Δείπνο στις… 7 για πρόληψη καρκίνου του μαστού

Δείπνο στις… 7 για πρόληψη καρκίνου του μαστού

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα της καθημερινής διατροφής και των συνηθειών ύπνου 2212 γυναικώ

Δείπνο στις… 7 για πρόληψη καρκίνου του μαστού
H αύξηση των ωρών νηστείας μεταξύ δείπνου και πρωινού γεύματος της επόμενης ημέρας μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού στις γυναίκες, αναφέρουν, στο περιοδικό Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα της καθημερινής διατροφής και των συνηθειών ύπνου 2212 γυναικών. Διαπίστωσαν ότι το καθημερινό πρόγραμμα – φαγητού και νηστείας – που συγχρονίζονταν με τους κύκλους (ύπνου – εγρήγορσης) είχαν μεταβολικές επιπτώσεις, οι οποίες σχετίζονται στενά με τον καρκίνο του μαστού.

Από τα ευρήματα φάνηκε δηλαδή ότι η κατανάλωση κανονικών γευμάτων την ίδια ώρα κάθε μέρα και η αποφυγή λήψης τροφής για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ δείπνου και πρωινού της επόμενης, έχει ρυθμιστική επίδραση στο σάκχαρο, το οποίο, στη συνέχεια, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης ασθενειών όπως ο διαβήτης και σε βάθος χρόνου, μειώνει τις πιθανότητες για καρκίνο του μαστού.
Κλείσιμο

 «Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Έρευνα του Καρκίνου (AACR) που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 22 Απριλίου στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ…» 

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης