Έρευνα: Ποιοι Ευρωπαίοι σπαταλούν πολύ χρόνο στην... τουαλέτα τους;

Έρευνα: Ποιοι Ευρωπαίοι σπαταλούν πολύ χρόνο στην... τουαλέτα τους;

Περισσότερο και από όσο γυμνάζονται

Έρευνα: Ποιοι Ευρωπαίοι σπαταλούν πολύ χρόνο στην... τουαλέτα τους;
Όταν η οργάνωση UKActive που παροτρύνει τους ανθρώπους να γίνουν πιο δραστήριοι και ενεργητικοί πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με το πόσο αθλητικοί είναι οι Βρετανοί, δεν περίμενε σε καμία περίπτωση να καταλήξει στα παρακάτω συμπεράσματα. 

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, ο μέσος Βρετανός ενήλικας σπαταλάει περισσότερες από τρεις ώρες, κάθε εβδομάδα... στην τουαλέτα! 

Αυτό είναι ο διπλάσιος χρόνος από το χρόνο που οι άνθρωποι «ξοδεύουν» για τη σωματική τους άσκηση.

Κλείσιμο
Η έρευνα διαπίστωσε, επίσης, ότι το 64% των ενήλικων στο Ηνωμένο Βασίλειο «ξοδεύουν» τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα καθισμένοι γενικά. Φυσικά αυτό οφείλεται στην καθιστική ζωή που «επιβάλλεται» από τις περισσότερες δουλειές. Η εργασία συχνά παρεμποδίζει τη σωματική άσκηση, ενώ άλλα εμπόδια αποτελούν και οι οικογενειακές και προσωπικές δεσμεύσεις.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνα σε περισσότερους από 2.000 ενήλικες άντρες και γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν, επίσης, ότι πολλοί άνθρωποι δε γνωρίζουν την ενδεδειγμένη συχνότητα άσκησης. Μόλις ένας στους δέκα γνωρίζει τις συνιστώμενες κατευθυντήριες οδηγίες για τη σωματική άσκηση από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έρευνες έχουν δείξει, κατά καιρούς ότι η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ψυχική και σωματική υγεία μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, κατάθλιψης και κάποιων καρκίνων.

Γι' αυτό καλό και το μπάνιο αλλά τι θα λέγατε, αγαπητοί Βρετανοί, αν επιλέγατε να κινηθείτε, λίγο περισσότερο και έξω από αυτό; 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης