Μύθοι και αλήθειες για τον καρκίνο του μαστού

Μύθοι και αλήθειες για τον καρκίνο του μαστού

Αποτελεί βασικό αντικείμενο φόβου των γυναικών άνω των 40 αλλά και νεώτερων όταν έχει στο παρελθόν νοσήσει η μητέρα, η γιαγιά ή η αδελφή τους

Μύθοι και αλήθειες για τον καρκίνο του μαστού
Ο καρκίνος του μαστού είναι μια νόσος που χτυπά την πόρτα εκατομμυρίων γυναικών ετησίως και που τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι ανίκητος. Παρόλα αυτά, αποτελεί βασικό αντικείμενο φόβου των γυναικών άνω των 40 αλλά και νεώτερων όταν έχει στο παρελθόν νοσήσει η μητέρα, η γιαγιά ή η αδελφή τους. Η έγκαιρη διάγνωση είναι το μεγαλύτερο «όπλο» όπως επίσης και η γνώση γύρω από το θέμα. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να καταρρίψουμε κάποιους μύθους.

1)  Μύθος: Ψηλαφάτε ένα ογκίδιο στο στήθος σας, αυτό σημαίνει ότι έχετε καρκίνο του μαστού…

Αλήθεια: Μόνο ένα μικρό ποσοστό των ογκιδίων του μαστού αποδεικνύεται ότι είναι καρκίνος. Αλλά αν ψηλαφήσετε ένα ογκίδιο στο στήθος σας ή παρατηρήσετε οποιεσδήποτε αλλαγές στον μαστό σας, δεν πρέπει ποτέ να το αγνοήσετε. Ο μαστολόγος σας μπορεί, να συστήσει εξετάσεις για να καθοριστεί εάν αυτό χρειάζεται διερεύνηση, αναπρέπει να αφαιρεθεί ή όχι. Αυτοεξετάζετε μηνιαίως τους μαστούς σας και έχετε επικοινωνία με το γιατρό σας, για ετήσια κλινική εξέταση του μαστού, μαστογραφία και υπερηχογράφημα.
Κλείσιμο


Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης