Μήπως αγαπάτε έναν νάρκισσο;

Μήπως αγαπάτε έναν νάρκισσο;

Ο Νάρκισσος εκστασιάζεται από την ομορφιά του που αντανακλάται στην επιφάνεια της λίμνης -Ερωτεύεται την ίδια του την εικόνα σε τέτοιο βαθμό, που υποκύπτει στον πειρασμό να χαϊδέψει το είδωλό του, πέφτει στο νερό και πνίγεται

Μήπως αγαπάτε έναν νάρκισσο;
Ο μύθος του Νάρκισσου περιγράφει την τραγική ιστορία ενός όμορφου νέου που ερωτεύεται το είδωλό του. Η ομορφιά του είναι τόσο εκθαμβωτική, που συναντά τόσο τον θαυμασμό, όσο και την περιφρόνηση.

Όσες νέες τον ερωτεύτηκαν παράφορα δεν γεύτηκαν παρά μόνο την απογοήτευση, καθώς ο Νάρκισσος έδειχνε πάντα αδιαφορία, ώστε να ανταποκριθεί στο ερωτικό τους κάλεσμα. Σε μία προσπάθεια να πάρουν το αίμα τους πίσω – ζήτησαν από τη Νέμεση (τη θεότητα που προσωποποιούσε τη θεία δίκη), να ερωτευτεί όμοια και εκείνος, αλλά να μην κατακτήσει ποτέ το αντικείμενο του πόθου του.

Η έκκληση τους αυτή πραγματοποιείται όταν μία μέρα ο νέος γονατίζει πάνω από μία λίμνη, με σκοπό να ξεδιψάσει κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού. Καθώς όμως το κάνει αυτό, κυριεύεται από μία άλλη δίψα. Ο Νάρκισσος εκστασιάζεται από την ομορφιά του που αντανακλάται στην επιφάνεια της λίμνης. Ερωτεύεται την ίδια του την εικόνα σε τέτοιο βαθμό, που υποκύπτει στον πειρασμό να χαϊδέψει το είδωλό του, πέφτει στο νερό και πνίγεται.
Κλείσιμο

«Ο υδάτινος καθρέφτης δεν είναι μία αντανακλαστική επιφάνεια, αλλά μία επιφάνεια απορρόφησης». Ενδίδει στη ζάλη ενός έρωτα που δεν είναι παρά μία οφθαλμαπάτη…

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης