Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της «καταθλιπτικής» προσωπικότητας;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της «καταθλιπτικής» προσωπικότητας;

Κύριο χαρακτηριστικό της καταθλιπτικής προσωπικότητας είναι η έντονη λύπη

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της «καταθλιπτικής» προσωπικότητας;
Ο σύγχρονος άνθρωπος οραματίζεται ένα μέλλον που αγγίζει την τελειότητα. Ένα αύριο απαλλαγμένο απo κάθε είδους προβληματική με συνοδοιπόρο την τεχνολογία και την επιστήμη. Τα αισθήματα του για τις σημερινές εξελίξεις θα μπορούσαν εύκολα να χαρακτηριστούν «αμφιθυμικά».

Από τη μια αδημονεί να ατενίζει την τελειότητα δίχως τα «βάρη» της ανθρώπινης ύπαρξης όπως είναι το γήρας, οι ασθένειες και τα διάφορα άλλα προβλήματα. Από την άλλη, βομβαρδισμένος από τα νέα δεδομένα  και τις πληροφορίες ο ίδιος άνθρωπος αδυνατεί να προχωρήσει και αγγιστρώνεται στην ανάμνηση ενός «ιδανικού παρελθόντος», ενός παρελθόντος όπου εκείνος όριζε σίγουρα την εξέλιξή του σε μεγαλύτερο βαθμό.

Αυτό, λοιπόν, είναι και το υπόστρωμα της καταθλιπτικής προσωπικότητας. Μίας προσωπικότητας της οποίας η φύση είναι τις περισσότερες φορές εξαιρετικά ευάλωτη λόγω τραυματικών παιδικών βιωμάτων.

Κλείσιμο
Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά μια καταθλιπτικής προσωπικότητας;

Κύριο χαρακτηριστικό της καταθλιπτικής προσωπικότητας είναι η έντονη λύπη. Η λύπη είναι τόσο εμφανής στα άτομα με κατάθλιψη που οι «όροι» θλίψη και κατάθλιψη έχουν γίνει πλέον συνώνυμοι. Η θλίψη αυτή συνήθως σχετίζεται με μια έντονη απώλεια, όπως είναι ένα διαζύγιο, η απώλεια εργασίας ή η αλλαγή περιβάλλοντος.

Ακόμη, τα άτομα με καταθλιπτική προσωπικότητα χαρακτηρίζονται από έλλειψη ενδιαφέροντος για το εξωτερικό περιβάλλον, αναστολή της δραστηριότητας τους και ανικανότητα για εκδήλωση συναισθημάτων αγάπης.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης