελλάδα για λογαριασμό της γαλλικής «Vogue». Επρόκειτο για ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα μόδας που έκανε μεγάλο προμόσιον στη χώρα μας.



Με τον Ελληνα σχεδιαστή μόδας Βασίλη Ζούλια, τον άνθρωπο που τη μετέτρεψε επιτυχώς σε Οντρεϊ Χέπμπορν

Τη δεκαετία του ’90, τη χρυσή εποχή του μόντελινγκ, η Ελενα Κουντουρά κάνει παρέα με την αφρόκρεμα του χώρου της. Είναι κολλητή φίλη με την Ιμάν και τη Λίντα Εβαντζελίστα, ενώ όποτε πηγαίνει στην Αμερική για δουλειά συγκατοικεί στο διαμέρισμά της με τη Σίντι Κρόφορντ. Ανήκει στο δυναμικό του περιβόητου πρακτορείου Elite και συναναστρέφεται διασημότητες και κινηματογραφικούς σταρ όπως η Ναστάζια Κίνσκι. Φίλοι της ακόμα και σήμερα θυμούνται τις δύο καλλονές να αναχωρούν με ελικόπτερο για διακοπές και να φιλοξενούνται στο σπίτι του επιχειρηματία Νίκου Βερνίκου.



Πανηγυρίζοντας την είσοδο των ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή

«Της είχε γίνει πρόταση να πρωταγωνιστήσει ακόμη και στο σινεμά υποδυόμενη την Οντρεϊ Χέπμπορν. Ηταν μια πολύ τιμητική πρόταση που αφενός την έκανε να χαρεί, αφετέρου δεν ήθελε να αποστασιοποιηθεί από τον χώρο της μόδας που τόσο αγαπούσε. Τελικά, μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισε να αρνηθεί και να συνεχίσει αυτό που ήξερε να κάνει καλά: επιδείξεις μόδας και φωτογραφήσεις αφού ένιωθε ότι είχε ακόμα πολλά να δώσει», αποκαλύπτει σήμερα άνθρωπος από το οικείο περιβάλλον της. Ο Βασίλειος Κωστέτσος αναφέρει επίσης ένα περιστατικό από την εποχή που ήθελε να φέρει όλα τα γνωστά tοp models στη χώρα μας αλλά κάποιοι τον πολέμησαν: «Κάποιο πρακτορείο, για λόγους καθαρά ανταγωνιστικούς, μου έκανε μεγάλο πόλεμο. Η Ελενα ανέλαβε το θέμα προσωπικά και “καθάρισε”. Πήρε τηλέφωνο την Εβαντζελίστα λέγοντάς της: “Λίντα, θέλω να συμμετάσχεις στο σόου του Βασίλη. Τον ξέρω χρόνια και είναι φίλος μου!”. Και εκείνη ήρθε κι έγινε χαμός!».

Η Ελλάδα, οι γονείς και ο δεύτερος γάμος

Παρά τη μεγάλη επιτυχία της στο εξωτερικό, η Ελενα Κουντουρά δεν ξέχασε την Ελλάδα, ούτε και τους φίλους της. «Μια μέρα που βρισκόμουν στο Παρίσι της τηλεφώνησα και τη ρώτησα αν θέλει να κάνουμε ένα editorial μόδας για το περιοδικό “Γυναίκα”», θυμάται ο Βασίλης Ζούλιας. «Τότε φωτογραφιζόταν για τα μεγαλύτερα έντυπα του πλανήτη και δεν είχε ανάγκη να κάνει δουλειές στην Ελλάδα. Η Ελενα, όμως, δεν το έβλεπε έτσι. Δεν ξέχασε ποτέ τη χώρα της. Δέχτηκε, λοιπόν, να φωτογραφηθεί με μεγάλη χαρά και με απίστευτο επαγγελματισμό κατάφερε να χωρέσει τη φωτογράφηση μεταξύ δύο επιδείξεων μόδας και εν μέσω μεγάλης βροχής…».
Η επαγγελματική δόξα δεν απομάκρυνε ποτέ την Ελενα από τον τόπο και την οικογένειά της, η οποία αρχικά ζούσε στο Παγκράτι κι αργότερα στη Γλυφάδα. «Σε αργίες, διακοπές και επαγγελματικά time out ήταν συνεχώς στην Ελλάδα μαζί μας. Η οικογένειά μας ήταν πάντοτε πολύ δεμένη», παραδέχεται ο κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερος αδελφός της, Νίκος, μάνατζέρ της την εποχή που δούλευε ως μοντέλο, αλλά και σύμβουλός της στην πολιτική εδώ και χρόνια. Ο Νίκος μαζί με τη σύζυγό του Ξένια Πανταζή είχαν επίσης ανοίξει εκείνη την εποχή και πρακτορείο μοντέλων, γνωστό με το όνομα «Elena’s Models».



Με τον σύζυγό της, πρώην μπασκετμπολίστα και εκδότη, Σαράντη Παπαχριστόπουλο

O Nίκος Κουντουράς δεν είναι απλά ο φύλακας άγγελος της Ελληνίδας καλλονής, αλλά και εκείνος που θα της ανοίξει την πόρτα για μια καρμική γνωριμία. Σε μια φιλική έξοδο συστήνει την αδελφή του στον επιστήθιο φίλο του, Σαράντη Παπαχριστόπουλο, μπασκετμπολίστα του Πανιωνίου, του Ολυμπιακού, αλλά και της εθνικής ομάδας. Η έλξη ήταν αμοιβαία αλλά θα τα φέρει έτσι η ζωή και για κάποια χρόνια θα χαθούν. Ωσπου θα ξανασυναντηθούν και θα ερωτευτούν σφόδρα. Ο γάμος τους θα ακολουθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα γίνει σε στενό κύκλο. Λίγα χρόνια αργότερα ο Σαράντης κάνει τα πρώτα του βήματα ως επιχειρηματίας και φτιάχνει την εκδοτική εταιρεία Δάφνη Επικοινωνίες, αγοράζοντας και εκδίδοντας περιοδικά όπως τα «Diva», «Εξοδος», «Penthouse», «Σοκ» κ.ά. Η Ελενα, που στο μεταξύ έχει αναπτύξει και έντονη φιλανθρωπική δράση -έχει χριστεί πρέσβειρα της UNESCO, της UNICEF, αλλά και πρόεδρος της δικής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Εuropa Donna Hellas- αποφασίζει να εγκαταλείψει οριστικά την επαγγελματική της δραστηριότητα ως μοντέλο και, χορτασμένη πλέον από δόξα και επιτυχία, συνδράμει τον άνδρα της στις εκδοτικές του προσπάθειες. Γνωρίζοντας εκ των έσω τον χώρο της μόδας και της ομορφιάς κι έχοντας και η ίδια υψηλό αισθητικό κριτήριο αλλά και μεγάλη πείρα, παίρνει τον τίτλο της εκδότριας στο γυναικείο περιοδικό «Diva», το οποίο πρώτο τότε καθιερώνει τη διοργάνωση «Γυναίκες της Χρονιάς», βραβεύοντας ξεχωριστές Ελληνίδες που διακρίθηκαν σε κάποιον τομέα. Η εκδοτική επιχείρηση, όμως, συσσωρεύει προβλήματα, με αποτέλεσμα μερικά χρόνια μετά την ίδρυσή της να αναγκαστούν να την πουλήσουν. Σε αδιέξοδο, όμως, θα βρεθούν και οι επόμενες εκδοτικές προσπάθειες του συζύγου της, αφού το αγοραστικό κοινό δεν δείχνει να τις στηρίζει. Στο μεταξύ η Ελενα, που ήδη έχει γίνει μητέρα δύο αγοριών -του 17χρονου Αλέξανδρου και του 16χρονου Μάριου- εκτός από τις οικογενειακές υποχρεώσεις, και ούσα εκ φύσεως δραστήρια, διαθέτει παράλληλα το σαράκι της συμμετοχής στα κοινά. Οταν λοιπόν ο Κώστας Καραμανλής το 2004 της κάνει πρόταση να κατέβει στον πολιτικό στίβο, ανταποκρίνεται με χαρά και η υποψηφιότητά της στέφεται με επιτυχία. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 επανεκλέγεται αλλά τελικά το 2012 θα ανεξαρτητοποιηθεί μετά την άρνησή της να ψηφίσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους, αναγκάζοντας τον Αντώνη Σαμαρά να τη διαγράψει από το κόμμα της Ν.Δ. Θα βρει πολιτικό καταφύγιο στους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου με τους οποίους θα επανεκλεγεί το 2012, αλλά και σε εκείνες της περασμένης Κυριακής. Οι πολιτικές συγκυρίες και η σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα φέρουν το πρώην tοp model μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, τη μεγαλύτερη στη μέχρι σήμερα επαγγελματική πορεία της: την ανάληψη του υπουργείου Τουρισμού. Η νέα σιδηρά κυρία ενός νευραλγικού για την οικονομία πόστου της κυβέρνησης Τσίπρα μιλά τρεις γλώσσες, διαθέτει στυλ υψηλής αισθητικής και καλείται να συνεχίσει με επιτυχία το έργο της προκατόχου της, η οποία κατέρριψε ιστορικά ρεκόρ εσόδων αλλά και τουριστικών αφίξεων στη χώρα μας. Το αν θα καταφέρει να τα καταρρίψει η νέα υπουργός Τουρισμού θα κριθεί ως είθισται εκ του αποτελέσματος.



Ο σούπερ σταρ της μπάλας και πρώτος της σύζυγος Μισέλ Πινέντα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης