Μήπως τόσα χρόνια έτρωγες αυτό το μπισκότο με λάθος τρόπο;

Μήπως τόσα χρόνια έτρωγες αυτό το μπισκότο με λάθος τρόπο;

Κι όμως, τα τζάφα κέικ θέλουν τον τρόπο τους...

Μήπως τόσα χρόνια έτρωγες αυτό το μπισκότο με λάθος τρόπο;
Μπορεί στην Ελλάδα να μην τα γνωρίζουμε με το επίσημο όνομά τους (τζάφα κέικ) αλλά όλοι μας έχουμε απολαύσει τα διάσημα μπισκότα με τη μαλακή βάση, τη γέμιση μαρμελάδας και την ανάλαφρη επικάλυψη σοκολάτας.

Τα τζάφα κέικ κυκλοφορούν από διάφορες μάρκες στη χώρα μας και είναι άκρως αγαπητά σε μικρά (και μεγάλα) παιδιά. Η δημοφιλία τους ωστόσο φαίνεται πως είναι ακόμα μεγαλύτερη στο εξωτερικό, και ειδικά στη Βρετανία που έφτασαν στο σημείο να διεξάγουν... έρευνα, για να διαπιστώσουν ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος να καταναλώνει κανείς τα εν λόγω γλυκίσματα. 

Η έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της εταιρείας McVities διαπίστωσε ότι το συντριπτικό ποσοστό των συμμετεχόντων (92%) θεωρούν τους εαυτούς τους «φαν» των τζάφα κέικ. 

Κλείσιμο
Όσο για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν να απολαύσουν τα γευστικά μπισκότα, το 35% απάντησε ότι τραβάει μια μεγάλη δαγκωνιά, σχηματίζοντας μισοφέγγαρο και κατόπιν τρώει το υπόλοιπο μπισκότο.

Το 28%, από την άλλη μεριά, δήλωσε ότι προτιμά να τρώει με μικρές δαγκωνιές το γύρω-γύρω, ώστε να απομένει ένας τέλειος κύκλος με τον ιδανικό καταμερισμό των υλικών, που χαρίζει την απόλυτη απόλαυση. Το 5% των ερωτηθέντων καταβροχθίζουν το μπισκότο με μια χαψιά, ενώ το 6% πάει βουρ για τη μαρμελάδα, αφήνοντας την πιο άγευστη βάση για το τέλος.

«Μπερδεμένη» από τα αποτελέσματα η McVitties κατέφυγε στον ειδικό στην επιστήμη των τροφίμων, Dr Stuart Farrimond, για να αποκαλύψει επιτέλους ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος να τρώμε τα αγαπημένα μας μπισκότα. 

Σύμφωνα με τον Δρ. Farrimond ο καλύτερος τρόπος να απολαύσεις στο έπακρο ένα τζάφα κέικ είναι η μέθοδος «πρώτα το γύρω-γύρω και μετά το κέντρο», αφού έτσι καταλήγεις με τον τέλειο συνδυασμό σοκολάτας, μαρμελάδας και μπισκότου, που απογειώνει τον ουρανίσκο σου.

Εσείς με ποιον τρόπο προτιμάτε να απολαμβάνετε τα τζάφα κέικ;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης