Πέντε συμβουλές για να δείχνετε... πέντε χρόνια νεότεροι

Πέντε συμβουλές για να δείχνετε... πέντε χρόνια νεότεροι

Κόψτε «μαχαίρι» τη ζάχαρη κι ενισχύστε τα επίπεδα ψευδαργύρου στον οργανισμό σας, συμβουλεύουν, μεταξύ άλλων, οι ειδικοί 

Πέντε συμβουλές για να δείχνετε... πέντε χρόνια νεότεροι
Για να δείχνετε 5 χρόνια νεότεροι, αρκεί να ακολουθήσετε πέντε απλά βήματα. Κόψτε «μαχαίρι» τη ζάχαρη κι ενισχύστε τα επίπεδα ψευδαργύρου στον οργανισμό σας, συμβουλεύουν, μεταξύ άλλων, οι ειδικοί οι οποίοι πιστεύουν πως «είμαστε ό,τι τρώμε...». 
 
Αν έχετε ρυτίδες, η επιδερμίδα σας είναι θαμπή και το δέρμα σας γεμάτο από σημάδια ξηρότητας, τότε πρέπει να «ρουφήξετε» το ακόλουθο άρθρο. Από τη στιγμή που τα προϊόντα αντιγήρανσης δεν μπορούν να κάνουν θαύματα, οι ειδικοί επισημαίνουν πως η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνισή μας. 

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», για να κάνουμε ένα φυσικό λίφτινγκ στο δέρμα μας και να δείχνουμε πέντε χρόνια νεότεροι, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τις εξής συμβουλές: 
  
Κλείσιμο
1. Απαλλαγείτε από την ζάχαρη

Η κατανάλωση ζάχαρης, όπως και άλλων επεξεργασμένων υδατανθράκων, μπορεί να οδηγήσει στην παχυσαρκία φέρνοντας σκαμπανεβάσματα στην ορμόνη ινσουλίνη.  Το γεγονός αυτό μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, κι αυτή με τη σειρά της να συμβάλει στην εμφάνιση της ακμής. Η  ζάχαρη μπορεί επίσης να κάνει το δέρμα να χάσει την ελαστικότητά του ευνοώντας την εμφάνιση των ρυτίδων, επισημαίνουν οι ειδικοί.

2. Βάλτε στο πιάτο σας σολομό 

Τρεις φορές την εβδομάδα μπορούμε να τρώμε τροφές πλούσιες σε λιπαρά όπως ωμέγα 3 και ωμέγα 6, τα οποία εμπεριέχονται σε πλούσιες ποσότητες στη σαρδέλα, το σκουμπρί και τον σολομό.

Οι τροφές αυτές είναι προστατεύουν τις κυτταρικές δομές του δέρματος και δεν επιτρέπουν την απώλεια της υγρασίας. Πρόκειται για τροφές που παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

3. Μαγικά αντιοξειδωτικά 

Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα από την την παραγωγή των λεγόμενων ελεύθερων ριζών που επιταχύνουν την γήρανσή του. Το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό είναι η βιταμίνη C. Αρκεί κανείς να πιει έναν απολαυστικό χυμό πορτοκαλιού .

4. Ενισχύστε τον οργανισμό σας με συμπληρώματα ψευδαργύρου  

5. Πείτε «ναι» στις πρωτεΐνες

Βάλτε στο πιάτο σας πρωτεΐνες ανάλογα με το... βάρος σας για μία ισορροπημένη διατροφή.   
Για παράδειγμα,  εάν ζυγίζετε 60 κιλά θα πρέπει να καταναλώνετε ημερησίως 60 γραμμάρια πρωτεΐνης...  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης