Τα 14 βήματα για να βρει κανείς το ιδανικό ταίρι

Τα 14 βήματα για να βρει κανείς το ιδανικό ταίρι

Οι περισσότεροι πέφτουμε στην «παγίδα» να κάνουμε σχέσεις με άτομα που έχουν τα ίδια εξωτερικά χαρακτηριστικά και πάνω κάτω τον ίδιο χαρακτήρα

Τα 14 βήματα για να βρει κανείς το ιδανικό ταίρι
Για να βρει κανείς το ιδανικό ταίρι, δεν χρειάζεται κόπο αλλά...τρόπο. Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι ειδικοί προτείνουν πάνω απ΄όλα να είμαστε τολμηροί και θα  βρούμε αργά ή γρήγορα τον τέλειο σύντροφο. Οι περισσότεροι πέφτουμε στην «παγίδα» να κάνουμε σχέσεις με άτομα που έχουν τα ίδια εξωτερικά χαρακτηριστικά και πάνω κάτω τον ίδιο χαρακτήρα. Τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι νέο, να πειραματιστούμε. Να ανακαλύψουμε νέες πτυχές του εαυτού μας. 

1. Αναζητήστε τη συντροφικότητα κι όχι απλά την σωματική έλξη
Μόνο η έλξη δεν αποτελεί καλή βάση για μία σχέση. Μιλήστε με τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει και αφήστε τον εγκέφαλό σας να αποφασίσει κι όχι τα μάτια σας. 

2. Να είστε ρεαλιστές 
Όλοι θέλουμε να έχουμε δίπλα μας ωραίους και ωραίες. Όμως ρωτήστε τον εαυτό σας: Αυτός ο άνθρωπος θέλει να είναι με εμένα όπως θέλω εγώ; Εάν η απάντηση είναι όχι, φύγετε μακριά. 

3. Ακούστε τους φίλους σας. 
Κλείσιμο
Ενημερώστε τους ότι δεν ψάχνετε τον κλώνο του "πρώην" σας κι ότι θέλετε να κάνετε μία νέα σχέση με νέες προοπτικές. 

4. Μην πανικοβληθείτε εάν αισθανθείτε άβολα.
Στις σχέσεις υπάρχουν κάποιες στιγμές που δεν αισθανόμαστε πολύ ωραία. Για το λόγο αυτό , πολλοί από εμάς προσπαθούμε να βρούμε ταίρι που θυμίζει σε πολλά τους δικούς μας ανθρώπους. 

5. Εξασκηθείτε για το τέλειο  
Όσο περισσότερους ανθρώπους γνωρίζει κανείς, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει για να βρει το άτομο που του ταιριάζει «γάντι». 

6. Δεν σημαίνει ότι όλες οι σχέσεις θα έχουν διάρκεια. 
Εξάλλου , υπάρχουν διαφορετικοί τύποι σχέσεων . Δώστε στους ανθρώπους μία ευκαιρία και μην προεξοφλείτε το μέλλον μιας σχέσης.Πάνω απ΄όλα,  ζήστε τη σχέση στο έπακρο. 

7. Η πρώτη εντύπωση δεν είναι πάντα η σωστή 
Σε μία σχέση , θα πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια και από τος δύο πλευρές. Γι΄αυτό καλό θα είναι να μην αρνούμαστε εξαρχής ένα ραντεβού το βράδυ του Σαββάτου μόνο και μόνο επειδή νιώθουμε ότι αυτή η σχέση δεν θα έχει μέλλον . 

8. Το να βγαίνει κανείς με ανθρώπους που είναι εντελώς διαφορετικοί από αυτόν , ωθείται στο να φέρεται διαφορετικά. Αυτό όμως δεν είναι κατ' ανάγκη κακό. Σκεφτείτε μήπως εσείς οι ίδιοι σαμποτάρετε την σχέση .

9. Με το να είστε επιθυμητός , αφυπνίζεται το αίσθημα της επιθυμίας του άλλου.

10. Αφήστε τον εαυτό σας να ανακαλύψει νέα πράγματα σε μία σχέση: νέες γεύσεις, νέα εστιατόρια, νέους  ταξιδιωτικούς  προορισμούς, νέους φίλους, νέες εμπειρίες, ακόμα και στο κρεβάτι. 

11. Δοκιμάστε τον νέο σας εαυτό. 
Ντυθείτε με άλλο στυλ , ανακαλύψτε μια άλλη πτυχή του εαυτού σας.  

12. Ανακαλύψτε τι είναι πράγματι καλό για εσάς. Βγείτε με διαφορετικούς ανθρώπους και θα δείτε τον κόσμο με άλλο «μάτι». 

13. Αποκτήστε φίλους με ενδιαφέρον 
Μπορεί μία σχέση να έχει τελειώσει αλλά μπορεί να είναι η αρχή μιας μακροχρόνιας φιλίας.

14. Δοκιμάστε
Οι άνθρωποι «κολλάνε» σ΄ένα συγκεκριμένο τύπο ανθρώπων για πολλούς λόγους . Ένας απ' αυτούς είναι ότι φοβούνται να εμπλακούν σε σχέσεις με άτομα που είναι διαφορετικά από αυτούς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης