Πόσο σημαντικό είναι το χάδι του συντρόφου μας;

Πόσο σημαντικό είναι το χάδι του συντρόφου μας;

Οι ερευνητές εξέτασαν τις θεραπευτικές ιδιότητες της αφής, ζητώντας από μία ομάδα ζευγαριών να λάβει μέρος σε ένα πείραμα, όπου οι γυναίκες θα έπρεπε να υποβληθούν σε μερικές δοκιμασίες πόνου

Πόσο σημαντικό είναι το χάδι του συντρόφου μας;
Το κράτημα των χεριών μεταξύ των συντρόφων, μπορεί πράγματι να βοηθήσει εκείνον που πονάει να ξεπεράσει τον πόνο και να αισθανθεί καλύτερα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports».

Οι ερευνητές εξέτασαν τις θεραπευτικές ιδιότητες της αφής, ζητώντας από μία ομάδα ζευγαριών να λάβει μέρος σε ένα πείραμα, όπου οι γυναίκες θα έπρεπε να υποβληθούν σε μερικές δοκιμασίες πόνου. Στη μελέτη έλαβαν μέρος 22 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια ηλικίας από 23 έως 32 ετών, τα οποία διατηρούσαν μακροχρόνιες σχέσεις.

Στις γυναίκες ανατέθηκε ο ρόλος του «συμμετέχοντα» σε τρεις «δοκιμασίες πόνου» (με διαβαθμίσεις) και στους άνδρες ο ρόλος του «παρατηρητή».
Κλείσιμο

«Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν, ότι οι γυναίκες των αντρών, που τους επιτράπηκε να κρατήσουν το χέρι τους, ανέφεραν μικρότερη αίσθηση του πόνου, σε σύγκριση με τα ζευγάρια που απλώς ο ένας κάθονταν δίπλα στον άλλο…».

Διαβάστε περισσότερα στο Kontasou


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης