Πώς να βγεις αλώβητος από την κρίση: Γίνε ο CEO της ζωής σου

Πώς να βγεις αλώβητος από την κρίση: Γίνε ο CEO της ζωής σου

Όπως τονίζει ο πετυχημένος συγγραφέας Bill Wooditch, ο καθένας μπορεί να βγει αλώβητος από μια οικονομική κρίση εάν αναπτύξει την ικανότητά του, όχι μόνο να διακρίνει και να αρπάζει τις ευκαιρίες, αλλά και να τις δημιουργεί για τον εαυτό του

Πώς να βγεις αλώβητος από την κρίση: Γίνε ο CEO της ζωής σου
Συμβουλές για την επιτυχία δίνει με σημερινό του άρθρο στην New York Daily News o Bill Wooditch, συγγραφέας του βιβλίου «Πάντα μπροστά: Ανακαλύψτε τα 7 μυστικά για επιτυχημένες πωλήσεις» και ιδρυτής του Ομίλου Wooditch, μιας ιδιωτικής συμβουλευτικής εταιρείας, με εξειδίκευση στη διαχείριση κρίσεων.

Στο άρθρο του, ο πετυχημένος συγγραφέας λέει στους αναγνώστες της αμερικανικής εφημερίδας να δουν τη ζωή τους ακριβώς όπως θα έκαναν αν ήταν οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι μιας επιχείρησης.

«Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, όμως είσαι ο CEO της ζωής σου. Μπορείς να επηρεάσεις τη μοίρα σου και να δημιουργήσει ο ίδιος την τύχη σου εάν σκεφθείς τα επόμενα βήματά σου και αναλάβεις άμεσα δράση.  Οι στοχευμένες ενέργειες, η εφαρμογή των γνώσεών σου, οι καλές σχέσεις σου με τους ανθρώπους και ένα πλατύ χαμόγελο μπορούν να σου προσφέρουν αμέτρητες ευκαιρίες»
Κλείσιμο
, αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του.

Όπως τονίζει ο συγγραφέας, ο καθένας μπορεί να βγει αλώβητος από μια οικονομική κρίση εάν αναπτύξει την ικανότητά του, όχι μόνο να διακρίνει και να αρπάζει τις ευκαιρίες, αλλά και να τις δημιουργεί για τον εαυτό του.
«Όσοι από εσάς λαμβάνετε μισθό, καλωσορίσατε στον κόσμο των επιχειρηματιών. Επειδή αυτές τις μέρες όλοι δουλεύουμε για τον εαυτό μας. Δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγει κάποιος. Δουλεύουμε για να εξασφαλίσουμε την ελευθερία μας, την ασφάλειά μας - ή την ψευδαίσθηση της ασφάλειας - τα απαιτούμενα προς το ζην, τις ανέσεις μας και ό,τι άλλο επιθυμούμε.

Η ζωή συνεχίζεται, χωρίς να περιμένει την δική σου άδεια ή συμμετοχή. Κάθε βήμα μπροστά, κάθε ευκαιρία που εμφανίζεται σε εκθέτει σε κινδύνους και σε καθιστά ευάλωτο σε κάποια μορφή αποτυχίας. Αν θες να εκμεταλλευτείς όλα όσα προσφέρει η ζωή πρέπει να μη φοβάσαι να ριψοκινδυνέψεις. Οι αποφάσεις που λαμβάνουμε σήμερα καθορίζουν πώς θα χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο μας, τις μέρες μας, τη ζωή μας, αύριο.

Τα επιμέρους στοιχεία των λελογισμένων ρίσκων ποτυ λαμβάνουμε θα καθορίσουν την κατεύθυνση της ζωής μας, την ποιότητά της και την αξία της. Όταν επιλέγουμε να μην προχωρήσουμε μπροστά, σπαταλάμε τα πιο πολύτιμα αποθέματα ενέργειας, χρόνου και ταλέντου μας»,
αναφέρει στο άρθρο του ο Wooditch.

Και καταλήγει λέγοντας τα εξής: «Έρχεται μια στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου που έρχεται αντιμέτωπος με την άβυσσο. Εκείνη τη στιγμή, είτε θα πέσουμε τυφλά μέσα της λόγω άγνοιας είτε θα δείξουμε κουράγιο, έχοντας επίγνωση του εχθρού. Η επίγνωση μπορεί να εμπνεύσει μέσα μας το κουράγιο να στηρίξουμε την γνώμη μας, να ακούσουμε τη φωνή μέσα μας που φωνάζει «Μπορώ να τα καταφέρω».

Αγκαλιάστε τον ρόλο σας ως CEO της ζωής σας. Συγκαλέστε την πρώτη σας σύσκεψη, με ανθρώπους που αναφέρουν απευθείας σε εσάς. Η πρώτη σας υποχρέωση θα είναι να σκεφθείτε, να νιώσετε και να δημιουργήσετε την επίγνωση που μπορεί να σας ωθήσει στη δράση».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης