PROTOTHEMA

Ζωή

Επιλογή Κατηγορίας

Τι υποστηρίζουν ψυχολόγοι και σύμβουλοι σχέσεων

Οι ειδικοί κατέληξαν: Γιατί είναι καλό να αναφέρετε τους πρώην σας... στα πρώτα σας ραντεβού;

Οι ειδικοί κατέληξαν: Γιατί είναι καλό να αναφέρετε τους πρώην σας... στα πρώτα σας ραντεβού;

«Δεν υπάρχει κανένα "κακό'' στην ανταλλαγή ιστοριών και αν οι σχέσεις σας ήταν σημαντικές, τότε οι εμπειρίες από εκεί μπορούν να φανούν πολύτιμες σε κάποιον που σας γνωρίζει τώρα», επισημαίνει δημοφιλής ψυχολόγος

Αν υπάρχει ένας αδιαμφισβήτητος κανόνας για τα πρώτα ραντεβού... τότε αυτός είναι ότι δεν μιλάμε ποτέ για τις πρώην μας σχέσεις... ή μήπως όχι;


Μπορεί  η αναφορά στους πρώην σας κατά τη διάρκεια των πρώτων σας ραντεβού να μην είναι στις προτεραιότητές σας, αλλά σύμφωνα με ειδικούς μία τέτοια επιλογή θα μπορούσε στην πραγματικότητα να σας φέρει πιο κοντά στην καινούρια σας γνωριμία.

Σύμφωνα με ειδικούς, η αναφορά στους πρώην μας, μπορεί να προσφέρει πληροφορίες σχετικά με το πως συμπεριφερόμαστε στις σχέσεις μας, τι μπορεί να αναζητάμε από τις επόμενες, ενώ ανάλογα με το πόσο μιλάμε για τις σχέσεις μας που αποτελούν παρελθόν, φαίνεται κατά πόσο τις έχουμε ξεπεράσει και κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μία νέα.

Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι όταν κάποιος μιλάει για μία πρωην του σχέση, αυτό σημαίνει ότι ακόμα δεν την έχει ξεπεράσει, ο σύμβουλος σχέσεων, James Preece, ισχυρίζεται ακριβώς το αντίθετο.

«Εάν μπορείτε να αστειευτείτε με την κατάσταση, τότε είναι ένα σαφές σημάδι ότι είστε έτοιμοι να προχωρήσετε».

Αντιθέτως αν κάποιος συνηθίζει να κατηγορεί μία πρώην του σχέση και να γκρινιάζει για το πόσο αποτυχημένη ήταν, αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα σημάδι, ότι το άτομα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον/την πρώην του σύντροφο.

Ακόμη, η δημοφιλής ψυχολόγος από τη Βρετανία, Madeleine Mason, υποστηρίζει:
 
«Δεν υπάρχει κανένα "κακό'' στην ανταλλαγή ιστοριών και αν οι σχέσεις σας ήταν σημαντικές, τότε οι εμπειρίες από εκεί μπορούν να φανούν πολύτιμες σε κάποιον που σας γνωρίζει τώρα».

Τη θέση αυτή, ενισχύει και η σύμβουλος σχέσεων, Jo Hemmings, η οποία συμφωνεί ότι η ανταλλαγή ιστοριών μπορεί να είναι ένα μέτρο της ρομαντικής συμβατότητας, ωστόσο, συμβουλεύει να αποφεύγονται τέτοιους είδους συζητήσεις αν πρόκειται για ένα «one night stand», καθώς μία τέτοια  συζήτηση δίνει ένα πιο «φτωχό τόνο».

Η Hemmings, επισημαίνει, επίσης, ότι η αναφορά στους πρώην, μπορεί να αποκαλύψει σημαντικά στοιχεία της προσωπικότητας του άλλου, όπως πόσο αυτοπεποίθηση έχει ή πόσο άνετος είναι με το ερωτικό σας παρελθόν.

«Εάν το ραντεβού σας ζηλεύει που απλά έχετε ένα υγιές ιστορικό σχέσεων, τότε αυτό αποτελεί μια κόκκινη σημαία και είναι καλύτερο να το δείτε νωρίτερα παρά αργότερα», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Έμπειρος08/03/201814:02

* Αν είσαι δύσπιστος προς την γυναίκα δεν θά υποστείς ποτέ βλάβη..* Περαιτέρω, διαλέξτε γυναίκα με καρδιά, μ__νι έχουν όλες...!!!

Απάντηση
Hunter08/03/201813:32

Οποιος παρει μεταχειρισμενη γυναικα ειναι αξιος της μοιρας του.Για λιγους ψαγμενους αυτα.

Απάντηση
othelos08/03/201810:15

Μπορεί ένας άντρας ή και μιά γυναίκα σε κάποια περίοδο της ζωής του να είχαν ενα υγιές ιστορικό σχέσεων το οποίο να ακολούθησε ενα μη υγιές. Αυτό όμως δεν προδικάζει το μέλλον μιάς νέας σχέσης. Σαν άνθρωποι επηρεαζόμαστε απο καταστάσεις και συνθήκες που μπορεί να μας οδηγήσουν σε συμπεριφορές τις οποίες δεν θα βιώναμε υπό κανονικές συνθήκες. Το παρελθόν δεν είναι πάντα οδηγός για το παρόν και το μέλλον. Μια σχέση για να είναι βιώσιμη απαιτεί ειλικρίνια και εμπιστοσύνη μεταξυ των μελών. Στο παρελθόν του καθενός μπορεί να υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν είναι εύκολο να συζητηθούν και πιθανότατα να παρερμηνευθούν. Ειδικά οι άντρες στη πλειοψηφία τους δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα το σεξουαλικό παρελθον μιας νέας σχέσης τους γιατί βάζουν υποσυνείδητα το θέμα της σύγκρισης το οποίο μπορεί να τους δημιουργήσει ψυχολογικά θέματα και να υπονομεύσει το μέλλον της νέας σχέσης. Μην ξεχνάμε ότι ακομα και σήμερα μια γυναίκα με έντονη σεξουαλική ζωή μέσω πολλων παρτεναιρ και ειδικά μικροτέρων σε ηλικία δεν το διαφημίζει εν αντιθέση με έναν άνδρα. Αρα καλο να συζητιέται το παρελθον αλλά με λεπτότητα και σεβασμό. Αλλιώς να μη συζητιέται.

Απάντηση
Κορίτσι 08/03/201800:51

Συγγνώμη αλλά δε θέλω να ξέρω. Δεν με αφορούν οι προηγούμενες σχέσεις του. Γι αυτό και είναι προηγούμενες. Με ενδιαφέρει η συμπεριφορά του απέναντι σε εμένα. Με ενοχλεί συνεχόμενη αναφορά σε πρώην και με κάνει να θέλω να φύγω τρέχοντας!!!

Απάντηση
Xm08/03/201809:52

Μηπως δε θες να ξερεις γιατι δε σε συμφερει να πεις???? Μηπως φανει οτι σε καποιον καπου καποτε εδωσες ευκολοτερα αυτο για το οποιο ο νυν αγωνιστηκε σκληροτερα??? Μη πεις κ τον κανεις να φαινεται κοροιδο

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία