H κατάθλιψη «χτυπά» τους διάσημους

H κατάθλιψη «χτυπά» τους διάσημους

Όσο και αν ακούγεται περίεργο ακόμη και εκείνοι που φαινομενικά τα έχουν όλα, δόξα, χρήμα, ερωτικές κατακτήσεις, επιτυχίες  και αναγνώριση πάσχουν από κατάθλιψη

H κατάθλιψη «χτυπά» τους διάσημους
Η κατάθλιψη γνωρίζουμε πια ότι είναι η νόσος της εποχής μας, αυτό όμως που πρέπει να ξέρετε είναι ότι  δεν μαστίζει μόνο όλους εμάς τους  κοινούς θνητούς. Όσο και αν ακούγεται περίεργο ακόμη και εκείνοι που φαινομενικά τα έχουν όλα, δόξα, χρήμα, ερωτικές κατακτήσεις, επιτυχίες  και αναγνώριση πάσχουν από κατάθλιψη.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι οι λόγοι που μπορούν να μας φέρουν ενώπιον του ‘’τέρατος’’ της κατάθλιψης δεν είναι τόσο απλοί. Γιατί μπορούμε να καταλάβουμε, πως η επαγγελματική αποτυχία, η οικονομική ανέχεια, η ερωτική απογοήτευση αλλά και οι μεγάλες και ανεκπλήρωτες προσδοκίες, μπορούν να οδηγήσουν στην κατάθλιψη όμως είναι εύλογο να απορούμε πως η επιτυχία, το χρήμα και η δόξα  οδηγούν πάλι στη κατάθλιψη.

Ίσως στις περιπτώσεις των στάρς να φταίει η πίεση που δέχονται αλλά και το άγχος να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή. Ίσως από μόνη της η δόξα  να είναι μη διαχειρίσιμη. Ίσως οι ορδές των θαυμαστών και οι παπαράτσι να μη τους αφήνουν σε ησυχία. Όπως και να έχει πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που πέρασαν από την κατάθλιψη και δεν δίστασαν να το εξομολογηθούν.

Κλείσιμο
 ‘”Βασιλιάς” της ροκ –Έλβις Άαρον Πρίσλει – είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Σε ηλικία 42 χρονών φεύγει από τη ζωή από έμφραγμα του μυοκαρδίου βυθίζοντας στο πένθος εκατομμύρια γυναίκες, αθεράπευτα ερωτευμένες μαζί του. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτός  ο ‘’ημίθεος ‘’ σταρ δεν μπόρεσε να γλεντήσει  και να απολαύσει την δόξα του αλλά βασανιζόταν από κατάθλιψη, ασυγκράτητη βουλιμία, αλκοολισμό και άφθονη φαρμακολογία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης