Πέντε πράγματα που ανακαλύπτεις όταν χωρίζεις μετά τα 30

Πέντε πράγματα που ανακαλύπτεις όταν χωρίζεις μετά τα 30

Περισσότερος ελεύθερος χρόνος και χρήματα είναι μερικά από τα οφέλη

Πέντε πράγματα που ανακαλύπτεις όταν χωρίζεις μετά τα 30
Μία υγιής σχέση έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία μας. Η αγάπη και ο έρωτας είναι συναισθήματα που μας γεμίζουν με χαρά και εκπλήρωση. Τι γίνεται όμως όταν μία σχέση τελειώσει και ξαφνικά μείνουμε μόνοι μας; Και πώς αντιμετωπίζεται αυτό όταν κάποιος διανύει την τέταρτη και πέμπτη δεκαετία της ζωής του;  

Μπορεί οι πρώτες μέρες μετά το χωρισμό να είναι ιδιαίτερα στενόχωρες και καταθλιπτικές, μπορεί κάποιοι να νιώθουν ότι χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους... κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει ένας χωρισμός.

Πιο συγκεκριμένα, χωρίσατε πρόσφατα και δεν βλέπετε τίποτα θετικό στον ορίζοντα; Ρίξτε μία ματιά παρακάτω και πριν πάτε να βγάλετε το επόμενο χαρτομάντιλο από το πακέτο, εξερευνήστε καλύτερα τα πλεονεκτήματα που μπορεί να σας προσφέρει ένας χωρισμός σ' αυτήν την ηλικία.


1. Έχετε περισσότερα χρήματα
Κλείσιμο

Δείπνα, ποτά, εκδρομές, εισιτήρια θεάτρου και κινηματογράφου, δώρα, διακοπές... Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα χρήματα ξοδεύετε όταν βρίσκεστε σε μία σχέση; Τα έξοδα που προκύπτουν από μία σχέση είναι πάρα πολλά, ενώ αυτά πολλαπλασιάζονται όταν το έτερον σας ήμισυ μένει μακριά και εσείς αναγκάζεστε να ξοδεύετε πάρα πολλά σε βενζίνες και εισιτήρια μεταφορικών μέσων. 

Αν είστε ελεύθερος, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας μείνουν πολλά περισσότερα χρήματα για να τα ξοδέψετε όπως εσείς θέλετε. Όταν είστε ελεύθερος μπορεί να ξοδεύετε αρκετά με φίλους αλλά σίγουρα δεν είναι περισσότερα από αυτά που ξοδεύετε όταν είχατε έναν ή μία σύντροφο.

2. Έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο

Όταν είστε σε μια σχέση, είναι γεγονός ότι τα Σαββατοκύριακα σας και μία με δύο μέρες μέσα στην εβδομάδα είναι αφιερωμένα στο άλλο σας μισό. Αλλά όταν ξαφνικά χωρίσετε, θα διαπιστώσετε ότι έχετε πολύ περισσότερο χρόνο απ' όσο πιστεύατε. Μπορείτε να κανονίζετε το πρόγραμμα σας χωρίς να εξαρτάστε από το πρόγραμμα του συντρόφου σας, ενώ παράλληλα μπορείτε να κάνετε ο,τι θέλετε, όποτε θέλετε, χωρίς να δώσετε λογαριασμό σε κανέναν.

3. Επαναξιολογείτε τους στόχους της ζωής σας


Το σύνηθες μοτίβο μίας σχέσης σ' αυτές τις ηλικίες είναι: ραντεβού, συγκατοίκηση, γάμος, παιδιά. Οι άνθρωποι γνωρίζουν ακριβώς ποιο είναι το επόμενο βήμα. Ο χωρισμός όμως κάνει ένα άτομο να επαναπροσδιορίσει τα θέλω του και τους στόχους του και να κάνει ό,τι θέλει, οποιαδήποτε στιγμή και αν το θέλει.

4. Έρχεστε πιο κοντά στο... «μινιμαλισμό»

Πολλοί άνθρωποι μετά το χωρισμό τους έχουν παραδεχτεί ότι τα σπίτια τους έχουν γίνει πιο καθαρά και πιο τακτοποιημένα. Ο λόγος που υποστήριξαν κάτι τέτοιο είναι ότι πλέον η καθαριότητα του σπιτιού εξαρτάται πλήρως από αυτούς και όχι από κάποιον άλλον, καθώς είναι σε θέση πλέον να το διακοσμήσουν όπως οι ίδιοι θέλουν, και να το καθαρίσουν όποτε οι ίδιοι, θέλουν χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.  

5. Γίνεστε πιο ανοιχτοί σε καινούρια πράγματα

Ο περισσότερος χρόνος και τα περισσότερα χρήματα που έρχονται ως απόρροια του χωρισμού, σας δίνουν την ευκαιρία να γίνετε πιο ανοιχτοί σε καινούρια πράγματα και να ξεκινήσετε καινούριες δραστηριότητες και χόμπι. Μπορείτε να γνωρίσετε καινούριες μουσικές, να ταξιδέψετε περισσότερο, να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες ακόμα περισσότερο, να δοκιμάσετε διαφορετικές κουζίνες και να έρθετε σε επαφή με ήθη, έθιμα και κουλτούρες άλλων πολιτισμών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης