Ημέρα της Μητέρας σήμερα και οι μαμάδες θέλουν για δώρο... χρόνο

Ημέρα της Μητέρας σήμερα και οι μαμάδες θέλουν για δώρο... χρόνο

Ούτε λουλούδια, ούτε χρυσαφικά, ούτε γλυκά - Οι μαμάδες θέλουν το σχολείο να ξεκινά στις 9 το πρωί...

Ημέρα της Μητέρας σήμερα και οι μαμάδες θέλουν για δώρο... χρόνο
Τι θέλουν οι μαμάδες όλου του κόσμου την ημέρα που έχουν την τιμητική τους; Λουλούδια, τα αγαπημένα τους σοκολατάκια, ένα άρωμα ή μήπως κάποιο άλλο υλικό αγαθό της αρεσκείας τους; Κι όμως! Οι σύγχρονες μαμάδες θέλουν για την Γιορτή της Μητέρας ανέξοδα πράγματα αλλά πολύ χρηστικά!

Προτού αφήσετε την φαντασία σας να καλπάσει, σκεφθείτε τις πραγματικές ανάγκες των μαμάδων. Οι μητέρες του 21ου αιώνα θέλουν χρόνο για τον εαυτό τους, κυρίως, όμως, για τα παιδιά τους όπως και περισσότερη ώρα στην διάθεσή τους για να ξεκουράζονται.
 
Για παράδειγμα, οι περισσότερες μαμάδες θα ήθελαν να κοιμούνται λίγη ώρα παραπάνω το πρωί με το σχολείο να ξεκινά  στις 9 το πρωί.

Κλείσιμο
Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα "Bild", αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο Twitter για να δει τί δώρο θα ήθελαν οι "μαμάδες του σήμερα" την Γιορτή της Μητέρας. Και στη λίστα της πρώτης πεντάδας δεν περιλαμβάνονται υλικά αγαθά, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά απλά, ανέξοδα πράγματα τα οποία όμως θα διευκόλυναν κατά πολύ την καθημερινότητά τους.

Στα hashtags #Muttertag (Ημέρα της Μητέρας , στα γερμανικά) και #Muttertagswunsch (ευχή για την Γιορτή της Μητέρας) οι μαμάδες μοιράζονται τις σκέψεις τους για την ξεχωριστή αυτή ημέρα βάζοντας στην κορυφή του καταλόγου των «δώρων» το χρόνο. «Δεν χρειάζομαι το πρωί να μου φέρνουν τον καφέ στο κρεβάτι. Αυτό που θα ήθελα όμως είναι να ξεκινά το σχολείο στις 9 το πρωί», γράφει μία χρήστης.

Για την Λουίζ Ένγκξελ είναι απαραίτητο το ολοήμερο σχολείο αφού η ίδια εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και λείπει πολλές  ώρες από το σπίτι.  

Για την Ρόνα Ντουβ το κράτος θα πρέπει να «αγκαλιάσει" τις γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.  

Για άλλες μαμάδες, ωστόσο, θα ήταν χρήσιμο ένα μάθημα μαγειρικής, ένα δώρο που όμως θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μία ευγενική χειρονομία αλλά και να εκληφθεί ως προσβολή...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης