Η υγιεινή διατροφή μπορεί να γίνει «εμμονή» - Τί να προσέξετε

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να γίνει «εμμονή» - Τί να προσέξετε

Διαβάστε τα σημάδια που πρέπει να παρατηρήσετε σε εσάς ή κάποιο δικό σας πρόσωπο - Η «εμμονή» με το υγιεινό φαγητό μπορεί να έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα του ατόμου, στις σχέσεις του ή στην υγεία του

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να γίνει «εμμονή» - Τί να προσέξετε
Τα άτομα που πάσχουν από «ορθορεξία» ξεκινούν κάνοντας δίαιτα και προσπαθώντας να προσέξουν την ποιότητα της διατροφής τους. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις η προσπάθεια αυτή του ατόμου γίνεται εμμονή και εκεί δημιουργείται το πρόβλημα».

Η Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας περιγράφει την ορθορεξία ως «την παθολογική εμμονή με την κατανάλωση υγιεινών και καθαρών τροφών». Το άτομο δηλαδή αποφεύγει όλες εκείνες τις τροφές που θεωρούνται επιβλαβείς και ανθυγιεινές. Ως όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1997 από - τον StevenBratman - για να περιγράψει ένα σύνολο συμπτωμάτων που μοιάζουν με τα αντίστοιχα άλλων διατροφικών διαταραχών (π.χ. ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία, διαταραχή επεισοδιακής υπερφαγίας).

"Αυτή τη στιγμή η ορθορεξία δεν αναγνωρίζεται επισήμως ως "διατροφική διαταραχή", αποτελεί όμως ένα σύνολο συμπτωμάτων που - οι διατροφολόγοι και οι ψυχολόγοι - έχουν αρχίσει να συναντούν όλο και συχνότερα σε ποσοστό ατόμων..."

Κλείσιμο
Περισσότερα στο kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης