Η «φιλία» και τα οφέλη της στην ψυχική μας υγεία

Η «φιλία» και τα οφέλη της στην ψυχική μας υγεία

Οι επιστήμονες στην πλειονότητά τους αναγνωρίζουν την σημασία που έχει για τους ανθρώπους η σχέση τους με τον σύντροφό τους ή με τους συγγενείς τους, η φιλία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ψυχική μας υγείας

Η «φιλία» και τα οφέλη της στην ψυχική μας υγεία
Οι φίλοι φέρνουν ευτυχία στη ζωή μας ενώ η έλλειψη σύνδεσης μαζί τους μπορεί να έχει τις βλαπτικές επιπτώσεις όπως αυτές που επιφέρει το κάπνισμα ή υπερκατανάλωση αλκοόλ.

Η τεχνολογία και τα social media, τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει κατακλυσμιαίες αλλαγές στον ορισμό της φιλίας. Οι άνθρωποι σήμερα  μπορούν να αποκτούν νέους φίλους & να διευρύνουν το δίκτυο γνωριμιών τους με το πάτημα ενός κουμπιού. Η επιθυμία για σύνδεση και επικοινωνία, μπορεί να ικανοποιείται πιο εύκολα, με ιλιγγιώδεις ταχύτητες & φρενήρεις ρυθμούς αν και οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι διαδικτυακές φιλίες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εκ τους σύνεγγυς φιλία που απαιτεί την φυσική μας παρουσία με ένα αγαπημένο μας πρόσωπο. Η φίλοι στην πραγματική ζωή και όχι του «απομακρυσμένου διακομιστή», μας στηρίξουν όταν το έχουμε ανάγκη, μας αγκαλιάζουν, μας  συμπαρίστανται σε μια δύσκολη ή σε μια ευτυχισμένη στιγμή και μας προσφέρουν όλα τα οφέλη μιας ισχυρής & υγιούς φιλίας.

Διαβάστε περισσότερα στo kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης