Έρευνα: Οι έφηβοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσουν ναρκωτικά παρά να καπνίσουν τσιγάρο

Έρευνα: Οι έφηβοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσουν ναρκωτικά παρά να καπνίσουν τσιγάρο

Σχεδόν το ένα τέταρτο των μαθητών ηλικίας 11 έως 15 δήλωσαν ότι είχαν πάρει ναρκωτικά σε σύγκριση με το 19% (!) που δήλωσαν ότι είχαν καπνίσει

Έρευνα: Οι έφηβοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσουν ναρκωτικά παρά να καπνίσουν τσιγάρο
Ανησυχία προκαλούν τα ευρήματα μιας καινούριας έρευνας, τα οποία αποκαλύπτουν ότι οι έφηβοι είναι πιο πιθανόν να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών απ' ότι να καπνίσουν.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των μαθητών ηλικίας 11 έως 15 δήλωσαν ότι είχαν πάρει ναρκωτικά σε σύγκριση με το μόλις 19% που δήλωσαν ότι είχαν καπνίσει.

Στα ναρκωτικά αυτά συμπεριλαμβάνονται η κάνναβη, το κρακ, η κοκαΐνη, καθώς και το οξείδιο του αζώτου ή αέριο γέλιου, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως hippie crack. 

Κλείσιμο
Από την έρευνα προέκυψε επίσης, ότι ένας στους δέκα εφήβους είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών τον περασμένο μήνα, ενώ τα αγόρια ήταν λίγο πιο πιθανό να τα έχουν δοκιμάσει απ' ότι τα κορίτσια.

Από τα στοιχεία προέκυψε, επίσης, ότι το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 11 έως 15 ετών που παίρνουν ναρκωτικά αυξήθηκε απότομα τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα στατιστικά στοιχεία από το NHS Digital προέρχονται από μια έρευνα 12.051 μαθητών που πραγματοποιήθηκε από 177 σχολεία σε όλη την Αγγλία, το περασμένο έτος.

Παρ' όλα αυτά οι ειδικοί δήλωσαν ότι η η αύξηση της λήψης ναρκωτικών «χρειάζεται περαιτέρω έρευνα» πριν καταλήξουν αν πρόκειται για μία πραγματική τάση, καθώς η άνοδος αυτή μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι σε προηγούμενες έρευνες, οι μαθητές δε ρωτήθηκαν για τα πιο ήπια ναρκωτικά όπως το «hippie crack».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης