Ό,τι πιο νέο στο χώρο του DIY και της χειροτεχνίας στη «Χειροτέχνικα Άνοιξη 2017»

Ό,τι πιο νέο στο χώρο του DIY και της χειροτεχνίας στη «Χειροτέχνικα Άνοιξη 2017»

Σεμινάρια, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις στο πιο δημιουργικό τριήμερο της Άνοιξης!

Ό,τι πιο νέο στο χώρο του DIY και της χειροτεχνίας στη «Χειροτέχνικα Άνοιξη 2017»
Ό,τι πιο νέο, καινοτόμο και πρωτοπόρο υπάρχει ως τάση, τεχνική, δημιουργία, στο χώρο του Do It Yourself (DIY) και της χειροτεχνίας, παρουσιάζεται το τριήμερο 24, 25 και 26 Μαρτίου, στη μεγαλύτερη γιορτή Χειροτεχνίας που πραγματοποιείται εδώ και χρόνια στη χώρα μας, τη Χειροτέχνικα Άνοιξη 2017
, που για πρώτη φορά θα γίνει στο Helexpo Maroussi, 10.00- 21.00.

Τα on line μαθήματα ραπτικής για αρχάριους, που παραδίδονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσω του internet, θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο της Χειροτέχνικα, οι Βάλια Μπινίκου και η Ελίνα Αντωνοπούλου, από το ftiaxto.gr.
Κλείσιμο

Την ιδέα είχαν οι δημιουργοί του ftiaxto.gr, που με την νέα καινοτόμα ιδέα τους στο χώρο του diy θέλουν να μυήσουν στην τέχνη της ραπτικής περισσότερο κόσμο. “Η ιδέα αφορά πιο πολλοί ανθρώπους που έχουν περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή τους για να παρακολουθήσουν κάποια σεμινάρια που τους ενδιαφέρουν ή δεν μπορούν με ευκολία να καλύψουν αποστάσεις” μας εξηγεί η Βάλια Μπινίκου και προσθέτει ότι “το όλο εγχείρημα προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης οποιαδήποτε ώρα επιθυμεί κανείς”. “Τα σεμινάρια είναι χωρισμένα σε περισσότερα από 30 αναλυτικά βίντεο όπου παρουσιάζονται βήμα προς βήμα όλες οι βασικές τεχνικές της ραπτικής ώστε να μπορεί και ο πιο αρχάριος να κάνει το ξεκίνημα ακόμη και χωρίς την παρουσία του ειδικού” εξηγεί η Ελίνα Αντωνοπούλου, για να απαντήσει στον βασικό ενδοιασμό των αρχάριων ότι το εξ αποστάσεως δεν είναι απαγορευτικό για να μάθουν ραπτομηχανή και να δημιουργήσουν με αυτήν. Η Βάσια και η Ελίνα παρακολουθούν την εξέλιξη των μαθητών στα σεμινάρια μέσω ενός μυστικού γκρουπ που έχουν δημιουργήσει on line ώστε να παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται αλλά και οι μαθητές να είναι σε επικοινωνία μεταξύ τους και να ανταλλάσσουν ιδέες. Στη Χειροτέχνικα θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να βρει περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια αλλά και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα δοθούν για καλύτερες τιμές.

Στη Χειροτέχνικα φέτος θα δημιουργήσουμε για καλό σκοπό!
Ο Ελληνικός Σύλλογος Πάτσγουορκ που στηρίζει την οργάνωση Ηλιτόμηνον βοηθώντας τα πρόωρα νεογνά, καλεί όλους τους χειροτέχνες που αγαπούν τη χειροτεχνία να επισκεφθούν τη Χειροτέχνικα και να φτιάξουν μαζί με το Σύλλογο σκουφάκια, παπλώματα και ότι άλλο χρειάζονται, ώστε να τους τα προσφέρουν. Ο Σύλλογος θα βρίσκεται στη Χειροτέχνικα ράβοντας μαζί με τους επισκέπτες. Πληροφορίες για τη δράση στο http://xeirotexnika.gr/dimiourgoume-gia-kalo-skopo/.

Στη Χειροτέχνικα θα υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στο DIY γάμο και βάπτιση, με μοναδικές προτάσεις για δημιουργίες που θα κάνουν τις προσωπικές αυτές στιγμές ακόμη πιο ξεχωριστές και αξέχαστες!


Οι επισκέπτες θα βρούν υλικά για να δημιουργήσουν ότι επιθυμούν και φαντάζονται για την τελετή, για τους καλεσμένους, για τους ίδιους, για τις μοναδικές αυτές στιγμές της ζωής τους, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και σεμινάρια για να πάρουν ιδέες και να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο θα τα υλοποιήσουν όλα αυτά.

Στα Craft Rooms θα πραγματοποιούνται σεμινάρια χειροτεχνίας από έμπειρους δασκάλους, για Quilling Λουλούδι , διακόσμηση δηλαδή λαμπάδας με την τεχνική του quilling, για τη δημιουργία σταυρού για τη βάφτιση με κόκκινο κερί αργυροχοΐας, για χειροποίητα προσκλητήρια γάμου και βάφτισης, με την τεχνική του scrapbooking, για album βάφτισης με την τεχνική του Decoscrap, για χειροποίητα στέφανα γάμου με σύρμα και χάντρες. Αντίστοιχα ιδέες για υπέροχες μοναδικές κατασκευές οι επισκέπτες θα βρουν και στο DIY Room όπου επίσης θα πραγματοποιούνται σεμινάρια χειροτεχνίας από έμπειρους δασκάλους.

Στις παρουσιάσεις που παράλληλα θα πραγματοποιούνται θα μπορούν να ενημερωθούν για δημιουργίες για είδη γάμου και βάπτισης με Μετάξι & Κουκούλι αλλά και να φτιάξουν μπομπονιέρες και να διακοσμήσουν το βιβλίο ευχών.

Οι βασικές κατηγορίες της Χειροτέχνικα είναι:

Υλικά χειροτεχνίας, ζωγραφικής, decoupage και hobby, υλικά πλεξίματος, ραπτικής, χειροποίητων κοσμημάτων, συσκευασίας, α’ ύλες για καλλυντικά, είδη γάμου και βάφτισης και υλικά για DIY κατασκευές.


Οι επισκέπτες θα μάθουν να δημιουργούν σε 4 χώρους hands-on σεμιναρίων χρησιμοποιώντας όλες τις νέες τεχνικές γύρω από το crafting όπως decoupage, scrapbooking, patchwork, quilling, ζωγραφική, επεξεργασία δέρματος, δημιουργία κοσμημάτων, origami, πλέξιμο, ράψιμο και διακόσμηση λαμπάδων. Φέτος, οι επισκέπτες θα βρουν ειδικό αφιέρωμα στο χειροποίητο γάμο και βάφτιση με σεμινάρια για δημιουργία στεφάνων, προσκλητηρίων και όλων των απαραίτητων δημιουργιών για να ομορφύνουν τις ιδιαίτερες στιγμές τους.

Η Άνοιξη πλησιάζει και οι do-it-yourself κατασκευές έχουν την τιμητική τους! Στο DIY Room θα γίνουν σεμινάρια για την αναδιαμόρφωση του κήπου, την κατασκευή επίπλων για όλο το σπίτι, την εφαρμογή καινοτόμων χρωμάτων, τη δημιουργία ψηφιδωτού και τη χρήση του εντυπωσιακού ξυλότορνου για την κατασκευή καθημερινών αντικειμένων.

Παράλληλα και τις 3 ημέρες οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν σημαντικούς χειροτέχνες την ώρα που δημιουργούν στο εργαστήριο τους, που θα έχουν στήσει στη Χειροτέχνικα. Θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να δουν με λεπτομέρεια το κάθε βήμα μίας δημιουργίας, αλλά και να λύσουν οποιαδήποτε απορία τους.

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα με όλα τα σεμινάρια, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πιο δημιουργικό τριήμερο της Άνοιξης θα βρείτε στο www.xeirotexnika.gr.

Χειροτέχνικα Άνοιξη 2017
Helexpo Maroussi
24, 25 & 26 Μαρτίου 2017
10.00- 21.00
Είσοδος για το κοινό (2,5 €/άτομο/ημέρα- ΑΜΕΑ/Παιδιά έως 18 ετών: δωρεάν)


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης