Ρωσία: 10χρονο κορίτσι πέθανε από AIDS - Οι γονείς της πίστευαν ότι η ασθένεια αυτή είναι «ψέμα»

Ρωσία: 10χρονο κορίτσι πέθανε από AIDS - Οι γονείς της πίστευαν ότι η ασθένεια αυτή είναι «ψέμα»

Αρνήθηκαν τη θεραπεία της κόρης τους για θρησκευτικούς λόγους αλλά και επειδή πίστευαν ότι το AIDS είναι ένα «ψέμα που εφευρέθηκε από τις φαρμακευτικές εταιρείες» 

Ρωσία: 10χρονο κορίτσι πέθανε από AIDS - Οι γονείς της πίστευαν ότι η ασθένεια αυτή είναι «ψέμα»
Άλλος ένας άδικος θάνατος από AIDS, σημειώθηκε σ' ένα 10χρονο κοριτσάκι στη Ρωσία, επειδή ο πατέρας του, δήλωνε «αντιφρονών του HIV». 

Πιο συγκεκριμένα, ένα 10χρονο κορίτσι από την Αγία Πετρούπολη, βρήκε άδικο θάνατο στις 27 Αυγούστου, επειδή οι γονείς της αρνήθηκαν να της προσφέρουν την οποιαδήποτε βοήθεια, υποστηρίζοντας ότι δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας.

Ο θετός πατέρας της άτυχης Kristina ήταν ένας Ρώσος ορθόδοξος ιερέας και επικαλούμενος θρησκευτικούς λόγους, αρνήθηκε να αφήσει τους γιατρούς να θεραπεύσουν την ασθένεια της υιοθετημένης κόρης του. 

Κλείσιμο
Οι γιατροί, ακτιβιστές και δικαστήρια προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή του κοριτσιού, αλλά δεν κατάφεραν να πείσουν την οικογένεια, να της επιτρέψει να λάβει αντιρετροϊκά φάρμακα. 

Η μικρή υιοθετήθηκε από ένα ορφανοτροφείο πριν από λίγα χρόνια, από μία ρωσική ορθόδοξη οικογένεια.

Όταν υπογράφηκε η υιοθεσία και η επιμέλεια του άτυχου κοριτσιού, οι γονείς της ενημερώθηκαν, ότι η μικρή διαγνώστηκε με HIV, γεγονός που  δεν εμπόδισε την οικογένεια να μείνει πιστή στην απόφασή της.

Η οικογένεια είχε ήδη συγκεντρώσει πολλά υιοθετημένα παιδιά με διάφορες ασθένειες. 

Κατά τη διάρκεια των χρόνων όλα κυλούσαν ομαλά και κανείς από τους κοινωνικούς λειτουργούς, δεν ανέφερε ποτέ το οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με την ανατροφή της μικρής.

Η Kristina έγινε 10 ετών και άτομο οικείο προς την οικογένεια κατήγγειλε την κατάσταση της μικρής.

Η οικογένεια αρνήθηκε να θεραπεύσει τη μικρή και άλλα παιδιά με τη  συμβατική ιατρική, προβάλλοντας αντιρρήσεις που εκκινούν από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Rosbalt, ο ιερέας και η σύζυγός του πίστευαν ότι τα σύγχρονα φάρμακα προκαλούσαν «περισσότερη βλάβη από ότι καλό», και αυτό, πιθανόν, οδήγησε στην απόφασή τους, να αρνηθούν τα αντιρετροϊκά φάρμακα της κόρης τους.

Οι ίδιοι είναι επίσης πεπεισμένοι ότι το AIDS είναι ένα «ψέμα που εφευρέθηκε από τις φαρμακευτικές εταιρείες».

Χωρίς θεραπεία, η ασθένεια της Kristina προχώρησε. Έπειτα από την πιο πρόσφατη εξέταση ρουτίνα της στο AIDS Center της πόλης, όπου η Kristina ήταν εγγεγραμμένη, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η υγεία της ήταν πλέον σε κρίσιμη κατάσταση. 

Σε απάντηση των αιτημάτων των γιατρών να νοσηλευθούν, η οικογένεια της Kristina την πήρε σε κλινική στη Γερμανία, η οποία προσπάθησε να τη θεραπεύσει με «εναλλακτικές μεθόδους».

Το 2016, η Kristina, τελικά νοσηλεύτηκε έπειτα από δικαστική απόφαση.

Η μικρή πέρασε περισσότερο από τέσσερις μήνες στο Νοσοκομείο Παίδων της Πετρούπολης. Ήταν στην εντατική φροντίδα, αλλά οι θετοί της γονείς δεν σταμάτησαν να προσπαθούν να την φέρουν στο σπίτι από το νοσοκομείο.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ήθελαν ακόμη και να την απαγάγουν από το νοσοκομείο και να τη μεταφέρουν μέσω θαλάσσης στο σπίτι. 

Η μικρή επέστρεψε τελικά στο σπίτι, αλλά όχι για πολύ καιρό, καθώς οι γονείς της σταμάτησαν τη θεραπεία της.

Στις 27 Αυγούστου 2017, η Kristina πέθανε, προσθέτοντας «άλλο ένα θάνατο στις συνειδήσεις των αντιφρονούντων του AIDS»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης