Οι γραμματείς αποθαρρύνουν τους ασθενείς να επισκεφθούν το ιατρείο

Οι γραμματείς αποθαρρύνουν τους ασθενείς να επισκεφθούν το ιατρείο

Δεν θέλουν να λένε τα συμπτώματά τους σε γραμματέα

Οι γραμματείς αποθαρρύνουν τους ασθενείς να επισκεφθούν το ιατρείο
Οι γραμματείς των γιατρών που ρωτούν τους ασθενείς τι συμπτώματα έχουν και επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού, μπορεί να τους αποθαρρύνουν από τα επισκεφθούν το ιατρείο, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.

Από τους σχεδόν 2.000 άνδρες και γυναίκες που ρωτήθηκαν από επιστήμονες του οργανισμού Cancer Research UK, οι τέσσερις στους δέκα δήλωσαν ότι τους ενοχλεί όταν καλούνται να πουν σε μία γραμματέα τα συμπτώματά τους προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού.

Μάλιστα η ενόχληση αυτή είναι ένας από τους τρεις κύριους λόγους για τους οποίους δεν πάνε τελικά στον γιατρό (οι δύο πρώτοι είναι ότι δεν βρίσκουν εύκολα ραντεβού με τον γιατρό της επιλογής τους και ότι δεν μπορούν να κλείσουν το ραντεβού την ώρα που επιθυμούν).

Κλείσιμο
Είναι συνηθισμένη πρακτική να ρωτούν οι γραμματείς των γιατρών ποια είναι τα συμπτώματα πριν κλείσουν τα ραντεβού, ενώ κάποιες λαμβάνουν ακόμα και το ιατρικό ιστορικό από το τηλέφωνο για να συντομεύσουν τη διάρκεια της ιατρικής επίσκεψης.

Οι πολέμιοι της τακτικής αυτής λένε ότι οι γραμματείς δεν θα πρέπει να κάνουν κανένα από τα δύο, εάν δεν έχουν ιατρική εκπαίδευση. Οι υπέρμαχοί της αντιτείνουν ότι με αυτές τις ερωτήσεις αναγνωρίζονται τα πιο επείγοντα περιστατικά – κάτι που όμως δύσκολα γίνεται πιστευτό όταν το προσωπικό είναι μη ιατρικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης