Έρευνα: Όσο πιο πολλές ώρες περνούν με το κινητό τους οι έφηβοι τόσο πιο πολύ... σκέφτονται την αυτοκτονία

Έρευνα: Όσο πιο πολλές ώρες περνούν με το κινητό τους οι έφηβοι τόσο πιο πολύ... σκέφτονται την αυτοκτονία

Αυτοκτονικές τάσεις έχει το 48% των εφήβων στις ΗΠΑ που περνά τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα μπροστά σε ηλεκτρονικές συσκευές

Έρευνα: Όσο πιο πολλές ώρες περνούν με το κινητό τους οι έφηβοι τόσο πιο πολύ... σκέφτονται την αυτοκτονία
Όσο πιο πολλές ώρες περνούν οι έφηβοι στο κινητό τους, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουν να εκδηλώσουν αυτοκτονικές τάσεις. 

Η έρευνα διεξήχθη σε άτομα ηλικίας 13 έως 18 ετών από ερευνητές του  Πανεπιστημίου της Φλόριντα και του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο. Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία που αφορούν τρεις γενιές: τη γενιά X, τους Millennials και τη γενιά Ζ.

Αυτοκτονικές τάσεις είχε το 48% των εφήβων που περνούσαν τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα μπροστά σε ηλεκτρονικές συσκευές - κινητά - tablets.κ.α. Το ποσοστό ήταν σαφέστατα μικρότερο για τους εφήβους που αφιέρωναν μόνο μία ώρα την ημέρα μπροστά σε ηλεκτρονικές συσκευές (28%).  

Κλείσιμο
Για τους επιστήμονες, ο ρόλος των γονιών είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς θα πρέπει να παρακολουθούν ανελλιπώς τις ώρες που αφιερώνουν καθημερινά τα παιδιά τους στα κινητά και τα tablets .  

Η γενιά X είναι η γενιά των σημερινών 45άρηδων. Χρονικά τοποθετείται στο περίπου από το 1965 έως τις αρχές της δεκαετίας του ’80, και βίωσε την επιτάχυνση της παγκοσμιοποίησης,την έκρηξη του AIDS, την είσοδο της γυναίκας στην αγορά εργασίας, την έξαρση των διαζυγίων, το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, τη σημαντικότερη σύγχρονη παγκόσμια οικονομική κρίση  και τη δημιουργία της τεχνολογικής και επικοινωνιακής επανάστασης.

Οι Millennials ή αλλιώς Generation Y, είναι η αμέσως επόμενη γενιά, στην οποία ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000. Είναι νέοι, εθισμένοι στην τεχνολογία, άθεοι σε μεγαλύτερο ποσοστό από την προηγούμενη γενιά και σε σημαντικό ποσοστό άνεργοι (συγκριτικά με τους γονείς τους στην ίδια ηλικία), ως εκ τούτου με χαμηλότερη αγοραστική δύναμη. Η γενιά αυτή παντρεύεται σε μεγαλύτερη ηλικία. Τον «εθισμό» τους στο διαδίκτυο και στο κινητό τους, τον γνωρίζουν πλέον οι επιχειρήσεις που έχουν σπεύσει να δημιουργήσουν μια online αγοραστική εμπειρία.

Η γενιά που γεννήθηκε μετά τους Millennials, είναι η Generation Z. Όσοι γεννήθηκαν μετά το 2000 ανήκουν στη «γενιά Ζ», η οποία για πολλούς θεωρείται η πιο συντηρητική κοινωνικά γενιά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Κι αυτό γιατί τα παιδιά της "γενιάς Ζ" που έχουν μεγαλώσει μέσα στο οικονομικό κραχ του 2008, δείχνουν πιο συνετοί και προσεκτικοί με τα οικονομικά τους. Με την τεχνολογία πάντως η γενιά αυτή έχει εξάρτηση.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης