Η αναζήτηση της λέξης «διαζύγιο» αναμένεται ότι θα αυξηθεί τον Ιανουάριο

Η αναζήτηση της λέξης «διαζύγιο» αναμένεται ότι θα αυξηθεί τον Ιανουάριο

Το ίδιο συμβαίνει σχεδόν κάθε Ιανουάριο την τελευταία δεκαετία

Η αναζήτηση της λέξης «διαζύγιο» αναμένεται ότι θα αυξηθεί τον Ιανουάριο
Αποφάσεις και σημαντικές αλλαγές δρομολογούν οι άνθρωποι στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Για ορισμένους μπορεί οι αποφάσεις να αφορούν στο κόψιμο κάποιας βλαβερής συνήθειας. Κάποιοι άλλοι φαίνεται ότι θέλουν να αλλάξουν σημαντικά τον τρόπο ζωή τους. 

Σύμφωνα με στοιχεία που ανέλυσε η υπηρεσία Amicable, τον Ιανουάριο πάνω από 40.500 ανθρώπους αναμένεται να πληκτρολογήσουν τη λέξη «διαζύγιο» στα αγγλικά. 

Ανάλογη αύξηση καταγράφει η λέξη κάθε χρόνο. Ιδιαίτερη ήταν η ζήτηση της λέξης τον Ιανουάριο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2012, που σύμφωνα με την Google Trend, ήταν οι δύο πιο δημοφιλείς μήνες για τη λέξη την τελευταία δεκαετία. 

Κλείσιμο
Πέρα από τον Ιανουάριο, η πληκτρολόγηση της λέξης αυξάνεται το Μάιο και τον Αύγουστο. 

Σύμφωνα με ανθρώπους του Amicable, το γεγονός εξηγείται από τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς τα ζευγάρια περνούν χρόνο μαζί, αντιμετωπίζουν οικονομικές πιέσεις, έχουν την επιθυμία να κάνουν αλλαγές και σκέφτονται τις ανεκπλήρωτες προσδοκίες τους. 

Οι ειδικοί μάλιστα χαρακτηρίζουν ως «ημέρα διαζυγίου» την πρώτη Δευτέρα που οι άνθρωποι επιστρέφουν στη δουλειά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης