Σουηδία: Αναζητούν τη... λέξη που θα ορίζει το γυναικείο αυνανισμό!

Σουηδία: Αναζητούν τη... λέξη που θα ορίζει το γυναικείο αυνανισμό!

Μια μη κερδοσκοπική γυναικεία οργάνωση στη Σουηδία, η RFSU, απευθύνεται στο κοινό και ζητά προτάσεις, για να βρεθεί η λέξη που θα ορίζει την αυτοϊκανοποίηση των γυναικών

Σουηδία: Αναζητούν τη... λέξη που θα ορίζει το γυναικείο αυνανισμό!
Αν και στην Ελλάδα έχουμε φροντίσει εδώ και αιώνες να βρούμε την λέξη που ορίζει την αυτοϊκανοποίηση για άντρες και γυναίκες, άλλες χώρες, όπως η προηγμένη Σουηδία, έχουν μείνει πίσω σε αυτό τον τομέα και εν έτει 2014 αναζητούν ποια θα είναι η λέξη για τον γυναικείο αυνανισμό, γιατί δεν έχουν καμία...

Η σουηδική γυναικεία μη κερδοσκοπική οργάνωση RFSU (Swedish Association for Sexuality) ασχολείται με την ενημέρωση και την εκπαίδευση σε θέματα που σχετίζονται με το σεξ. Πριν ένα μήνα η οργάνωση ζήτησε από τον κόσμο να προτείνει την κατάλληλη λέξη για το γυναικείο αυνανισμό στη σουηδική γλώσσα, αφού όπως αναφέρει η εκπρόσωπος της οργάνωσης, Kristina Ljungros, στη Σουηδία δεν υπάρχει η κατάλληλη λέξη.

Η ίδια εξηγεί ότι ο πολύς κόσμος νομίζει ότι ο αυνανισμός είναι αντρική υπόθεση, κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει, αλλά «πώς θα μιλήσουμε ανοιχτά για την γυναικεία αυτοϊκανοποίηση, αν δεν έχουμε την κατάλληλη λέξη για να εκφραστούμε;».

Κλείσιμο
Μέσα σε ένα μήνα από την ημέρα που η οργάνωση ζήτησε από το κοινό προτάσεις για να οριστεί στη σουηδική γλώσσα ο γυναικείος αυνανισμός, υποβλήθηκαν τουλάχιστον 1.000 λέξεις με επικρατέστερες τρεις: τις λέξεις «Klittra», «pulla» και «selfa», που αντιστοιχούν σε κλειτορίδα, χάδι και αυτοϊκανοποίηση.

Η Kristina Ljungros διευκρινίζει ότι η οργάνωση στην οποία ανήκει έχει κυρίως εστιάσει στις θετικές πλευρές και τα οφέλη που προκύπτουν από το σεξ, το οποίο επισημαίνει ότι έχει πολλές ευχάριστες όψεις, εκτός από την αρνητική σεξουαλική κακοποίηση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης