Έρευνα: Ο χορός μας κάνει πιο... έξυπνους

Έρευνα: Ο χορός μας κάνει πιο... έξυπνους

Ένα ατομικό μάθημα salsa, μπορεί να ενισχύσει την κατανόηση μας σε καινούριες πληροφορίες κατά 8% και τη συγκέντρωση μας κατά 13% 

Έρευνα: Ο χορός μας κάνει πιο... έξυπνους
O χορός γεννήθηκε από πολλές και διαφορετικές ανάγκες του ανθρώπου: να ξορκίσει τους φόβους του, να εξευμενίσει τους θεούς, να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του και κυρίως να επικοινωνήσει. 

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει ο χορός στο σώμα μας, καθώς είναι γνωστό ότι ο χορός -μαζί με το κολύμπι- είναι μια από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις. 

Απ' ο,τι φαίνεται, όμως, τα οφέλη του χορού δε σταματούν εδώ, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, ο χορός μπορεί να μας κάνει και πιο έξυπνους.

Κλείσιμο
Για την ακρίβεια, ένα ατομικό μάθημα salsa, 
μπορεί να ενισχύσει την κατανόηση μας σε καινούριες πληροφορίες κατά 8%, τη συγκέντρωση μας κατά 13% και τη μνήμη μας κατά 18%, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BBC's The Truth About Getting Fit.

Ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Michael Duncan από το Πανεπιστήμιο του Coventry, πιστεύει ότι οι απαιτητικοί κουβανέζικοι χοροί, όπως η salsa μπορούν να «γυμνάσουν» πολύ τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Το ύφος των κουβανέζικων χορών αναγκάζει τους ανθρώπους να μάθουν και να θυμούνται τα νέα βήματα, να παραμένουν σε σωστή στάση σώματος και να είναι απόλυτα συγχρονισμένοι με το γρήγορο και απαιτητικό ρυθμό της μουσικής, πράγμα που σημαίνει 100% συγκέντρωση, σύμφωνα με τον καθηγητή Duncan.

Αν και πολλοί χρησιμοποιούν τον αγχώδη και γεμάτο υποχρεώσεις, τρόπο ζωής τους ως δικαιολογία για να μην ασκηθούν, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι ο χορός μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο συγκεντρωμένους και συνεπώς μπορεί να τους βοηθήσει να γίνουν πιο παραγωγικοί με το χρόνο που έχουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης