Tο «σύνδρομο της μαζορέτας»: Γιατί η γυναίκα μοιάζει πιο ελκυστική αν κυκλοφορεί με παρέα

Tο «σύνδρομο της μαζορέτας»: Γιατί η γυναίκα μοιάζει πιο ελκυστική αν κυκλοφορεί με παρέα

Γιατί τα γυναικεία χέρια είναι πιο κρύα από τα ανδρικά και η ανδρική μύτη είναι 10% πιο μεγάλη από τη γυναικεία;

Tο «σύνδρομο της μαζορέτας»: Γιατί η γυναίκα μοιάζει πιο ελκυστική αν κυκλοφορεί με παρέα
Το «σύνδρομο της μαζορέτας» κάνει πιο ελκυστικές τις γυναίκες. Όταν οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου είναι σε παρέα, δείχνουν πιο ποθητές στους άνδρες απ΄ότι όταν είναι μόνες... Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν κρύα χέρια ενώ οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη μύτη...

Όλα αυτά δεν τυχαία αφού έχουν βιολογική εξήγηση, όπως επισημαίνουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και της Αδελαϊδας.

Οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου έχουν κρύα χέρια γιατί έχουν λιγότερο μυικό ιστό ενώ οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη μύτη αφού έχουν ανάγκη από περισσότερο οξυγόνο, σύμφωνα με τους επιστήμονες. 
  
Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά τα χέρια, η έρευνα διεξήχθη σε 114 «θαρραλέους» εθελοντές-άνδρες και γυναίκες-που έβαλαν τα χέρια τους μέσα σε παγωμένο νερό για τρία λεπτά με τους ερευνητές να παρατηρούν πόσο γρήγορα μπορούσαν να ζεσταθούν όταν τα έβγαλαν.
    
Ερευνητές του Χάρβαρντ αποδεικνύουν πως τα δύο φύλα είναι διαφορετικά από βιολογικής πλευράς. 
   
Οι γυναίκες έχουν πιο κρύα χέρια επειδή έχουν λιγότερο μυϊκό ιστό και περισσότερο λίπος. 
Την ίδια ώρα, οι μύτες των ανδρών είναι μεγαλύτερες κατά 10% σε σχέση με τις γυναίκες επειδή ο οργανισμός τους χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο. 
 
Το «σύνδρομο της μαζορέτας»
Όταν μία γυναίκα κυκλοφορεί έξω με τους φίλους τους, έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεχωρίσει γιατί δείχνει πιο ποθητή στους άλλους, είτε στην παρέα της υπάρχουν όμορφοι είτε όχι. Η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Αδελαίδας στην Αυστραλία επιβεβαιώνοντας το «σύνδρομο Cheerleader» (της μαζορέτας) που δείχνει ότι, το ωραίο φύλο δείχνει πιο ελκυστικό όταν βρίσκεται μέσα σε μία ομάδα.
   
Για τον επικεφαλής της έρευνας και συγγραφέα,Ντάνιελ Κάραγκερ,η μελέτη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το «σύνδρομο της μαζορέτας»,το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας που διεξήχθη το 2013.
Στη μελέτη,130 συμμετέχοντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις εικόνες γυναικών σε κλίμακα από το μηδέν (καθόλου ελκυστικές) έως το εκατό  (πολύ ελκυστικές).

«Τα πρόσωπα που θεωρήθηκαν πολύ πιο ελκυστικά ήταν αυτά που ανήκαν σε σε μια ομάδα, σε σύγκριση με τα πρόσωπα που ήταν μόνα τους» υποστηρίζει ο Γκάραγκερ.
    
Για τον Βρετανό πλαστικό χειρουργό,Κρίστοφερ Ινγκφίλντ, η έρευνα εξηγεί τι είναι αυτό που ενισχύει το «μυστήριο» της έλξης.

«Προσπαθούμε συχνά να ξεχωρίζουμε από το πλήθος-αλλά αυτή η έρευνα δείχνει ότι θα πρέπει να είμαστε ευτυχείς όταν είμαστε σε μία μεγάλη ομάδα», είπε.

 «Η έρευνα ενισχύει επίσης την θεωρία ότι οι νόμοι της έλξης είναι συχνά δύσκολο να καταγραφούν και μερικές φορές ακόμη και καθορίζονται από τα μαθηματικά»,επισημαίνει.

 Πρόσφατες μελέτες έχουν επιχειρήσει να εκτιμήσουν αν κάποιος είναι «μαθηματικά όμορφος» ή όχι.

"Για παράδειγμα, υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι, το ιδανικό μέγεθος στόματος μιας γυναίκας είναι το κάτω χείλος να είναι 47% μεγαλύτερο από το άνω χείλος...Οι επαγγελματίες καλλυντικών θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα όταν εφαρμόζουν ενέσεις για να αυξήσουν το μέγεθος των γυναικείων χειλιών», υπογραμμίζει. 

Πριν από ένα χρόνο, Αμερικανοί ερευνητές ανέλυσαν φωτογραφίες γυναικείων μοντέλων και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι,το πρόσωπο με σχήμα καρδιάς-όπου τα ζυγωματικά είναι εξίσου πλατιά όσο τα φρύδια  -θεωρείται «μαθηματικά όμορφο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης