Ο Michael Kors εξαγοράζει την Jimmy Choo για 1,2 δισ. δολάρια

Ο Michael Kors εξαγοράζει την Jimmy Choo για 1,2 δισ. δολάρια

Η Jimmy Choo τέθηκε προς πώληση τον Απρίλιο, καθώς η μέτοχος πλειοψηφίας, η JAB, δήλωσε την πρόθεσή της να επικεντρωθεί στα καταναλωτικά αγαθά

Ο Michael Kors εξαγοράζει την Jimmy Choo για 1,2 δισ. δολάρια
Στην εξαγορά της εταιρείας πολυτελών υποδημάτων Jimmy Choo προχωρά η αμερικανική Michael Kors, έναντι 1,2 δισ. δολαρίων. Η Jimmy Choo τέθηκε προς πώληση τον Απρίλιο, καθώς η μέτοχος πλειοψηφίας, η JAB, δήλωσε την πρόθεσή της να επικεντρωθεί στα καταναλωτικά αγαθά.

«Η Jimmy Choo είναι μια εταιρεία πολυτελών αγαθών που προσφέρει ξεχωριστά υποδήματα, τσάντες και άλλα αξεσουάρ», δήλωσε ο Michael Kors.

Κλείσιμο


«Θαυμάζουμε το λαμπερό στυλ και την τάση που καθορίζει τη φύση των σχεδίων Jimmy Choo», συμπλήρωσε.

Η βρετανική εταιρεία ιδρύθηκε τη δεκαετία του ’90 από τον Jimmy Choo και έχει καταστήματα από το Λονδίνο στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο.

 H φίρμα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στις fashionistas και ένα ζευγάρι γόβες στιλέτο μπορούσαν να πωληθούν για περισσότερα από 1.000 δολάρια

Ήταν η πρώτη φίρμα παπουτσιών που απέκτησε διεθνή φήμη αφότου εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές σειρές, όπως το «Sex and the city», καθώς και ταινίες όπως «Ο διάβολος φοράει Prada» με την Μέριλ Στριπ. 

Η Michael Kors, δημοφιλής για την προσιτή της πολυτέλεια, «παλεύει» τα τελευταία τρίμηνα με την πτώση των πωλήσεων στα καταστήματά της. Ως αποτέλεσμα έχει επεκταθεί στα γυναικεία και ανδρικά ενδύματα και στις online δραστηριότητές της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης