Εννέα πράγματα που σας κάνουν λιγότερο γοητευτικούς

Εννέα πράγματα που σας κάνουν λιγότερο γοητευτικούς

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους γύρω σας ή να κερδίσετε τον σύντροφό σας, προσέξτε να μην «σαμποτάρετε» εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας

Εννέα πράγματα που σας κάνουν λιγότερο γοητευτικούς
Υπάρχουν συνήθειες και συμπεριφορές που μας κάνουν λιγότερο γοητευτικούς και άλλες, που ενισχύουν τις «μετοχές» μας στα μάτια των άλλων. Η ιστοσελίδα Business Insider επικαλείται σχετικές επιστημονικές έρευνες και συμβουλεύει να αποφύγουμε τα 9 πράγματα που μειώνουν την γοητεία μας.

1. Στέρηση ύπνου. Έρευνα του 2010 απέδειξε ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο κάνουν χειρότερη εντύπωση σε σύγκριση με όσους κοιμούνται, τουλάχιστον, οκτώ ώρες την ημέρα. Οι επιστήμονες έδειξαν στους συμμετέχοντες στην έρευνα φωτογραφίες ανθρώπων που είχαν κοιμηθεί οκτώ ώρες το προηγούμενο βράδυ και φωτογραφίες ανθρώπων που είχαν να κοιμηθούν 31 ώρες. Οι πρώτοι βαθμολογήθηκαν ως πιο γοητευτικοί, πιο υγιείς και λιγότερο θλιμμένοι.

Κλείσιμο
2. Δείχνετε κακοί.
Ερευνητές στην Κίνα έδειξαν σε εθελοντές φωτογραφίες ανθρώπων σε τρεις κατηγορίες. Κάποιες είχαν την λεζάντα «αξιοπρεπής», άλλες την λεζάντα «κακός» και η τρίτη κατηγορία δεν είχε καμιά λεζάντα. Λιγότερο γοητευτικοί αναδείχθηκαν όσοι είχαν χαρακτηριστεί «κακοί».

3. Η γλώσσα του σώματος.
Έρευνα του 2016 κατέδειξε ότι όσοι δείχνουν συστολή με την γλώσσα του σώματος είναι λιγότεροι ελκυστικοί από εκείνους που φαίνονται να έχουν δύναμη και αυτοπεποίθηση.

4. Στρες. Ηρεμήστε και θα φαίνεστε πιο ωραίοι. Σύμφωνα με έρευνα του 2013 οι γυναίκες με αυξημένη την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, είναι λιγότερο γοητευτικές για τους άνδρες.

5. Να φαίνεστε πολύ ευτυχισμένοι ή πολύ υπερήφανοι. Ενώ η ευτυχία κάνει γενικά τις γυναίκες γοητευτικές, σε αυτές δεν αρέσουν οι άνδρες που δείχνουν χαμογελαστοί. Το αντίθετο συμβαίνει με την υπερηφάνεια. Οι γυναίκες γοητεύονται από τους υπερήφανους άντρες, αλλά οι άνδρες δεν θέλουν τις υπερήφανες γυναίκες...

6. Η έλλειψη αίσθησης του χιούμορ. Μελέτη του 2009 απέδειξε ότι η μέτρια αίσθηση του χιούμορ είναι λιγότερο ελκυστική από την μεγάλη αίσθηση χιούμορ. Η φτωχή αίσθηση χιούμορ κάνει τους ανθρώπους λιγότερο γοητευτικούς, είτε πρόκειται για άνδρες, είτε πρόκειται για γυναίκες.



7. Η τεμπελιά.
Μελέτη του 2004 έδειξε ότι οι άνθρωποι που είναι εξυπηρετικοί απέναντι στους συνανθρώπους τους είναι και γοητευτικοί. 

8. Προσοχή στην μυρωδιά σας... Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αποφεύγουμε να κάνουμε σχέση με ανθρώπους που έχουν πολύ διαφορετική οσμή από εμάς ενώ σύμφωνα με έρευνα του 2006 αποφεύγουμε, επίσης, τους συντρόφους με την ίδια με εμάς οσμή.

9. Λέτε ψέμματα για την ηλικία και το εισόδημά σας. Μην το κάνετε, χάνετε μέρος της γοητείας σας. Μελέτη του 2006 κατέδειξε ότι η έλλειψη ειλικρίνειας για θέματα, όπως το εισόδημα και η ηλικία, κάνει άνδρες και γυναίκες λιγότερο γοητευτικούς στα μάτια των άλλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης