Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Ισορροπημένο περιβάλλον για τα παιδιά οι γκέι γάμοι

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Ισορροπημένο περιβάλλον για τα παιδιά οι γκέι γάμοι

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής χαιρέτισε την απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου για τη νομιμοποίηση των γκέι γάμων σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Ισορροπημένο περιβάλλον για τα παιδιά οι γκέι γάμοι
Με σημερινή της ανακοίνωση, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής χαιρέτισε την απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου για τη νομιμοποίηση των γκέι γάμων σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας ότι οποιοδήποτε είδος γάμου μπορεί να έχει θετική επίδραση στην ανατροφή ενός παιδιού.

«Κάθε παιδί χρειάζεται σταθερές και στοργικές σχέσεις στο περιβάλλον του προκειμένου να μεγαλώσει σωστά και ο γάμος είναι ένας τρόπος ώστε να υποστηριχθούν και να αναγνωριστούν αυτές οι σχέσεις», είπε η Δρ. Σάντρα Χάσινκ, πρόεδρος της Ακαδημίας.

Μάλιστα, όπως τόνισε, «εάν ένα παιδί έχει δύο στοργικούς και υπεύθυνους γονείς που έχουν επιλέξει να  ενωθούν με έναν μόνιμο δεσμό, είναι προς συμφέρον του παιδιού να επιτρέπεται κάτι τέτοιο από τους νόμιμους θεσμούς».
Κλείσιμο

Η Ακαδημία έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει τη δημιουργία νομικού πλαισίου για την υιοθεσία παιδιών από γκέι ζευγάρια. «Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα παιδιά έχουν ίδιες συναισθηματικές ανάγκες και λαμβάνουν παρόμοια φροντίδα, είτε μεγαλώνουν με γονείς του ίδιου φύλου ή διαφορετικού», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης