Έρευνα: Τα άτακτα παιδιά είναι πιο πιθανόν να αποκτήσουν μία πιο... αριστερή ιδεολογία

Έρευνα: Τα άτακτα παιδιά είναι πιο πιθανόν να αποκτήσουν μία πιο... αριστερή ιδεολογία

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα παιδιά που σημείωσαν υψηλότερα επίπεδα συμπεριφορικών προβλημάτων... ήταν πιο πιθανό... να αποκτήσουν έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα ως ενήλικες», δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας

Έρευνα: Τα άτακτα παιδιά είναι πιο πιθανόν να αποκτήσουν μία πιο... αριστερή ιδεολογία
Νέα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα Psychological Science, αποκαλύπτουν ότι τα παιδιά που είναι πιο ζωηρά... είναι πιο πιθανόν να «κλίνουν» προς μία πιο αριστερή πεποίθηση.

Οι ερευνητές εξέτασαν 16.000 συμμετέχοντες και κατέληξαν στο γεγονός ότι υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ των συμπεριφορικών προβλημάτων στην παιδική ηλικία και της πολιτικής δυσαρέσκειας.

Με άλλα λόγια, τα άτακτα παιδιά είναι πιο πιθανό να είναι πιο «ανατρεπτικά» κατά την ενηλικίωση τους και άρα πιο «αριστερά».

Κλείσιμο
Ο συγγραφέας της μελέτης Gary J. Lewis του πανεπιστημίου 
Royal Holloway του Λονδίνου, δήλωσε: 

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα παιδιά που σημείωσαν υψηλότερα επίπεδα συμπεριφορικών προβλημάτων - δηλαδή, επιθετικότητα, συμμετοχή σε καυγάδες, κλοπές - ήταν πιο πιθανό... να αποκτήσουν έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα ως ενήλικες».

Η έρευνα εξέτασε επίσης στοιχεία όπως η κοινωνική τάξη των γονέων, η παιδική νοημοσύνη, το μορφωτικό επίπεδο και η κοινωνική τάξη που άνηκαν τα παιδιά κατά την ενηλικίωση.

Ο Lewis διαπίστωσε ότι τα προβλήματα παιδικής συμπεριφοράς σχετίζονται με την οικονομική ή πολιτική δυσαρέσκεια στην ενηλικίωση, ακόμη και αν αυτά κατά την ενηλικίωσή τους άνηκαν σε υψηλότερη κοινωνική τάξη ή αν είχαν μεγαλύτερη παιδική νοημοσύνη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης