Τι είναι η κοινωνική φοβία; Επηρεάζει το σεξ;

Τι είναι η κοινωνική φοβία; Επηρεάζει το σεξ;

Το άτομο με κοινωνική φοβία έχει έντονο φόβο ότι θα νιώσει ταπείνωση και αμηχανία σε κοινωνικές καταστάσεις ή σε δραστηριότητες που θα πρέπει να κάνει κάτι μπροστά στους άλλους

Τι είναι η κοινωνική φοβία; Επηρεάζει το σεξ;
Η κοινωνική φοβία είναι ένα ψυχολογικό πρόβλημα που ανήκει στις αγχώδεις διαταραχές. Το άτομο με κοινωνική φοβία έχει έντονο φόβο ότι θα νιώσει ταπείνωση και αμηχανία σε κοινωνικές καταστάσεις ή σε δραστηριότητες που θα πρέπει να κάνει κάτι μπροστά στους άλλους (π.χ. μια ομιλία). Επιπλέον, αισθάνεται ότι στις κοινωνικές του συναναστροφές αποτελεί το επίκεντρο της προσοχής, ότι οι γύρω το παρατηρούν, ασκούν κριτική και σχολιάζουν αρνητικά τα λόγια, τη συμπεριφορά και γενικότερα την παρουσία του, γεγονός που του προκαλεί άγχος και ντροπή.

– Πόσο συχνά εμφανίζεται;

Η κοινωνική φοβία αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα ψυχολογικά προβλήματα και συμβαίνει συχνά τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Έρευνες φτάνουν σε αποτελέσματα ότι ένα ποσοστό 10% περίπου των ανθρώπων θα εμφανίσουν αυτή τη διαταραχή κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Τις περισσότερες φορές η κοινωνική φοβία κάνει την εμφάνισή της στην παιδική ή την εφηβική ηλικία, αλλά αρκετές φορές παρουσιάζεται και μετά τα 20 χρόνια. Οι περισσότεροι άνθρωποι διακατέχονται από άγχος και ανησυχία όταν πρέπει να μιλήσουν μπροστά σε αρκετά άτομα ή να παρουσιάσουν μια εργασία. Σε αυτές τις περιπτώσεις το άγχος μπορεί να λειτουργήσει με ωφέλιμο τρόπο καθώς μπορεί να αποτελέσει αφορμή να βελτιώσουμε την απόδοσή μας.

Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο
kontasou.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης