Βίντεο: Η βαλίτσα-ρομπότ που σε ακολουθεί παντού

Βίντεο: Η βαλίτσα-ρομπότ που σε ακολουθεί παντού

Η Cowa Robot έχει κατασκευαστεί στην Κίνα και στοιχίζει 650 δολάρια - «Περπατά» μόνη της σε απόσταση μέχρι 50 μέτρων από τον ιδιοκτήτη της 

Βίντεο: Η βαλίτσα-ρομπότ που σε ακολουθεί παντού
Τρέχετε κάθιδροι να προλάβετε την πτήση σας; Προσπαθείτε να «βολέψετε» στα χέρια σας τις τσάντες και την αποσκευή σας ενώ το αεροδρόμιο είναι ασφυκτικά γεμάτο από τουρίστες; Ο εφιάλτης για το σύγχρονο ταξιδιώτη τελειώνει χάρη στην αυτόματη αποσκευή που σας ακολουθεί παντού σαν πιστός φίλος.

Η Cowa Robot που κατασκευάστηκε στην Κίνα και στοιχίζει 650 δολάρια υπόσχεται να λύσει τα προβλήματα των ταξιδιωτών, καθώς χάρη στον ειδικό μηχανισμό της κινείται αυτόματα ακολουθώντας τον ιδιοκτήτη της και αποφεύγοντας τα εμπόδια.

Αναπτύσσει ταχύτητα έως 7 χλμ. και μπορεί να απομακρυνθεί σε απόσταση μέχρι περίπου 50 μέτρα, ενώ για να ενεργοποιηθεί αρκεί ο ιδιοκτήτης της να πατήσει ένα κουμπί που βρίσκεται στο χερούλι της και να ξεκινήσει να περπατά.


Κλείσιμο

Χάρη στους αισθητήρες που διαθέτει «παρακολουθεί» το σήμα που εκπέμπει βραχιόλι, το οποίο φορά ο ταξιδιώτης, και συνεχίζει την πορεία της, μέχρι ο ιδιοκτήτης να την σταματήσει.

Η βαλίτσα διαθέτει και υποδοχές για φόρτιση κινητών και τάμπλετ, ενώ έχει τη δυνατότητα να προστατεύει εσωτερικά φορητούς υπολογιστές και άλλες μικρές συσκευές. 

Παραπλήσια αποσκευή κατασκεύασαν προ μηνών στην ισραηλινή εταιρία Nua Robotics, η οποία με τη σειρά της ακολουθεί τους ταξιδιώτες, ενώ φέρει και κάμερα και διαθέτει σύνδεση με Bluetooth ώστε να μπορεί να βρει τον ιδιοκτήτη της αν χαθεί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης