Ξέρω τι θα κάνεις το 2018: Οι νέες τάσεις σε μόδα, ομορφιά, ταξίδι, fitness, φαγητό

Ξέρω τι θα κάνεις το 2018: Οι νέες τάσεις σε μόδα, ομορφιά, ταξίδι, fitness, φαγητό

Τι προβλέπουν οι forecasters από το μέτωπο του street fashion; Γιατί θα πάμε Τόκιο; Τι γυμναστική θα κάνουμε;

Ξέρω τι θα κάνεις το 2018: Οι νέες τάσεις σε μόδα, ομορφιά, ταξίδι, fitness, φαγητό
Ξεχάστε τα fine dining για να κερδίζετε followers στο Instagram. Η φάση είναι κεμπάπ, μπακλαβάς και street food στο Ιράν. Το 2018 οι millennial θα καταναλώνουν κεφίρ και χαβανέζικα poke bowls και θα γίνουν part time vegetarians. Από το Pinterest μέχρι το Condé Nast Traveller να πώς διαμορφώνονται οι τάσεις της χρονιάς.



Αν είσαι fashion lover σίγουρα αγόρασες μπότες με
Κλείσιμο
glitter και κάτι κόκκινο αυτή τη σεζόν. Δεν έλειψαν τα καρό σακάκια από την γκαρνταρόμπα σου. Ήρθε η ώρα να αγοράσεις καρό ασύμμετρα τοπ και φαρδιές καρό φούστες (μην ψάξεις πέρα από την σειρά Etoile Isabel Marant). Μυρίζει “βρετανίλα” η ντουλάπα. Τα ρούχα και τα αξεσουάρ σου αποκτούν κρόσια. Τα επέβαλλε ο Dior και η πασαρέλα του Alexander Wang και θα πρωταγωνιστήσουν σε φορέματα και πανωφόρια. Δεν θα βγεις χωρίς παπούτσια με αγκράφες από το σπίτι και μποτάκια με αγκράφες. Αν φοράς τακούνια μάθε τι σημαίνει το block heel (ξέχνα το στιλέτο σε ελεύθερη μετάφραση). Λιλά και μωβ θα είναι τα χρώματα που θα φοράς, ρώτα και την Βικτόρια Μπέκαμ και την Pantone. Τα λουλουδάτα φορέματα θα είναι επηρεασμένα από τα 60s. Μεγάλα μπουμπούκια. Ετοιμαστείτε να ανθίσετε. Μην πετάξετε τα κιμονό. Ήρθαν για να μείνουν. Ξαναγυρίζει η logomania. Τα φορέματα του 2018 θα είναι διάφανα και αποκαλυπτικά. 



Τα Jumpsuits θα αποκτήσουν πιο αντρικές και φαρδιές γραμμές και θα θυμίζουν τις φόρμες των υδραυλικών. Αυτό σημαίνει fashion forward. Τα κοσμήματά σου θα είναι ορατά από το νέο ηλιακό σύστημα που ανακάλυψε η NASA. Τα 80s δεν έφυγαν ποτέ από την μόδα. Τσόκερ με αστεράκια παντού. Το βινύλιο επελαύνει, θα αγοράσεις καμπαρντίνα βινύλιο και διάφανες γόβες. Πούλιες και παγιέτες θα μπουν στο καθημερινό ντύσιμο. Ναι, θα φοράτε φούστα με παγιέτα (θα γεμίσει το Zara και το H&M) συνδυασμένη με πουλόβερ. Διχτυωτές τσάντες σουπερμάρκετ αντί για πλαστικές. Μέχρι και τα Vetements έχουν την δική τους -θέλεις 4000€ για να την αποκτήσεις. 



Το 2018 θα βάζεις στα φαγητά σου κάρδαμο, κύμινο και κόλιανδρο, τα μπαχαρικά της Νοτίου Αφρικής θα πρωταγωνιστούν στις κουζίνες. Θα αντικαταστήσεις τον καφέ με ροφήματα maca που ενισχύουν την γονιμότητα και την αύξηση της λίμπιντο. Δεν θα πίνεις χυμούς αλλά θα τρως σούπες. Θα μάθεις να μαγειρεύεις τα ενταμάμε και θα ψάχνεις στο διαδίκτυο συνταγές για vegan γλυκά. Δεν θα πίνουμε κοκτέιλ αλλά mocktail γιατί αποφεύγουμε πλέον το αλκοόλ. Τα υβριδικά γλυκά θα είναι της μόδας, μετά τα cronuts ήρθε η εποχή των waffogato (βάφλες με παγωτό -από το waffles και gelato). Στα εστιατόρια θα σερβίρουν air fried αβοκάντο (τηγανίζουν με καυτό αέρα αντί λάδια και  βούτυρα). Θα μάθουμε να προφέρουμε τα ονόματα των κορεάτικων σαλτσών: gochujang (κόκκινη τσίλι) και ganjang (σος σάλτσας). Θα αντικαταστήσουμε τα βούτυρα με προϊόντα χωρίς λακτόζη. 



Το 2018 θα έχεις ή πολύ μακριά μαλλιά ή το pixie αν είσαι τολμηρή. Το αγορίστικο κοντοκουρεμένο σε έντονα χρώματα. Θα φοράς neon eyeliners και έντονες φωτεινές σκιές (μπλε). Οι βλεφαρίδες σου θα αποκτήσουν δική τους ταυτότητα μιας και όλες θα φοράμε μακριές πυκνές 3D ψεύτικες ή θα βάλουμε extensions. Θα φοράμε λαδάκια προσώπου και δεν θα χρησιμοποιούμε κραγιόν αλλά lip tints. 


 
Οι ταξιδιώτες θέλουν να δουν την έρημο. Θα γίνει της μόδας το Μαρόκο, το Ντουμπάι και το Τζόσουα Τρι. Οι τουριστικές παγίδες δεν θα προσελκύουν επισκέπτες. Ο μοντέρνος ταξιδιώτης ψάχνει αυθεντικές εμπειρίες. Η Κροατία θα γίνει η νέα Μύκονος για τους jet- setters. To Μεξικό θα γίνει πόλος έλξης των ταξιδιωτών που ψάχνουν τα street foods μόλις κλείνουν εισιτήρια. Θα γίνει της μόδας η μονοήμερη εκδρομή. Σύμφωνα με το Condé Nast Traveller ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το 2018 θα είναι η Μάλτα μιας και η Βαλέτα θα γίνει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, οι Σεϋχέλλες, η Ιαπωνία, η Μπολόνια (κυρίως για το Fico Eataly World, με μια λέξη το φαγητό), το Λα Πας της Βολιβίας και παραδόξως η Τιφλίδα της Γεωργίας. Το Μπαλί επανέρχεται δυναμικά όπως και η Μεγάλη Βρετανία (το Μπρίστολ λέει και το Νταντί της Σκωτίας θα γίνουν hot προορισμοί για το 2018). Όποιοι διαλέξετε την Μποτσουάνα προφανώς ξέρετε να ζείτε. 






Το 2018 θα γυμναζόμαστε μαζί με τα κατοικίδιά μας. Ήδη ξεκίνησαν μαθήματα cat yoga στο εξωτερικό. Θα γραφτούμε όλες στο μποξ ή σε οικογενειακά τμήματα για να γυμναζόμαστε παρέα. Θα κατεβάσουμε άπειρα apps στα κινητά μας για την γυμναστική. Δεν θα ενδιαφερόμαστε για τα κιλά μας αλλά για το πόσο σφιχτό και δυνατό είναι το σώμα μας. Θα παρακολουθούμε μαθήματα stretching. Θα αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους γυμναστικής για να μειώσουμε το στρες και το άγχος (tai chi). Θα αναζητούμε παντού την βιταμίνη C. 

Όλο το 2018 θα γιορτάζουμε παραδοσιακά. Για τα γενέθλια θα γεμίζουμε το σπίτι με μπαλόνια που έχουν γκλίτερ και φτερά. Θα μαζευόμαστε σπίτι για επιτραπέζια ή video games  και οι νέοι γονείς θα διοργανώνουν βραδιές που θα “συστήνουν” το νέο μέλος της οικογένειας στους φίλους τους με personalized party tshirts. Τα πάρτι θα έχουν DIY θέμα (φτιάχνει ο κάθε καλεσμένος ένα δικό του πιάτο). Καλή χρονιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης