Ποια μέθοδος αντισύλληψης μου ταιριάζει;

Ποια μέθοδος αντισύλληψης μου ταιριάζει;

Ο ρόλος του γυναικολόγου είναι πολύ σημαντικός, καθώς καλείται να ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια το ζευγάρι για όλους τους τρόπους αντισύλληψης και τις παραμέτρους τους

Ποια μέθοδος αντισύλληψης μου ταιριάζει;
Η αντισύλληψη περιλαμβάνει μια σειρά από μεθόδους, οι οποίες μειώνουν ή και εκμηδενίζουν τις πιθανότητες γονιμοποίησης του ωαρίου από ένα σπερματοζωάριο. Ο ρόλος του γυναικολόγου είναι πολύ σημαντικός, καθώς καλείται να ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια το ζευγάρι για όλους τους τρόπους αντισύλληψης και τις παραμέτρους τους, να προτείνει τον έναν ή τον άλλον τρόπο ανάλογα με την περίπτωση, ακόμα και να αποκλείσει συγκεκριμένες μεθόδους που μπορεί να βλάψουν την υγεία του ζευγαριού.

 

Υπάρχουν τρία είδη αντισύλληψης
– φυσική αντισύλληψη

– μηχανική αντισύλληψη

Κλείσιμο
– ορμονική αντισύλληψη



Η – φυσική μέθοδος – περιλαμβάνει τη διακοπτόμενη συνουσία και τη μέθοδο του ρυθμού. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις παρουσιάζουν τα μικρότερα ποσοστά επιτυχίας. Η διακοπτόμενη συνουσία βασίζεται στην έγκαιρη απομάκρυνση του ανδρικού μορίου από το γυναικείο, η οποία – ωστόσο – δεν είναι εύκολα προβλέψιμη. Η μέθοδος του ρυθμού έχει να κάνει με την αποφυγή σεξουαλικών επαφών όταν η γυναίκα βρίσκεται στις γόνιμες μέρες του κύκλου της.


Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης