Δίδυμες αδερφές, η μία straight η άλλη λεσβία, μοιράζονται τα μυστικά της ερωτικής τους ζωής

Δίδυμες αδερφές, η μία straight η άλλη λεσβία, μοιράζονται τα μυστικά της ερωτικής τους ζωής

Επιστήμονες που διερευνούν τη «ρίζα» της ανθρώπινης σεξουαλικότητας έβαλαν στο «μικροσκόπιο» την ερωτική ζωή των δύο νέων γυναικών

Δίδυμες αδερφές, η μία straight η άλλη λεσβία, μοιράζονται τα μυστικά της ερωτικής τους ζωής
Οι 29χρονες Sarah Nunn και Rosie Ablewhite αποτελούν ένα συναρπαστικό μυστήριο για τους ερευνητές που αναζητούν τους γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες οι οποίοι διαμορφώνουν τη σεξουαλικότητα. Αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο δεδομένου ότι, παρότι στην εμφάνιση και άλλες εκφάνσεις της συμπεριφοράς είναι ακριβώς ίδιες, η Sarah έλκεται από άνδρες και η Rosie από γυναίκες.

Στο πλαίσιο της έρευνας του Πανεπιστημίου του Έσσεξ, τα δύο κορίτσια, μαζί με άλλα 55 «ζευγάρια» διδύμων, αποκάλυψαν τα μυστικά της ερωτικής τους ζωής βοηθώντας την ερευνητική ομάδα να προσδιορίσει πότε και πώς αναπτύσσεται η σεξουαλικότητα στην παιδική και εφηβική ηλικία. Επίσης μοιράστηκαν παιδικές τους φωτογραφίες και αναμνήσεις με μια ομάδα ατόμων που δεν γνώριζαν τίποτε για τη διαφορετική τους σεξουαλική ταυτότητα, ώστε εκείνοι να μπορέσουν να κρίνουν με αντικειμενικότητα εάν υπάρχουν όντως πρώιμα σημάδια για την ερωτική ταυτότητα ακόμα και πριν από την ηλικία των 10 ετών.

Κλείσιμο


Μιλώντας στους Times για τη συμμετοχή τους στην έρευνα, οι δύο γυναίκες αποκάλυψαν ότι, αν και υπήρχαν από νωρίς σημάδια ότι θα ανέπτυσσαν διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, οι ίδιες δεν είχαν συζητήσει αυτή τη βασική διαφορά στον ερωτικό τους προσανατολισμό καθόλου πριν κλείσουν τα 20 χρόνια. 

Η Σάρα θυμάται ότι η «αγορίστικη» συμπεριφορά της αδερφής της έκανε πάντα τα αγόρια να αισθάνονται περισσότερη οικειότητα μαζί της, και συχνά να παρατούν την ίδια λέγοντας: «Είσαι πολύ βαρετή, πάω να παίξω με την αδερφή σου». Όπως αποκαλύπτει, αισθανόταν για πολλά χρόνια ζήλια για το γεγονός ότι προτιμούσαν την παρέα της και την συμπαθούσαν περισσότερο.



Ωστόσο η Sarah συνειδητοποίησε κάποια στιγμή ότι η Rosie δεν έτρεφε κανένα ενδιαφέρον για τα αγόρια. Από τα χρόνια της εφηβείας, μόλις εκδήλωναν θαυμασμό για εκείνη, τους έδιωχνε λέγοντας  «αυτά δεν είναι για μένα». «Έπειτα, επέστρεφαν πάλι σ' εμένα», εξηγεί η Sarah.

Από τη μεριά της η Rosie εξηγεί πώς για χρόνια ένιωθε απορία για το πάθος που έτρεφε η αδερφή της για τα αγόρια. «Δεν μπορούσα να το καταλάβω. Η Sarah έκανε σαν τρελή», αναφέρει χαρακτηριστικά περιγράφοντας πως, όταν επιχείρησε η ίδια πρώτη φορά να κάνει σχέση με αγόρι και δεν ήθελε να τον φιλήσει, παρενέβη η straight αδερφή της προτείνοντας να το κάνει εκείνη εκ μέρους της. 



Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων, οι παιδικές φωτογραφίες των δίδυμων αδερφών με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό αρχίζουν να εμφανίζουν σημάδια «διαφορετικότητας» από την ηλικία των έξι ετών στα κορίτσια και των οχτώ ετών στα αγόρια.

Η έρευνα θεωρείται πρωτοποριακή γιατί επιτρέπει στους επιστήμονες να εστιάσουν στους περιβαλλοντικούς παράγοντες που διαμορφώνουν την σεξουαλικότητα, βγάζοντας από την εξίσωση τον γενετικό παράγοντα, αφού οι συμμετέχοντες είναι αποκλειστικά πανομοιότυποι δίδυμοι με τα ίδια γενετικά χαρακτηριστικά. 



«Η έρευνά μας δείχνει ότι κάποιος παράγοντας, που δεν έχει καμία σχέση με γονίδια αλλά ούτε και το περιβάλλον ανατροφής (αφού τα δίδυμα μεγάλωσαν στο ίδιο σπίτι) επέδρασε με καταλυτικό τρόπο ήδη από πολύ νωρίς στη διαμόρφωση της σεξουαλικότητας των συγκεκριμένων ατόμων», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Rieger.

Σύμφωνα με τον ίδιο το συγκεκριμένο στοιχείο μπορεί να εντοπιστεί στις ορμόνες που εκκρίνονται μέσα στη μήτρα και που λαμβάνονται σε διαφορετικές ποσότητες από τα δύο έμβρυα πριν τη γέννησή τους. «Η θεωρία μας είναι ότι ακόμα και τα πανομοιότυπα δίδυμα μέσα στη μήτρα μπορεί να έχουν μια τελείως διαφορετική εμπειρία, αφού τρέφονται διαφορετικά και επηρεάζονται από διαφορετικά επίπεδα ορμονών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης