Πέντε συμβουλές εργασιακής συμπεριφοράς από το... Game of Thrones

Πέντε συμβουλές εργασιακής συμπεριφοράς από το... Game of Thrones

Παρομοιάζοντας τον αγώνα για την κατάκτηση του θρόνου με την «μάχη» για την επαγγελματική καταξίωση του σύγχρονου καριερίστα, ο αρθρογράφος παρουσιάζει 5 «μαθήματα» που μπορεί να αποκομίσει κανείς από τη δημοφιλή σειρά.

Πέντε συμβουλές εργασιακής συμπεριφοράς από το... Game of Thrones
Ο συναρπαστικός κόσμος της επικής σειράς Game of Thrones έχει αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον εκατομμύρια τηλεθεατών ανά την υφήλιο που δεν βλέπουν την ώρα να ξεκινήσει η πέμπτη σεζόν στις 12 Απριλίου.

Το σύμπαν που δημιούργησε ο George R. R. Martin στα βιβλία του αλλά και στη μικρή οθόνη είναι γεμάτο βία, ίντριγκες, πάθη και ιστορίες με επίκεντρο τον Σιδερένιο Θρόνο, το απόλυτο σύμβολο εξουσίας.

Παρομοιάζοντας λοιπόν τον αγώνα για την κατάκτηση αυτού του θρόνου με την «μάχη» για την επαγγελματική καταξίωση του σύγχρονου «καριερίστα», ο αρθρογράφος του Guardian, Peter Moore παρουσιάζει 5 «μαθήματα» που μπορεί να αποκομίσει κανείς από τη δημοφιλή σειρά.

Κλείσιμο
1. Είναι επικίνδυνο να καυχιέσαι για τις διασυνδέσεις της οικογένειάς σου στο χώρο εργασίας σου.

Ο Τζέιμι Λάνιστερ είχε μάθει σε όλη του τη ζωή να χρησιμοποιεί το όνομα του Οίκου του για να ξεφεύγει από δύσκολες καταστάσεις. Ο πλούτος της οικογένειάς του ήταν το διαβατήριό του για ό,τι ήθελε στη ζωή, μέχρι τη στιγμή που πιάστηκε αιχμάλωτος του αδίστακτου Λοκ. Σε αυτήν την περίπτωση, η αναφορά του περίφημου ρητού «Οι Λάνιστερ πληρώνουν πάντα τα χρέη τους» κόστισε στον άτυχο Τζέιμι το δεξί του χέρι.

2. Κατάβαλε προσπάθεια να «επικοινωνήσεις» με τους συνεργάτες σου – Επίσης, μία δεύτερη γλώσσα είναι πάντα χρήσιμη στον χώρο εργασίας.

Η Ντενέρις Ταργκάριεν ήταν ένα αδαές κοριτσάκι όταν παντρεύτηκε τον Καλ Ντρόγκο, με λίγες ελπίδες να κατακτήσει τον Σιδερένιο Θρόνο. Όμως με επιμονή, φιλομάθεια και διάθεση να επικοινωνήσει με τους Ντοθράκι, κατάφερε να γίνει η αγαπημένη τους Καλίσι και να χτίσει έναν αξιοζήλευτο στρατό – για να μην αναφέρουμε και τους δράκους που κέρδισε σαν μπόνους.

3. Μην είσαι ανυπόμονος

Ο Ρομπ Σταρκ, ο Βασιλιάς Τζόφρεϊ και ο Στάνις Μπαράθιον δοκίμασαν τα πάντα για να ανέβουν στην εξουσία και μάλιστα όχι με ιδιαίτερη επιτυχία. Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η βιασύνη. Αντίθετα, ο Λόρδος Βάρυς, η περίφημη «αράχνη» του παλατιού επιβιώνει με άνεση μέσα από μάχες, δολοπλοκίες και ίντριγκες γιατί ξέρει να περιμένει.

4 . Αφιερώστε λίγο χρόνο για έναν περίπατο

Σε πολλές σκηνές της δημοφιλούς σειράς βλέπουμε τους ήρωες να απολαμβάνουν βόλτες στους ειδυλλιακούς κήπους του Κινγκς Λάντινγκ, στο δάσος ή σε άλλα «βουκολικά» τοπία, συζητώντας κρίσιμα θέματα. Δεν είναι τυχαίο που οι σημαντικότερες αποφάσεις έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια αυτών των περιπάτων, που προστατεύουν τους συμμετέχοντες από «αδιάκριτα αφτιά».

5. Να αναγνωρίζετε πάντα τη συνεισφορά όσων εργάζονται για εσάς

Η τοξική σχέση ανάμεσα στον Τύριον Λάνιστερ και τον πατέρα του, όπως και οι τραγικές της συνέπειες, μας δείχνουν ότι ένα «ευχαριστώ» μπορεί να μας σώσει από πολλούς μπελάδες. Αν κάποιος αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει τη συνεισφορά ενός υπαλλήλου του, μπορεί να βρεθεί ξαφνικά αντιμέτωπος με ακραίες αντιδράσεις, όπως ο άτυχος Τάιγουιν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης