Έρευνα: Ο Νο 1 φόβος των Αμερικανών είναι η διαφθορά στην κυβέρνηση

Έρευνα: Ο Νο 1 φόβος των Αμερικανών είναι η διαφθορά στην κυβέρνηση

Η κατάρρευση του οικονομικού συστήματος βρίσκεται στην 11η θέση (44,4%), ο φόβος τρομοκρατικής επίθεσης στην 13η (43,3%), ο φόβος θανάτου των αγαπημένων στην 16η (40%)

Έρευνα: Ο Νο 1 φόβος των Αμερικανών είναι η διαφθορά στην κυβέρνηση
Ποια ζόμπι και λοιπά τέρατα; Ο Νο 1 φόβος των Αμερικανών είναι η διαφθορά στην κυβέρνηση, σύμφωνα με την καθιερωμένη από το 2014 ετήσια «Έρευνα των Αμερικανικών Φόβων» του Πανεπιστημίου Τσάπμαν της Καλιφόρνια.

   
Τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς (ποσοστό 74,5%) δήλωσαν ότι «φοβούνται» ή «φοβούνται πολύ» τους διεφθαρμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται με φόβους για την κατάργηση ή την αύξηση του κόστους της ιατρικής περίθαλψης από τον πρόεδρο Τραμπ (Trumpcare αντί για Obamacare), τη ρύπανση του πόσιμου νερού, γενικότερα των υδάτων και του αέρα, την έλλειψη αρκετών διαθέσιμων χρημάτων για το μέλλον, την κλιματική αλλαγή, τη χρήση πυρηνικών από τη Βόρεια Κορέα και την εμπλοκή των ΗΠΑ σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
   
Κάνοντας μια ενδεικτική σταχυολόγηση, στον κατάλογο, που περιλαμβάνει τους 80 χειρότερους φόβους, η κατάρρευση του οικονομικού συστήματος βρίσκεται στην 11η θέση (44,4%), ο φόβος τρομοκρατικής επίθεσης στην 13η (43,3%), ο φόβος θανάτου των αγαπημένων στην 16η (40%), η ανεργία στην 31η (30,7%), η υψοφοβία στην 34η (28,2%), οι καρχαρίες στην 41η (25,4%), η αντικατάσταση του εργαζόμενου από ρομπότ στην 42η (25,3%), ο φόβος του θανάτου στην 48η (20,3% - μάλλον χαμηλά στη λίστα), η παράνομη μετανάστευση στην 49η (20,3%), οι αράχνες και τα έντομα στην 50ή (20,3%), ο φόβος ομιλίας μπροστά σε κοινό στην 52η (20%), η κλειστοφοβία στην 55η (19,8%), ο φόβος απαγωγής στην 62η (15,5%), η φοβία απέναντι στις νέες τεχνολογίες στην 64η (14,9%), τα μικρόβια στην 68η (11,5%), οι κλόουν στην 76η (7,5%) κ.α.
Κλείσιμο
   
Τα ζόμπι βρίσκονται στην 78η θέση των φόβων (5,3%) και τα φαντάσματα στην 79η (4,3%). Και ενώ από μία άποψη θα θεωρούσε κανείς μάλλον θετικό το γεγονός ότι μόνο ένας στους 20 φοβάται τα ζόμπι και τα φαντάσματα, ένα άλλο εύρημα της ίδιας έρευνας μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις για τους Αμερικανούς: περισσότεροι από τους μισούς (το 52,3%) πιστεύουν ότι υπάρχουν φαντάσματα που στοιχειώνουν σπίτια και άλλα μέρη.
   
Επίσης, το 55% πιστεύουν ότι κάποτε υπήρξαν αρχαίοι εξελιγμένοι πολιτισμοί όπως η Ατλαντίδα, το 35% ότι κάποτε στο παρελθόν εξωγήινοι επισκέφθηκαν τη Γη, το 26,2% ότι οι εξωγήινοι ήλθαν πρόσφατα στον πλανήτη μας (ή ότι βρίσκονται ακόμη εδώ), το 25% ότι μερικοί άνθρωποι μπορούν να μετακινήσουν αντικείμενα με το μυαλό τους, ενώ το 19,4% ότι τα μέντιουμ και οι χαρτορίχτρες μπορούν να προβλέψουν το μέλλον.
   
Μόνο ένας στους τέσσερις Αμερικανούς (25,3%) δεν πιστεύει τίποτε από τα παραπάνω, ενώ τρεις στους τέσσερις πιστεύουν τουλάχιστον ένα από όλα αυτά και πολλοί πιστεύουν ταυτόχρονα πολλά από τα παραπάνω. Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι με κατ' εξοχήν τέτοιες πεποιθήσεις είναι γυναίκες χαμηλού εισοδήματος, θρησκευόμενες και πολιτικά συντηρητικές, που ζουν στην επαρχία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης