Χάρης Ντάβλας: Ο πρώτος Έλληνας style blogger!

Χάρης Ντάβλας: Ο πρώτος Έλληνας style blogger!

Εδώ και δέκα χρόνια, διαγράφει μια ξεχωριστή πορεία στο χώρο των PR. Όταν, όμως, βρέθηκε ανάμεσα στους οκτώ πιο stylish άντρες του κόσμου, ο Χάρης αποφάσισε να επικοινωνήσει δημιουργικά με μία άλλη μεγάλη του αγάπη


Χάρης Ντάβλας: Ο πρώτος Έλληνας style blogger!
Μπορεί να υπάρχουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, Ελληνίδες fashion bloggers, κάποιες από τις οποίες ιδιαίτερα επιδραστικές, όμως οι άντρες που δίνουν το δικό τους προσωπικό στίγμα στο κομμάτι του στιλ ήταν είδος προς… ανακάλυψη, μέχρι τη στιγμή που  ο καθιερωμένος στο χώρο των PR Χάρης Ντάβλας αποφάσισε να κάνει το μότο του, «η εικόνα εμπνέει εμπιστοσύνη», ένα ολόκληρο website.

Το In Icons We Trust (www.iniconswetrust.com) ήταν κατά κάποιον τρόπο μοιραίο να γεννηθεί. Θυμάμαι τον Χάρη μέσα στα χρόνια σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις. Σε διακοπές στη Μύκονο, τυχαίες συναντήσεις μας σε βραδινές εξόδους, αλλά και στα events που διοργανώνει η εταιρεία του, Davlas and Partners, τα τελευταία δέκα χρόνια, πάντα κομψό, να υιοθετεί με έναν πολύ δικό του τρόπο όλα αυτά που χαζεύαμε στα αμερικανικά GQ και Esquire, βίβλους της αντρικής μόδας για όσους από εμάς δουλεύαμε στα περιοδικά. Τα κοντά παντελόνια, τα τέλεια ραμμένα μπλέιζερ, τα χαρακτηριστικά μπλε slim fit κοστούμια του δημιουργούσαν ένα προσωπικό στιλ, χωρίς να το επιδιώκει, το οποίο βέβαια εκείνος υποστήριζε με άνεση, αλλά ήταν και αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει ανάμεσα στο συνήθως βαρετά ντυμένο αντρικό πλήθος της πόλης. Κάτι που τη σωστή στιγμή προκάλεσε ένα «κλικ» από το φωτογράφο Γιώργο Καπλανίδη, που έμελε να γίνει η αρχή της ιδέας του website.

Κλείσιμο


Ο Χάρης τον περασμένο χειμώνα βρισκόταν στα παρασκήνια του fashion show της σχεδιάστριας Marianna G, φορώντας ένα από τα χαρακτηριστικά αγαπημένα του μπλε κοστούμια. Ο Γιώργος Καπλανίδης, που βρισκόταν εκεί, έβγαλε ένα αυθόρμητο snapshot αποτυπώνοντας τη στιγμή. Όλοι σχολίασαν πόσο υπέροχη ήταν η φωτογραφία και ο Χάρης την κράτησε στο αρχείο του. Μέχρι τη στιγμή που, σερφάροντας στο διεθνές αντρικό site στιλ mrporter.com, όπως συνήθιζε κάποια βράδια για να ξεφύγει από την πίεση της δουλειάς, έπεσε πάνω σε ένα διαγωνισμό. Έπρεπε να στείλεις τα στοιχεία και μια φωτογραφία σου δηλώνοντας συμμετοχή στο διαγωνισμό για το αντρικό κομψό κοινό ανά τον πλανήτη, ανάμεσα από το οποίο το mrporter θα ξεχώριζε τους πιο stylish άντρες της χρονιάς.

«Το έκανα για πλάκα. Θυμήθηκα τη φωτογραφία του Καπλανίδη που είχε αρέσει σε όλους τους φίλους και έστειλα αυτή» μου λέει χαμογελώντας, καθώς δεν μπορούσε με τίποτα να φανταστεί πως θα έβγαινε ο 8ος πιο καλοντυμένος άντρας στον κόσμο. «Πάντα σκεφτόμουν πως θα ήθελα να κάνω ένα blog αντρικής μόδας, αλλά πολύ θεωρητικά. Όλοι μου έλεγαν “βγάζεις πολύ ωραίες φωτογραφίες, ντύνεσαι ωραία”. Η ιδέα υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά ποτέ δεν υπήρχε χρόνος» ομολογεί. Ωστόσο, μετά τη «διάκριση» το πήρε πιο σοβαρά, ειδικά μετά την παρότρυνση του φίλου του και σχεδιαστή μόδας Δημήτρη Πέτρου. «Αυτό που με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο, πέρα από τη δουλειά μου, είναι το στιλ μου και η αγάπη μου για τα ταξίδια. Έτσι, το In Icons We Trust τελικά δεν έγινε απλά ένα blog, αλλά ένα website με αρκετά sections».

«Μέχρι να κάνω την πρώτη φωτογράφιση δεν είχα καταλάβει πως πρέπει να διαλέξω τα ρούχα, να τα σετάρω, να τα φορέσω. Ο στόχος μου, όταν το ξεκίνησα, ήταν κάποιος, βλέποντας τις φωτογραφίες της μόδας και τις στιγμές από τα ταξίδια, να πει “αυτό το στιλ μού αρέσει” ή “θέλω να κάνω αυτό το ταξίδι”. Τώρα που έδωσα το στίγμα θα αρχίσουν να γίνονται και φωτογραφίσεις με ρούχα της τρέχουσας σεζόν που μπορείς να βρεις στην ελληνική αγορά, αλλά και ταξιδιωτικοί οδηγοί πόλεων από ανθρώπους που έχουν πάει ή από ανθρώπους που ζουν εκεί και έχουν αυτή την πιο insider ματιά» εξηγεί με ενθουσιασμό.



Κάποιος που βλέπει τον Χάρη να ασχολείται τόσο με το κομμάτι του στιλ, της καλής ζωής και των νέων μικρών ανακαλύψεων που επιφυλάσσει ένα ταξίδι ίσως φαντάζεται πως από παιδί μεγάλωσε μέσα σε όλα αυτά. Όμως όχι. «Μικρός δεν ήμουν ούτε πολύ στιλάτος, ούτε πολύ μέσα στα πράγματα. Ήμουν πιο χύμα, πήγαινα με τα στιλ που επικρατούσαν κάθε εποχή, χωρίς να προσέχω τι θα φορέσω ή πώς θα το συνδυάσω. Όλο αυτό έγινε τα τελευταία οκτώ-δέκα χρόνια, που χάρη στη δουλειά μπορούσα να ψωνίζω με μεγαλύτερη άνεση και είχα την ευκαιρία να ταξιδεύω περισσότερο, να πάω σε ωραίες εκθέσεις, σε μουσεία, αλλά και σε ωραία εστιατόρια, καταστήματα, ξενοδοχεία. Απέκτησα νέες εικόνες. Είδα πόση σημασία έδινε ο κόσμος στη λεπτομέρεια και από εκεί ορμώμενος άρχισα να προσέχω κι εγώ το ντύσιμό μου. Μετά είχα την ανάγκη να χτίσω το δικό μου στιλ με όσα μου αρέσουν πραγματικά. Τα μπλέιζερ, τα chinos μου, τα κοντά παντελόνια, τις λεπτές γραβάτες».

Όχι, ο Χάρης δεν είχε τέτοιες αναφορές ως παιδί από τη μητέρα και τον πατέρα του. «Οι γονείς μου ήταν πολύ απλοί άνθρωποι. Όταν παντρεύτηκαν, ήταν 15 η μαμά και 19 ο μπαμπάς μου, αλλά βρίσκονταν πάντα δίπλα μας και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κάνουμε εμείς καλές σπουδές. Όταν ήμουν στο Λονδίνο και σπούδαζα business administration, θυμάμαι ότι ο αδελφός μου ο Γιώργος έστελνε κι εκείνος χρήματα από το μισθό του για να με βοηθήσει, καθώς δεν υπήρχε οικονομική άνεση, ενώ παράλληλα είχα αρχίσει να δουλεύω με τη Χρυσάνθη Λαιμού στη διοργάνωση των φιλανθρωπικών events που έκανε στο Λονδίνο». Στη συνέχεια δούλεψε στο ξενοδοχείο Metropolitan του Λονδίνου ως guest relations manager και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, ο αδελφός του, ο Γιώργος, τον σύστησε στην οικογένεια Δασκαλαντωνάκη και ανέλαβε διευθυντής επικοινωνίας στον όμιλο Grecotel. Έμεινε εκεί έξι χρόνια, μέχρι το 2004, όταν ένιωσε πως αυτός ο κύκλος είχε κλείσει, και παραιτήθηκε. «Ο Γιώργος τότε ετοίμαζε ένα μεγάλο event για την μπουτίκ της Marie-Chantal στο Κολωνάκι και μου είπε “κάθεσαι που κάθεσαι, δεν έρχεσαι να βοηθήσεις;”. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Ο Γιώργος είχε εμπειρία στο κομμάτι της διοργάνωσης εκδηλώσεων από τότε που εργαζόταν με τον Λάκη Ραπτάκη στην εμβληματική τότε Αίγλη Ζαππείου και στη συνέχεια στη διαφημιστική Leo Βurnett. «Βοήθησα τον Γιώργο, πήγε πολύ καλά όλο αυτό και την επόμενη μέρα είπαμε “μήπως να το δοκιμάζαμε για κάτι πιο σταθερό;”. Έτσι, ξεκινήσαμε το Davlas & Partners. Πήραμε ένα γραφείο, γιατί μέχρι τότε ο Γιώργος δούλευε από το σπίτι, το φτιάξαμε, αρχίσαμε να το οργανώνουμε και τελικά πήγε πολύ καλά». Τα δύο αδέλφια, που πριν συνεργαστούν δεν υπήρξαν ποτέ κολλητοί και δεν έκαναν καν παρέα, ως συνεργάτες τα πήγαν περίφημα. «Στην αρχή ήταν μια τρέλα, αλλά βρήκαμε τις ισορροπίες μας. Τώρα κάνουμε και παρέα, αλλά ποτέ δεν γίναμε αυτοκόλλητοι.



Στα δύσκολα είμαστε μαζί, στα ωραία επίσης, αλλά, π.χ., τον Αύγουστο, για τρεις βδομάδες που κάναμε διακοπές, δεν μιλήσαμε καθόλου. Τηλεφωνηθήκαμε μια φορά και είπαμε “τι να λέμε τώρα; Τα έχουμε πει όλα. Άντε γεια”. Έχουμε μια σχέση πολύ ωραία, πολύ ανεξάρτητη. Από τότε που ο Γιώργος έκανε παιδιά, όμως, ήρθαμε πολύ πιο κοντά. Άλλαξε πολύ κι εκείνος, άλλαξα κι εγώ» λέει ο περήφανος θείος Χάρης – μέγας κουβαλητής δώρων στους δύο ανιψιούς του, Κωνσταντίνο, 5, και Φίλιππο, 2, τους οποίους λατρεύει και επιδιώκει να βλέπει συχνά και να παίζει μαζί τους. Σε πρόσφατη συνέντευξή του έλεγε πως όνειρό του είναι να γίνει μπαμπάς. «Ναι, το θέλω πολύ. Ίσως με αγχώνει η δέσμευση, αλλά με τα ανίψια μου έχω κάνει τεράστια πρόβα. Μακάρι να συμβεί, νομίζω πως θα ήταν ωραία» μου λέει, αν και τον προβληματίζει λίγο το ότι θα πρέπει να θυσιάσει την ελευθερία του, την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ποτέ θυσιάσει. Μην ξεχνάμε πως το ταξίδι των ονείρων του ήταν στη Βιρμανία, ένα μέρος όπου πάντα ήθελε να πάει και τελικά το επισκέφτηκε με οργανωμένο γκρουπ από την Αυστραλία. Κι αυτή τη φορά στη βαλίτσα του δεν είχε ούτε ένα κοστούμι, αλλά τα πιο στιλάτα, his way, ρούχα διακοπών.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης