Η τεχνολογία «αποκαλύπτει» την εικόνα του Χριστού ως παιδί

Η τεχνολογία «αποκαλύπτει» την εικόνα του Χριστού ως παιδί

Με τη βοήθεια της «Σινδόνης του Τορίνο» και ηλεκτρονικών υπολογιστών, μπορούμε να δούμε το παιδικό πρόσωπο του Χριστού

Η τεχνολογία «αποκαλύπτει» την εικόνα του Χριστού ως παιδί
Ιταλοί αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι έχουν αποκαλύψει πώς φαινόταν ο Ιησούς Χριστός παιδί – έχοντας στη διάθεσή τους υπερσύγχρονους υπολογιστές. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Independent, η εικόνα δημιουργήθηκε από το αρνητικό της εικόνας. Από εκεί και πέρα, χρησιμοποιήθηκε τεχνική ψηφιακής «αντιγήρανσης» για να δημιουργηθεί η εικόνα του νεαρού Ιησού, μειώνοντας το μέγεθος του σαγονιού, ανυψώνοντας το πιγούνι και ισιώνοντας τη μύτη.



Κλείσιμο
Η τεχνική αντιστρέφει αποτελεσματικά τη μέθοδο που χρησιμοποιεί η ιταλική αστυνομία για ναδημιουργήσει τις τρέχουσες ομοιότητες των εγκληματιών.

Ανάλογες τεχνικές χρησιμοποιήθηκαν για να παραχθεί μια εικόνα του αφεντικού της μαφίας Μπερνάρντο Προβεντσάνο, από μια φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1959. Ο Προβεντσάνο τέθηκε, τελικά, υπό κράτηση το 2006.



Η εικόνα του νεαρού Ιησού και οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν θα αποτελέσουν το θέμα επερχόμενου προγράμματος της ιταλικής τηλεόρασης. Σε αυτήν την περίπτωση, το εγχείρημα έγινε με την ευκαιρία του νέου «ostensione»- μιας σπάνιας έκθεσης της Σινδόνης στον Καθεδρικό του Τορίνο. Το διάσημο σάβανο φαίνεται να παρουσιάζει το εμπρόσθιο και το
οπίσθιο μέρος ενός γενειοφόρου άνδρα με μακριά μαλλιά, που φέρει τραύματα, τα οποία παραπέμπουν σε σταύρωση- συν μια ουλή στο πλευρό, που παραπέμπει στο τραύμα που
επέφερε η «Λόγχη του Πεπρωμένου», ένα άλλο από τα θρυλικά ιερά αντικείμενα του Χριστιανισμού.



Η Σινδόνη θα εκτίθεται για δύο μήνες, και αναμένονται εκατομμύρια επισκέπτες. Ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να επισκεφθεί το έκθεμα και να προσευχηθεί στις 21 Ιουνίου.
Σημειώνεται ότι τεστ με χρονολόγηση άνθρακα που έγιναν το 1998 αμφισβητούν την αυθεντικότητα της Σινδόνης, με τους ερευνητές να υποστηρίζουν ότι η εικόνα προέκυψε μεταξύ του 1260 και του 1390 – κάτι που θα σημαίνει ότι δεν είναι κάτι παραπάνω από μια μεσαιωνική «φάρσα/ απάτη». Ωστόσο, οι υπέρμαχοι υποστηρίζουν ότι έγιναν δοκιμές πάνω σε νεότερα κομμάτια της, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για τεστ που έδειξαν ίχνη φυτών που συναντώνται μόνο στους Αγίους Τόπους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης