«Ο Τερματισμός»: Ένας οδηγός για «μαχητές» της διπλανής πόρτας

«Ο Τερματισμός»: Ένας οδηγός για «μαχητές» της διπλανής πόρτας

Ενα ντοκιμαντέρ για «σπάνια» και ιδιαίτερα παιδιά και νέους με νευρομυικές παθήσεις

«Ο Τερματισμός»: Ένας οδηγός για «μαχητές» της διπλανής πόρτας
Ένας «Τερματισμός» γίνεται η αφετηρία για την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στα «σπάνια» και ιδιαίτερα παιδιά και νέους με νευρομυικές παθήσεις που ζουν ανάμεσά μας, δίνοντας αδιάκοπα μικρές και μεγάλες μάχες για το δικαίωμά τους στη ζωή.
 
Την αξία του τερματισμού, της ολοκλήρωσης μιας προσπάθειας, ενός στόχου, μιας διαδρομής καταγράφει η κάμερα της σκηνοθέτιδος Ελιάνας Αμπραβανέλ, αφιερώνοντας το στους σπάνιους ασθενείς με νευρομυικές παθήσεις μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά καθώς τα έσοδα από την πρώτη προβολή του είχαν διατεθεί στο Σωματείο για τη Φροντίδα των Ατόμων με Νευρομυικές Παθήσεις (MDA Ελλάδας).
 
«Ο   Τερματισμός»   είναι   ένας   οδηγός  για   σούπερ   ήρωες   της   διπλανής πόρτας, o οποίος παρακολουθεί τις ζωές τριών «αειθαλών εφήβων» που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει με κάθε χιλιόμετρο! Ο Ιδομενέας είναι ένας εύρωστος Κρητικός που τρέχει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ξυπόλητος, φορώντας αρχαιοελληνική πανοπλία. Ο Αντώνης είναι ένας βοσκός του παλιού καιρού, που ανακάλυψε το ταλέντο του στο τρέξιμο όταν προσπέρασε κατά λάθος ένα λύκο που του είχε κλέψει ένα πρόβατο. Ο Στέλιος είναι ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στην Ελλάδα, που μοιάζει να τρέχει πρόσω ολοταχώς προς την αθανασία. Κάθε φορά που περνούν τη γραμμή του τερματισμού, έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στον καθημερινό ήρωα που κρύβουν μέσα τους» περιγράφει η σκηνοθέτις, εικαστικός και μαραθωνοδρόμος το έργο της.

Κλείσιμο

 
Το ντοκιμαντέρ «Ο  Τερματισμός» («Finishline») που σημειωτέον  διακρίθηκε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα προβληθεί σε   συνεργασία   με   τo  MDA   Ελλάς στην  Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων,  τη   Δευτέρα   3   Οκτωβρίου. Στη   συνέχεια,   θα   ακολουθήσει   η   παρουσίαση   της   ομάδας  Finish  Line  που   θα συνοδεύσει   τα   δύο   Μέλη   του  MDA  Ελλάς,   την   παραολυμπιακή αθλήτρια κολύμβησης   Αλεξάνδρα   Σταματοπούλου   και   τον   Ανδρέα   Χότζα, στην   κλασική Μαραθώνια διαδρομή των 42χλμ με ειδικά τροποποιημένα αμαξίδια.

Το MDA Ελλάς (Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις) δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2000, έχοντας την
πεποίθηση ότι μια συντονισμένη προσπάθεια από πολλές πλευρές, από την πολιτεία, τους ιδιωτικούς φορείς, αλλά και τους μεμονωμένους πολίτες, μπορεί να κάνει θαύματα. Όλες οι δράσεις του υλοποιούνται με την ευαισθητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η σημαντικότερη πηγή εσόδων για τους σκοπούς του MDA Ελλάς, αλλά και μέσο για τη γνωστοποίηση του έργου του στο ευρύτερο κοινό αποτελούν οι εκδηλώσεις που οργανώνονται κάθε χρόνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης