Ποιες οι επιπτώσεις της κατάθλιψης στην εργασία

Ποιες οι επιπτώσεις της κατάθλιψης στην εργασία

Η καθημερινότητα ενός ανθρώπου με κατάθλιψη φαίνεται να είναι μια συνεχής επανάληψη που μοιάζει να μην έχει κανένα νόημα και το άτομο τη ζει σαν διεκπεραίωση

Ποιες οι επιπτώσεις της κατάθλιψης στην εργασία
Η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια μάστιγα που πλήττει όλο και περισσότερους ανθρώπους στην εποχή μας ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου.

Στην καθημερινότητά μας όλο και πιο συχνά ακούμε για συγγενείς, φίλους και γνωστούς μας που υποφέρουν από την κατάθλιψη σε τέτοιο βαθμό που καταλήγουν να αναζητήσουν τη βοήθεια φαρμακευτικής αγωγής ή της ψυχοθεραπείας.

Σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization) το 2020 η κατάθλιψη θα έχει φτάσει να είναι η δεύτερη σε συχνότητα σοβαρότερη νόσος που επιβαρύνει την προσωπική και την επαγγελματική λειτουργία του ατόμου.

Κλείσιμο
Οι συνέπειες της κατάθλιψης μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς στη ζωή του ανθρώπου. Πράγματι, το άτομο με κατάθλιψη αισθάνεται μονίμως κακοδιάθετο, δυσκολεύεται να εργαστεί και να αποδώσει. Η κοινωνική του ζωή πλήττεται σημαντικά και απομονώνεται από συγγενείς και φίλους. Όσον αφορά τη σεξουαλική του ζωή, η κατάθλιψη έχει πολύ αρνητικό ρόλο αφού προκαλεί διαταραχές στην ερωτική επιθυμία, τη διέγερση και τον οργασμό.

Επιπλέον, η ίδια η αυτοεκτίμηση επηρεάζεται αρνητικά αφού το άτομο αισθάνεται αναποτελεσματικό. Η καθημερινότητα φαίνεται να είναι μια συνεχής επανάληψη που μοιάζει να μην έχει κανένα νόημα και το άτομο τη ζει σαν διεκπεραίωση.

Εστιάζοντας στις επιπτώσεις σχετικά με την εργασία, οι άνθρωποι με κατάθλιψη υποφέρουν από πολλά συμπτώματα που εκδηλώνονται στο σώμα. Συχνοί είναι οι πόνοι που εμφανίζονται στα χέρια, τα πόδια, τον αυχένα, την σπονδυλική στήλη και που τους δυσκολεύουν να αποδώσουν, ιδιαίτερα σε χειρωνακτικές δουλειές. Οι πόνοι συχνά συνοδεύονται από απώλεια της ενεργητικότητας και σωματική κούραση.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης