Κάντε πολύ σεξ! Μεγαλώνει το ανδρικό μόριο...

Κάντε πολύ σεξ! Μεγαλώνει το ανδρικό μόριο...

Φίλε Άνδρα δώσε προσοχή! - Μπορεί η έρευνα να έγινε σε σκαθάρια, αλλά έχεις κι εσύ ελπίδες  - Πώς το συχνό ζευγάρωμα μπορεί να οδηγήσει σε εξελικτικές αλλαγές 

Κάντε πολύ σεξ! Μεγαλώνει το ανδρικό μόριο...
Χαράς ευαγγέλια για τους εκπροσώπους του ισχυρού φύλου καθώς, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, κάνοντας πολύ σεξ, μεγαλώνει το ανδρικό μόριο.
 
Βρετανοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, κάνοντας πολύ σεξ, το ανδρικό μόριο έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο ενισχυμένο. 
   
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Exeter που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Evolution journal,  το πολύ σεξ μπορεί να έχει ευχάριστα αποτελέσματα στο αναπαραγωγικό σύστημα του ανδρικού πληθυσμού καθώς με κάποιο τρόπο ενισχύει την ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων.  
 
Κλείσιμο
Τα κακά νέα είναι ότι η έρευνα των Βρετανών διεξήχθη σε σκαθάρια...

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, κάνοντας περισσότερο σεξ, τα γεννητικά όργανα του σκαθαριού είχαν πιο μεγάλο μέγεθος σε σχέση με των σκαθαριών που δεν επιδίδονταν σε ερωτικά παιχνίδια. Αλλά και στα θηλυκά σκαθάρια εντοπίστηκαν κάποιες αλλαγές στα γεννητικά τους όργανα.

«Όταν συμβαίνει μία αλλαγή στο ένα φύλο,  συμβαίνει και στο άλλο. Συνήθως τα δύο φύλα εξελίσσονται μαζί»,
όπως εξηγεί ο επικεφαλής της βρετανικής μελέτης , καθηγητής Μέγκαν Χεν. 
   
«Χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό. Κατ' αυτό τον τρόπο, όταν συντελούνται αλλαγές στο αναπαραγωγικό σύστημα του ενός φύλου, εντοπίζονται αλλαγές και στο άλλο φύλο. Αυτό στην επιστημονική κοινότητα είναι γνωστό και ως "συνεξέλιξ稻. 
 
Η έρευνα διεξήχθη σε δύο ομάδες σκαθαριών, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Sun. 
   
Στη πρώτη κατηγορία, τα σκαθάρια έκαναν πολύ σεξ ενώ στην άλλη ελάχιστες φορές. Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξαν πως , η ομάδα που είχε κάνει αρκετό σεξ, είχε αναπτύξει με ταχύτερο ρυθμό τα αναπαραγωγικά της όργανα σε σχέση με την άλλη ομάδα που δεν ήταν ερωτικά ενεργή.  Η μελέτη συνέκρινε τα αποτέλεσμα ερευνών σε δέκα γενιές δείχνοντας πως, τα ζώα που έκαναν περισσότερο σεξ , είχαν μεγαλύτερα γεννητικά όργανα.  Ο καθηγητής Πολ Χόπγουντ του Πανεπιστημίου του Exeter δήλωσε πως, "παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε με ποιο τρόπο το σεξ συμβάλλει στην ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων ,τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως, το συχνό ζευγάρωμα μπορεί να οδηγήσει σε εξελικτικές αλλαγές αναφορικά με το σχήμα των γεννητικών οργάνων των σκαθαριών" . 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης