Έρευνα: Οι άντρες που βλέπουν τακτικά πορνό είναι πιο δυστυχισμένοι στις σχέσεις τους

Έρευνα: Οι άντρες που βλέπουν τακτικά πορνό είναι πιο δυστυχισμένοι στις σχέσεις τους

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παρακολούθηση πορνό επηρεάζει αρνητικά τους άντρες που έχουν σχέσεις, ενώ κάτι παρόμοιο δε συμβαίνει για τις γυναίκες

Έρευνα: Οι άντρες που βλέπουν τακτικά πορνό είναι πιο δυστυχισμένοι στις σχέσεις τους
Είστε άντρας και φανατικός οπαδός του πορνό; Αν ναι, τότε το παρακάτω άρθρο θα σας βάλει σε σκέψεις, καθώς πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες που παρακολουθούν πορνό είναι πιο πιθανόν να αισθάνονται ανικανοποίητοι στις σχέσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέλυσαν 50 προηγούμενες μελέτες και σύγκριναν τη σχέση που υπάρχει μεταξύ πορνό και ικανοποίησης τόσο προσωπικά όσο και στις σχέση τους με τους συντρόφους τους, έχοντας στην κατοχή τους δεδομένα από περισσότερα από 50.000 άτομα από 10 χώρες. 

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε αυτό το μήνα στο Human Communication Research από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και του Πανεπιστημίου της Χαβάης είχε ως κεντρικό της ερώτημα αν η παρακολούθηση πορνό έχει κάποιες επιπτώσεις στην ευχαρίστηση αυτού που το παρακολουθεί; Και αν ναι, αν αυτές οι επιπτώσεις είναι θετικές ή αρνητικές τόσο προσωπικά όσο και σε σχέση με τους συντρόφους τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παρακολούθηση πορνό επηρεάζει αρνητικά τους άντρες που έχουν σχέσεις, ενώ κάτι παρόμοιο δε συμβαίνει για τις γυναίκες. Οι γυναίκες που παρακολουθούν πορνό δεν βρέθηκαν να επηρεάζονται από αυτό, στον τομέα της σχέσης τους και της ικανοποίησης που νιώθουν από αυτές.

Αυτό συμβαίνει μάλλον, διότι, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άντρες που συνηθίζουν να παρακολουθούν πορνό έχουν μεγαλύτερες σεξουαλικές προσδοκίες από τις συντρόφους τους, ενώ οι ίδιοι απογοητεύονται πολύ πιο εύκολα όταν αυτές οι παράλογες - μερικές φορές-  προσδοκίες δεν λαμβάνουν... σάρκα και οστά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης