Φτιάξτε αφροδισιακό σορμπέ με συνταγή του 19ου αιώνα

Φτιάξτε αφροδισιακό σορμπέ με συνταγή του 19ου αιώνα

Η συνταγή έχει τα ασπράδια από δύο αυγά, το χυμό από δύο λεμόνια, δύο κιλά ζάχαρη, τέσσερις ουγγιές «νόστιμες παστίλιες από το φαρμακείο» και μερικούς σπόρους αμπεριού

Φτιάξτε αφροδισιακό σορμπέ με συνταγή του 19ου αιώνα
Γερμανοί αρχειονόμοι ανακάλυψαν συνταγή του 19ου αιώνα για την παρασκευή αφροδισιακού σορμπέ. Την συνταγή είχε γράψει ο εφευρέτης του ζεστού κρασιού. 

Η συνταγή μπορεί να μην έχει μοντέρνα υλικά - εκτός από τα αυγά, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη έχει όμως αυτό που την κάνει διαφορετική και ιδιαίτερη. Το αφροδιακό σορμπέ έχει λίγους σπόρους από το αμπέρι ή μαύρο κεχριμπάρι, μια ουσία που εκκρίνεται από το πεπτικό σύστημα της φάλαινας.

Κλείσιμο

Το αμπέρι ή μαύρο κεχριμπάρι, είναι μια ουσία που εκκρίνεται από το πεπτικό σύστημα της φάλαινας

Οι οδηγίες για την παρασκευή του αφροδισιακού σορμπέ βρέθηκαν σε μια κίτρινη περγαμηνή στα κρατικά αρχεία της Σαξονίας στη Δρέσδη.



Πιστεύεται ότι είναι έργο του Wackerbarth, ενός αριστοκράτη του 19ου αιώνα. Ο August Josef Ludwig von Wackerbarth (φωτ.)-έτσι είναι ολόκληρο το όνομά του- ήταν ένας διακεκριμένος ιστορικός, συλλέκτης έργων τέχνης - και μερικής απασχόλησης αλχημιστής.

Θεωρείται ο εφευρέτης του ζεστού κόκκινου κρασιού στη Γερμανία αλλά και ο συγγραφέας σπάνιων και ιδιαίτερων συνταγών. Η συνταγή που ανακαλύφθηκε είναι πολύ εξωτική.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για ένα παγωμένο αφροδισιακό ποτό», λέει η αρχειονόμος Gisela Petrasch από την Σαξονία στην εφημερίδα Bild και συνεχίζει: «Ο Wackerbarth έγραψε τη συνταγή στις 9 Απριλίου του 1844. Είναι άγνωστο αν προέκυψε απο δικούς του γευστικούς πειραματισμούς ή πήρε τη συνταγή από κάπου άλλου».

Η συνταγή
Η συνταγή έχει τα ασπράδια από δύο αυγά, το χυμό από δύο λεμόνια, δύο κιλά ζάχαρη, τέσσερις ουγγιές «νόστιμες παστίλιες από το φαρμακείο» και μερικούς σπόρους αμπεριού.
Ανακατέψτε όλα τα παραπάνω μαζί με νερό και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά.



Το πατρικό σπίτι του Raugrave που είναι το κρατικό οινοποιείο προτείνει μια πιο σύγχρονη και μοντέρνα εκδοχή για την παρασκευή του αφροδισιακού σορμπέ.

«Δεδομένου ότι τα εξωτικά συστατικά αλλά και οι "νόστιμες παστίλιες από το φαρμακείο" παραμένουν ασαφείς, προτείνουμε τον αφρώδη οίνο Sekt που είναι εκλεπτυσμένος και μπορεί να προσαρμοστεί στη σημερινή γεύση» λέει ο Mirko Pfuhland, επικεφαλής σεφ στο οινοποιείο και συνεχίζει: «Εξάλλου ο οίνος Sekt ήταν το αγαπημένο φίλτρο του Raugrave και το χρησιμοποιούσε σε πολλές συνταγές».

πηγή; telegraph
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης