Έχετε άγχος ή κατάθλιψη; Ποιες είναι οι διάφορες;

Έχετε άγχος ή κατάθλιψη; Ποιες είναι οι διάφορες;

Τα συμπτώματα στις αγχώδεις διαταραχές έναντι των καταθλιπτικών διαφοροποιούνται αρκετά μεταξύ τους παρόλο που υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί η συμπτωματολογία να συνυπάρχει ταυτόχρονα σε ένα άτομο

Έχετε άγχος ή κατάθλιψη; Ποιες είναι οι διάφορες;
Το άγχος και η κατάθλιψη θα μπορούσαν κλινικά να διαχωριστούν σε αρκετούς τύπους, όπως... η διαταραχή πανικού, η κοινωνική αγχώδης διαταραχή, ειδικές φοβίες, η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή ενώ στην περίπτωση της κατάθλιψης θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε... τη μείζων καταθλιπτική διαταραχή, τη δυσθυμική διαταραχή, την οξεία και χρόνια κατάθλιψη, η ενδογενής ή αντιδραστική κατάθλιψη, την αγχώδης κατάθλιψη, τη ψυχωτική ή νευρωτική κατάθλιψη, την πρωτοπαθή ή δευτεροπαθή κατάθλιψη, την άτυπη κατάθλιψη, την εποχική κατάθλιψη, την επιλόχεια κατάθλιψη, το προεμμηνορησιακό σύνδρομο, την διπολική διαταραχή, το πένθος και αρκετές ακόμα υποκατηγορίες.

Σύμφωνα με το - DSM-IV & DSM-V - τα συμπτώματα στις αγχώδεις διαταραχές έναντι των καταθλιπτικών διαφοροποιούνται αρκετά μεταξύ τους παρόλο που υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί η συμπτωματολογία να συνυπάρχει ταυτόχρονα σε ένα άτομο όπως για παράδειγμα η  «Αγχώδης Κατάθλιψη».


Διαβάστε περισσότερα στο
Κλείσιμο
kontasou.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης