Δέκα λόγοι που θα σας πείσουν να... παντρευτείτε

Δέκα λόγοι που θα σας πείσουν να... παντρευτείτε

Ο γάμος, ανάμεσα σε πολλά άλλα, συμβάλει στη μακροζωία και μειώνει τον κίνδυνο από καρδιακές προσβολές 

Δέκα λόγοι που θα σας πείσουν να... παντρευτείτε
Μπορεί ο γάμος σαν λέξη να προκαλεί άγχος και νευρικότητα σε κάποιους -ειδικά στους άντρες-, στην πραγματικότητα, όμως, μπορεί να έχει μία πολύ θετική επίδραση στις ζωές μας.

Επομένως, τα νέα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα γι' αυτούς που σκοπεύουν ή σκέφτονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, αλλά διατηρούν ακόμα τις επιφυλάξεις τους, καθώς οι λόγοι για να παντρευτεί κάποιος είναι (απ' ό,τι φαίνεται) περισσότεροι από αυτούς που μέχρι τώρα πιστεύαμε.

Ποιοι είναι αυτοί;

Κλείσιμο
1. Συμβάλει σε μία πιο υγιεινή ζωή

Αμερικανοί ερευνητές παρακολούθησαν 1.700 ανθρώπους για περισσότερο από 20 χρόνια και διαπίστωσαν ότι ένας ευτυχισμένος γάμος οδηγεί στη βελτίωση της συνολικής μας υγείας. Συγκεκριμένα οι σύζυγοι είναι πιο πιθανό να συμμετάσχουν σε υγιείς δραστηριότητες, να κοιμούνται περισσότερο, να πίνουν λιγότερο, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν λιγότερες πιθανότητες να χάσουν κάποιο ιατρικό ραντεβού.

2. Συμβάλει στη μακροζωία

Όπως είναι φυσικό τα παντρεμένα ζευγάρια ως πιο υγιή, ζουν και περισσότερο. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ το 2013, τα ανύπαντρα άτομα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα από τα παντρεμένα. 

3. Καταπολεμά την κατάθλιψη

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 1991, οι έγγαμοι άνδρες και γυναίκες έχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να διαγνωστούν από κλινική κατάθλιψη, ενώ παράλληλα είναι 50% λιγότερο πιθανόν να αναπτύξουν οποιοδήποτε είδος ψυχικής ασθένειας.





4. Μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακές προσβολές

Σύμφωνα με ερευνητές της Φιλανδίας που πραγματοποίησαν μία έρευνα το 2013, οι παντρεμένοι έχουν 66% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακοί προσβολή. Η ομάδα του Πανεπιστημίου του Turku δήλωσε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι τα παντρεμένα ζευγάρια είναι καλύτερα από οικονομικής άποψης και ότι είναι σε θέση να βασίζονται σε κάποιον σε περίπτωση που χρειαστεί να ειδοποιηθεί εγκαίρως ένα ασθενοφόρο, καθιστώντας έτσι πιθανότερη την επιβίωση.

5. Μειώνεται ο κίνδυνος εγκεφαλικών επεισοδίων

Ανεξάρτητα από τους γνωστούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως η παχυσαρκία, το κάπνισμα και ο διαβήτης, οι  παντρεμένοι άντρες έχουν 64% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ένα θανατηφόρο εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με μια μελέτη του 2010 που πραγματοποίησε η American Heart Association,. 

6.  Είναι πιο πιθανή η επιβίωση μετά από μία χειρουργική επέμβαση

Μια μελέτη του 2011 διαπίστωσε ότι οι παντρεμένοι άνδρες και γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καρδιάς είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν, τα επόμενα 15 χρόνια, από τους ανύπαντρους ανθρώπους. Το αποτέλεσμα αυτό συνδέεται κυρίως με τη φροντίδα και την υποστήριξη που προσφέρει ο ένας σύντροφος προς τον άλλο.


7. Μειώνει τον κίνδυνο αλκοολισμού

Μια έρευνα που εξέτασε πάνω από 3,2 εκατομμύρια Σουηδούς διαπίστωσε ότι ο γάμος μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο του αλκοολισμού ως 60% στους άνδρες και 70% στις γυναίκες. Το όφελος του γάμου είναι ιδιαίτερα έντονο και σημαντικό σε εκείνους που είχαν οικογενειακό ιστορικό αλκοολισμού.

8.  Δυναμώνει τα κόκαλα


Ο γάμος κάνει τα οστά σας πιο δυνατά, ειδικά αν είστε άντρας. Μια αμερικανική μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι οι παντρεμένοι άνδρες είχαν υψηλότερη οστική πυκνότητα από τους ανύπαντρους. 





9. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου

Ο γάμος αυξάνει την πιθανότητα επιβίωσης του καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα. Οι ερευνητές του Guangzhou της Κίνας, διαπίστωσαν ότι οι ανύπαντροι ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου είχαν 37% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από αυτούς που ήταν παντρεμένοι, ανεξαρτήτως φύλου. 

10. Βελτιώνει τον ύπνο 

Οι γυναίκες που έχουν ένα ευτυχισμένο γάμο έχουν λιγότερα προβλήματα στον ύπνο τους από τις ανύπαντρες. Αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ βρήκαν τη σχέση μεταξύ βελτιωμένης ποιότητας ύπνου και ευτυχισμένου γάμου, -ιδιαίτερα σε γυναίκες μέσης ηλικίας- ανεξάρτητα από την κατανάλωση οινοπνεύματος και καφεΐνης, την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής και την οικονομική κατάσταση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης