Τα 17 σημάδια που φανερώνουν ότι δεν έχετε αυτοπεποίθηση

Τα 17 σημάδια που φανερώνουν ότι δεν έχετε αυτοπεποίθηση

Πόσες φορές δεν έχουμε θυμώσει με ανθρώπους με πολύ λιγότερα πτυχία από εμάς που καταφέρνουν να αναρριχηθούν επαγγελματικά 0 Πόσες φορές επίσης διερωτόμαστε πως το «ασχημόπαπο του σχολείου» κατάφερε να κάνει έναν τόσο πετυχημένο γάμο

Τα 17 σημάδια που φανερώνουν ότι δεν έχετε αυτοπεποίθηση
Το να πιστεύουμε στον εαυτό μας, στις γνώσεις μας, στις ικανότητες, στα ταλέντα και στην εμφάνισή μας, τις περισσότερες φόρες μπορεί να είναι πιο σημαντικό από τα ίδια τα προσόντα μας. Για αυτό και πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους με πολύ λιγότερες ικανότητες από εμάς να προοδεύουν και να αποκτούν επαγγελματικές θέσεις αξιοζήλευτες.

Το ίδιο συμβαίνει και στις «προσωπικές» σχέσεις όταν γυναίκες αλλά και άντρες με πολύ μέτρια εξωτερικά προσόντα καταφέρνουν και βρίσκουν πολύ ανώτερους συντρόφους και εμφανισιακά αλλά και από άποψη κοινωνικού και πνευματικού status. Αυτό συμβαίνει γιατί μάλλον πιστεύουν περισσότερο από εσάς στον εαυτό τους και γνωρίζουν πώς να τον «πουλάνε».

Πόσες φορές δεν έχουμε θυμώσει με ανθρώπους με πολύ λιγότερα πτυχία από εμάς που καταφέρνουν να αναρριχηθούν επαγγελματικά. Πόσες φορές επίσης διερωτόμαστε πως το «ασχημόπαπο του σχολείου» κατάφερε να κάνει έναν τόσο πετυχημένο γάμο.

Κλείσιμο
Καταλήγουμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής επιτυχίας μας εξαρτάται από τον τρόπο που χειριζόμαστε τα πράγματα και τις συνθήκες και από το πώς επιβάλλουμε τον εαυτό μας και πείθουμε τους άλλους για τα ταλέντα μας. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχω σκεφτεί ότι θα έπρεπε αυτός ο τρόπος να διδάσκεται σαν ένα σημαντικό κομμάτι στην ανάπτυξη και ολοκλήρωση της προσωπικότητας μας.

Ποια είναι όμως όλα αυτά τα στοιχεία που μαρτυρούν ότι δεν έχουμε υψηλή αυτοπεποίθηση ακόμη και αν πιστεύουμε το αντίθετο για τον εαυτό μας;

Αυτά είναι τα σημάδια που φανερώνουν την έλλειψη αυτοπεποίθησης:

-Κοινωνική απόσυρση-απουσία ενός «υποστηρικτικού δικτύου» κοινωνικών επαφών.

-Έλλειψη «διεκδικητικότητας» στο πεδίο των διαπροσωπικών σχέσεων και της εργασίας.

-Αδιαφορία ή υπερβολική ανησυχία για την εξωτερική εμφάνιση.

-Ευαισθησία στην κριτική των άλλων.

-Αντιδράσεις με αμηχανία μπροστά στις φιλοφρονήσεις.

-Γρήγορη απώλεια της ελπίδας και της υπομονής.

-Υπερανάλυση των συμπεριφορών των άλλων.

Αδυναμία λήψης αποφάσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο Kontasou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης